Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenze (6)

plakát

Voda pro slony (2011) 

Vcelku povedený film. Po polovině mě začal více zajímat příběh rozkošné slonice, než příběh milostného trojúhelníku, ve kterém byla od začátku jasná zápletka. Navíc film postrádá tzv. nenasytné scény - když jsem si film pouštěla podruhé, žádný okamžik jsem nevyhledávala k opakovanému shlédnutí. Je to až k podivu, protože příběh položený do cirkusového prostředí s mnoha efektivními prvky je na to jak stavěný. Doménou a částečným uspokojením byl Christoph Waltz, kterému jsem toho rozpolceného trýznitele zvířat i lidí dychtivě zbaštila.

plakát

Na vlásku (2010) 

Líbezné, hřejivé a úsměvné vyprávění o dívence toužící po splnění svého snu a novém opravdovém životě. I když jde o pohádku pro děti, bavil mě jak její děj, humornost, dětská rozpačitost, ale i romantičnost a příznačně zevšednělý happy end.

plakát

Varieté (2010) 

Dočista typické lákadlo lidí na med - klišé příběh, lákavé obsazení, výborné hlasy, sexy oblečky, nápadné choreografie a šantánové prostředí. Po této vábivé touze vidět tento snímek jsem po zhlédnutí zjistila, že jde o mnohem větší klišé, než abych ho mohla překousnout a těšit se z filmu. Ostatně ono by se i na tu potěchu něco našlo - jako obvykle skvělá Cher, obstojná Aguilera, soulad tance a hudby a muzikálnost. Avšak se vším všudy jde o slabý průměr.

plakát

Taijó no uta (2006) 

Jeden z dalších japonských (či korejských) romantických filmů s klidným dějem, kde zdlouhavost a pokojnost, tak typická pro japonský film, je naopak poutavá svým vnitřním neklidem - příběhem mladé Kaoru s těžkým osudem. I když je divákům zcela jasné, jak příběh skončí, uskutečnění jejích snů, jako je zpívání a láska mě přiměl myslet pozitivně. Konec ale žádný zvrat nepřinesl, a tak film sice zanechal silné pocity, ale také se zařadil mezi ostatní snímky s velkým zážitkem a smutným závěrem.

plakát

Gnomeo & Julie (2011) 

Takřka zbytečná animovaná pohádka s nemnoha vtipnými momenty a permanentně nenasytným příběhem této milostné tragédie. Ovšem tato adaptace se v zájmu originality a neotřelosti trochu liší. Což o to, vkloubit špetku té zvláštnosti prý nikdy neškodí, ale postavit na ní celý příběh? Vskutku osvěžujícími momenty jsou zde hudební vsuvky Eltona Johna, mimoto jde o silně nevýrazný film.

plakát

Neopouštěj mě (2010) 

Never let me go je filmem, který vzbudí v lidech touhu po vzbouření se nebo alespoň přání lepšího světa. Lidskost a lidumilnost by měla být primární, film vyvolává v divákovi zprvu hněv až v takové míře, že se musí nakonec uklidňovat skutečností, že jde o pouhou smyšlenku. Krásné, depresivní a uvědomělé, film nepochybně zanechá ohlas.