Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Rodinný
  • Akční
  • Romantický

Oblíbené seriály (5)

Dlouhá míle

Dlouhá míle (1989)

Nejlepší seriál ze všech českých seriálů. S dnešními prvoplánovými kulisovými Ulicemi a Ordinacemi se to nedá srovnat. Seriál dělá kvalitní jednak kvalifikované herecké obsazení za druhé autentické prostředí a za třetí scénář a dramaturg se drží dějové linie tj. atletiky a osudu jednoho atleta. Herci a štáb byli zařazeni mezi skutečné atlety na závody a v období tréninků a rozběhů se natáčelo. Člověk je napjatý od začátku do konce a vtažen do děje. Též absence sexu a milostných scén je plus po tom všem, co jsme kdy viděli. Bohužel v dnešní době se hledí na sledovanost, takže by v případě zájmu diváků byly přidávány další díly, proběhla by rošáda s postavami ve stylu každý s každým, patřičně by se děj zamotal aby z toho vznikl nestravitelný guláš. Dále je jedno, jestli mají obsazení herci odpovídající kvalifikaci a talent, hlavně, že jsou oblíbení a vypadají skvěle, takže v dnešní době by tam zřejmě nehrál Skopal v roli Ondřeje, ale nějaký atraktivní manekýn, též Lenku a Alenu by hrál někdo jiný atd.

Pojišťovna štěstí

Pojišťovna štěstí (2004)

S odchodem Aleny Antalové klesla sledovanost a poslední série se dohrávala z povinnosti, když už se rozhodli, že napíší scénář a natočí další díly. Brožová tam hraje samu sebe, Štíbrová je snesitelná a má nenáročnou roli, Ochotská je pouhá šmíra, jako moderátorka zpráv mi sedí mnohem víc. Schneiderová jen tupě odříká texty a odehraje co se jí řekne. Jediný, který je tam něco platný je Etzler.

Expozitura

Expozitura (2009)

Tento seriál patří mezi nejkvalitnější ze všech seriálů na Nově. Nechybělo napětí, jaké má u dramatu být a poskytuje náhled do kauzy Berdychova gangu. Hanu Vagnerovou bych vyměnila, připadá mi nemastná neslaná, vůbec se nehodí na herečku. To už snesu víc Kostkovou nebo Morávkovou, i když prvně jmenovanou s výhradami. Nebýt Vagnerové, dám 5 hvězdiček.

Případy 1. oddělení

Případy 1. oddělení (2014)

Top seriál, žádné dramatizování, senzace a napětí za každou cenu. S klidem mohou sledovat i děti včetně nejmenších a všichni herci jsou překvapivě uvěřitelní, což se o komerčních TV říct nedá.