Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen dost těžko se lze divit, že právě nesmírně špatná Expozitura platí za tak divácky masově oblíbený seriál, když si naše komerční televizní stanice vlastně už léta své věrné diváky vychovávají, lobotomizují a vlastně i těsně před večerním startem každé epizody už ladí a vhodně připravují právě v duchu té negativní paranoidní klímovské atmosféry, která zároveň ve společnosti panuje a leží na ní jako zmoklá smradlavá deka.. Věřte si, čemu chcete, přátelé, pokud vám vyhovuje ten život ve strachu a beznaději plný negativismu, v němž podle tuzemských médií žijeme.. Co mě ovšem nesmírně zaráží, to je jednoduše pomatený škrábal Klíma, který zjevně už sám podlehl těm komerčním a bulvárním vlivům i coby publicista, když jako scenárista spolu s Jankem Kroupou, s nímž si nemá co vytýkat, nestál nikdy ani za ten nejtišší prd.. Pánové na tohle náročné řemeslo zkrátka nemají, což si ovšem z mně celkem nejasného důvodu nikdo Klímovi netroufá upřímně ani naznačit, a tak se na Nově dál plácají po zádech, s jakým úžasným krimiseriálem, údajně nejlepším porevolučním, že to přišli.. Že ovšem toto označení má zhruba stejně nulovou hodnotu jako kupříkladu nejlepší český krotitel blech, už nikdo příliš neřeší.. Expozitura v jednotlivostech určitě neleží na samém dně tuzemské televizní produkce, některé herecké výkony by si totiž jeden mohl i opravdu užít, když především Robert Jašków s Janem Dolanským snad ani nemohli zklamat, narozdíl od obrovského castingového přešlapu v osobě nevěrohodné a veskrze hrozné Hany Vagnerové, jako typicky novácky velikášský celek ovšem náročnějšího diváka nesmírně bolí a nejen svým poselstvím obrovsky irituje.. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

seriál pro inteligentniho divaka, ktery zvladne cist mezi radky a dozvi se tak mnoho o kriminalni minulosti nekterych celnich predstavitelu statu...nektere dily jsou lehce pritazene za vlasy, ale v pohode se to da, cim vic se blizi finale je to lepsi a lepsi, predposledni dil je pak na sest hvezdicek. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Expozitura je na české a především novácké poměry velice slušným dílem. Ale bohužel pouze technicky, řemeslně. Zajímavost případů ubíjí nepovedený casting, a to téměř ve všech rolích. Souhlasím s "Terezkou", že bychom jí neuvěřili, že je policajtka, protože tolik přehmatů a amatérských výkonů, doufám, u skutečné elity policie nenalezneme. Záporáci jsou spíše trapní (především DRB), alespoň, že jejich gorily vypadají jako gorily. Policistům "expozitury" zase nevěřím, že jsou elita. Scénář odkrývá zajímavé vztahy a souvislosti, ale na konci je už až příliš přitažený za vlasy a závěrečný díl, který měl několika zvraty bombasticky završit celou sérii, vyvolal u mě spíše úsměv a zvedání obočí. Neprofesionalitu prokázali na konci snad už úplně všichni, o klišé nebyla nouze, včetně zmrtvýchvstání a Terezka jako "deus ex machina" bylo už pouze vrcholem trapnosti. Vadily mi také exteriéry, kdy se natáčelo hodně v noci, mimo hlavní silnice a centra, na liduprázdných ulicích a silnicích bez aut. Každopádně, za silný příběh a dobré filmařské řemeslo, kdy mě přikoval každý díl k sedačce, odpouštím neprofesionalitu herců a poslední díl... PS: zajímavé je, jak se TV N vypořádala s PP - vše je pečlivě zamaskováno, No Name. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na Novu celkem sympatický pokus o tuzemskou kriminální žánrovku. Seriál sice trpí mnoha neduhy, počínaje slabším scénářem (hlavně u úvodních dílů) a totálně přepálenou stopáží jednotlivých dílů. Proč musí každý díl trvat skoro hodinu a půl, když se to dalo v pohodě skrouhnout na hoďku a celý by to tak uteklo podstatně rychlejc? Po technický stránce si ovšem není na co stěžovat, pár dílů je vysloveně vynikajících (epizoda ve věznici) a po herecké stránce je skoro v každým díle na co koukat. Teda až na Hanu Vagnerovou, ta byla strašná konstantně a tu postavu a její drsný voiceovery jsem jí vůbec nevěřil. Robert Jaškówa jako drsný poldu bych si dal ale znova kdykoliv, ten chlapík má potenciál. Jen škoda, že poslední díl byl absolutně nevyužitej a celý to vyšumělo do ztracena. Ale i tak celkem obstojnej seriálovej projekt, který se musí v tom současným českym televizním bahně ocenit. Navíc je to asi jedinej českej seriál za posledních 5 let, který jsem dokoukal bez problémů od začátku do konce. A to se počítá. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Fakt, že je nějaké dílko natočeno podle skutečnosti, nemusí sice nutně znamenat, že zasáhne svou autentičností celou společnost, ale v tomto případě si myslím, že se velmi dobře povedlo především nastínit rozsah organizovaného zločinu v naší zemi. Kvalita jednotlivých dílů samozřejmě trochu kolísá s bohatostí jejich děje, avšak jako celek má seriál poměrně promyšlenou stavbu, včetně závěrečného vystupňování, která dokáže vtáhnout do dění na obrazovce. Hereckými výkony se v dobrém světle předvádí v podstatě všichni, jak ti osvědčení, tak ti méně známí. Celkově je pro mě tento seriál příjemným překvapením a jsem rád, že se česká tvorba začíná věnovat také aktuálním tématům. 70% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Expozitura se ve své době stala nejdražším seriálem z tvorby TV Nova. (navabaca)
  • Natáčení 2. série začalo 6. 8. 2013 ve středočeských Hořovicích. (morgos)
  • Na scénáři nespolupracovali žádní skuteční policisté, natáčení se ale účastnili, aby například natáčené policejní zásahy odpovídaly realitě. (navabaca)

Reklama

Reklama