Reklama

Reklama

Pojišťovna štěstí

(seriál)
  • Slovensko Poisťovňa šťastia
Drama / Rodinný / Romantický
Česko, (2004–2010), 69 h 4 min (Minutáž: 55–60 min)

Režie:

Jiří Adamec

Scénář:

Eva Papoušková

Hrají:

Miroslav Etzler, Kateřina Brožová, Jiřina Jirásková, Jiřina Bohdalová, Nikol Leitgeb, Igor Bareš, Petr Nárožný, Jiří Dvořák, Vojtěch Kotek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(73)

Život sa s vami pohráva. Jedinou poistkou šťastia je láska. Všetci ju hľadáme. Pretože ten, kto ju nájde, neprehrá. Najnovší trinásťdielny český rodinný seriál, ktorý prináša TV Markíza, odkrýva príbehy o láske, rodine a o hľadaní šťastia. Dej je zasadený do prostredia poisťovne, v ktorej sa specifickým a často dramatickým spôsobom odohrávajú príbehy hrdinov. Dominantnými prvkami sú predovšetkým medziľudské vzťahy - o partnerstve medzi mužom a ženou, rodičoch a deťoch, nevere i smrti. Diváci sa zoznámia s hlavnou postavou, krásnou Annou Jánskou, ktorá žije v perfektnom manželstve, má šikovného syna a teší sa z bábätka. Ďalšími ústrednými postavami sú atraktívna dizajnérka Dagmar Krausová a jej manžel Tomáš, riaditeľ poisťovne. Seriál priniesol nový spôsob vyrozprávania príbehov. Všetci majú právo na šťastie, ale situácie, v ktorých sa hrdinovia nachádzajú, sa neraz zvrtnú. Nemajú to ľahké, a tým sa približujú reálnemu životu. Pozoruhodné je, akým spôsobom hľadajú riešenie. Každý po svojom, ale nikto sa nevzdá. Zručné pero autorky Evy Papouškovej dokázalo z niekoľkých ľudských osudov stvoriť román, ktorého zápletky sa pretnú na správnych miestach tak, aby zaujali nielen jeho protagonistov, ale i nezúčastnených pozorovateľov. 1. časť: Od začiatku V prvej časti úspešného seriálu sa diváci zoznámia s hlavnými i vedľajšími postavami, prostredím, v ktorom žijú a jednotlivými vzťahmi medzi nimi. Hlavná hrdinka, krásna Anna (Alena Antalová), žije v šťastnom manželstve, má skvelého syna Ondreja (Vojtěch Kotek) a teší sa na bábätko. Navštívi ju kamarátka zo študentských čias, Zuzana (Yvetta Blanarovičová). I keď sa roky neukázala, odhaľuje sa nerada. Teší sa zo stretnutia s Annou a jej rodinnú pohodu jej tak trochu závidí... Šťastné okamihy prežíva aj druhá hlavná postava seriálu Dagmar Krausová (Kateřina Brožová), atraktívna dizajnérka, manželka riaditeľa poisťovne (Miroslav Etzler). Práve docielila to, že sa ich rodina konečne sťahuje do rodinného domu, o ktorom už dlho snívala. Prvá časť nás zavedie aj do Prvej rodinnej poisťovne, ktorá tvorí rámec i základné prostredie príbehu. Čo všetko sa dá poistiť? Čo áno a čo už nie? Na to sa budú pýtať klienti, ale aj jej zamestnanci... V televíznom románe sa život s nikým nemazná a šťastie by si rád poistil každý z nich... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (383)

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Jo, je to strašně blbé, ale nejhorší seriál? I kdyby to mělo sebestrašnější scénář, není alespoň devadesát procent seriálu natočených v ateliérech a nehrají v něm absolutní netalenti, u kterých trhá za uši jediná vyslovená věta, kterou mají ve scénáři (dobře přiznávám, srovnání patřilo Ordinaci v růžové zahradě, no). PS - S odstupem času snižuji hodnocení ze dvou hvězdiček na jednu. PRvní série byla obstojná, ostatní jsou ale opravdu megakraviny, kde se v každém díle někdo zabije, přizabije, zasebevraždí, rozvede, otráví nebo ho srazí auto. Tohle je na jednu rodinu fakt moc. ()

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Devadesátky přinesly totální sračky (Život na zámku a podobně), po přelomu milénia se však zrodilo něco ještě mnohem hrůznějšího - české telenovely. Ty se sice tváří, jakože telenovely nejsou, nevypadají a být nechtějí, ale ten obsah je v podstatě totožný, akorát v líbivějším hávu. Ten mě ale moc nedojímá, když jsou to jinak absolutní píčoviny. Hnus! 0% ()

Reklama

kurcatovium odpad!

všechny recenze uživatele

Rád bych zde porovnal dva seriály, které spolu určitou dobu soupeřily a snažily se přesvědčit diváky, že právě "tenhle" je ten ideální český... Ano, Rodinná pouta a Pojišťovna štěstí (PŠ). Předně bych se chtěl zastat seriálu Rodinná pouta (RP). Jednak je to první česká telenovela, ale hlavně: 1)PŠ se snaží brát vše přespříliš vážně, čímž je pro diváka jakožto pořad náročnější. Bod pro RP. 2)PŠ se snaží o inteligentnější rozhovory, které ale stejně působí zcela dementně, stejně jako v RP, kde se ale autoři tak křečovitě nesnaží... Bod pro RP. 3)RP jsou docela hypovaná médii (spíše jen Primou), ale to co se dělo kolem PŠ nemá obdoby... Přílišná mediální kampaň nahrává znovu RP. Bod pro ně. 4)Celkové vyznění pořadu je jednoznačně lepší u RP, protože je to zcela nenáročná podívaná, kde můžete jen padnout do gauče a bezúčelně civět na obrazovku. Moc se tam neděje, ale aspoň o nic zásadního nepřijdete, když si při sledování schrupnete... PŠ se opravdu snaží, ale vše je přespříliš křečovité, působí nepříjemně a šroubovaně. Opět bod (dva) pro RP. Celkový výsledek je tedy nasnadě: RP zvítězila po zásluze na celé čáře, ale je to spíš výběr toho menšího zla... :) ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod ke shlédnutí nemnoha okamžiků tohoto seriálu je pro mě zajímavě vážný part geniálního komika Petra Nárožného, ale upřímně ani on nijak nezvedá uroveň jen dalšího sladkobolného seriálu. Hvězdu dávám za relativně zajímavý motiv hodného táty Bareše vs Blanarovičová a její nevděčnice s mozkem mezi nohama. 20% ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Strašně rád bych se zbavil komplexu z nováckých "úspěšných" seriálů. Jenže ono to nejde, protože co seriál, to odpad. Jak na tohle může koukat v průměru 1,5 mil. diváků nechápu. Divácký vkus je v prdeli. Na jednu stranu odsuzování amerických seriálů plných násilí a krve, na druhou opěvování sraček typu Ordinace, Pojišťovna... kde tohle skončí. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (14)

  • Roli Lucinky měla hrát původně jiná holčička, ale na "place" plakala, a tak byla vyměněna za Johanu Krtičkovou. (M.B)

Reklama

Reklama