Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (2 141)

plakát

Zámek (1968) 

Myslím, že se tvůrcům podařilo velice dobře vystihnout Kafkův román na filmovém plátně. A co je zajímavé, tak vůbec není poznat doba vzniku. 75%.

plakát

Konec rozkvětu (1972) 

Pěkná oddechová, ale drsná podívaná. Jednoduchý děj, ale nudit se nebudete. Hudba celkem vydařená. 70-75%.

plakát

Jimi Hendrix: Voodoo Child (2010) 

Kdo miluje (nebo má aspoň rád) Jimiho, tak musí tento dokument vidět, ne proto, že by byl ten dokument tak skvělý, ale proto, že zazní mnoho Hendrixových skvělých písní a nejen zazní, může je vidět živě. Jimi není žádný filozof a tak jeho komentáře jsou spíš obrazem doby a doplněním jeho života. Ale o to primárně nejde. Dokument je velmi pěkně připraven a tak prostě 5* v mém případě je bez váhání.

plakát

Boj o oheň (1981) 

Dobře zpracované a podané, líbí se mi i občasný humor. 75%.

plakát

Quillerovo memorandum (1966) 

Ten film mě fakt upoutal, má v sobě jakési kouzlo přitažlivosti. Ano, má jisté mouchy, ale ty mi až tak nevadily. A hudba je víc než dobrá. 80%.

plakát

Salamandr (1981) 

Dobrý film a hlavně je dobré si ho připomínat, protože není jen o zkorumpované Itálii. Dá se totiž v mnohém aplikovat i v současnosti a téměř kdekoliv. Výborný závěr. 80%.

plakát

Svatá (2024) (TV film) 

Dá se říct, že Jiří Strach je zárukou kvality. Překvapilo mě, jaký herecký výkon podala paní Bohdalová, čekal jsem něco o dost slabšího. Samozřejmě nutno pochválit též kvalitní scénář. 75-80%.

plakát

Siréna od Mississippi (1969) 

Nijak výrazné, nijak vyhrocené, nemá to spád, ale nevleče se to. Působí to poklidně, ale jen zdánlivě. Hudba není tuctová a občas i zajímavá. Truffaut prostě není tuctový filmař. 75%.

plakát

Kdo to klepe na moje dveře (1967) 

To byl Scorsese? Vypadalo to jako italský artový film. Ale přestože to nebylo italské, ale americké, bylo to povedené. 75%.

plakát

Takoví normální zabijáci (1994) 

Ještě mám v originále na videokazetě VHS. Po letech jsem to znovu zkouknul a váhal jsem, zda 4 nebo 5* a nakonec přece dám 5. Prostě bezva začátek, pak to trochu polevilo, ale konec zase super. A skvělá muzika ten film prostě vytáhne ještě výš.

Časové pásmo bylo změněno