Reklama

Reklama

Salamandr

  • USA The Salamander (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odvážný důstojník kontrarozvědky na stopě příprav fašistického převratu... Salamandr je prvním a zároveň posledním filmem, na němž se jako režisér podílel Peter Zinner, známý filmový střihač. Napínavý politický thriller natočil Zinner podle stejnojmenného románu Morrise L. Westa. Hlavní postavou je odvážný plukovník kontrarozvědky Matucci, pověřený vyšetřováním záhadné smrti náčelníka generálního štábu, které ho zavádí do podhoubí neofašistického hnutí... Kromě dramatického příběhu plného napětí a vzrušení nabízí film i renomované herecké obsazení – vedle Franca Nera, který ztvárnil roli plukovníka Matucciho, si ve filmu zahráli i Anthony Quinn, Claudia Cardinalová, Martin Balsam, Eli Wallach a další. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Tak uz muzu rict, ze jsem videl dobry film s Francem Nerem ;]] Je pravda, ze puvodni zaminka vyhledani vraha generala se pomerne zahy zameta pod koberec a hlavni hrdina se timto sebe sama hrube kompromituje, ale to prece nevadi, protoze zbytek filmu je taky zajimavy. A to vubec ne kvulik zde tak vychvalovanemu muceni. Je to zkratka velmi svizne natocena akcni kriminalka, kde se docela umira a snad by mohla byt i docela aktualni. Pravda ten rozpocet a hvezdy nasypane do snimku meli jeste na vic, ale i tak jsem se u toho vyborne pobavil. A ten Simon nebo Matous, co se tam mihne je opravdu precenovana postava... ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Postarší Franco Nero zabraňuje fašistickému převratu, na jeho straně bohužel stojí jen Quinn, protože scénář i naivní příběh nenabízí zrovna poutavou podívanou, skutečně nad nedomyšleností děje i jeho zbytečnými odbočkami zůstává občas rozum stát. Ale i tak se jedná o vděčné téma a přece jen je poutavé sledovat tuto politickou machinaci obklopenou spoustou v té době již vyhaslých hvězd stříbrného plátna. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jediny film rezisera Petera Zinnera, ktory som videl. Tematicky ide o vysetrovanie vrazd, ktore smeruju hodne vysoko do politiky. Filmu suverenne vladnu Franco Nero /Django 1966, Tristana a neskor aj Tarantinov Django Unchained/, Anthony Quinn /Viva Zapata, La Strada a Lawrence z Arabie/, zo zien treba spomenut Sybil Danning /Tri Musketyri 1,2/ a Claudiu Cardinale / 8 1/2, Le Ruffian, Tenkrat na Zapade/. Film bol u nas uvadzany hodne neskoro v hodine duchov, a uz chapem, ma to par fakt silnych scen, pre ktore sa ale film oplati si pozriet. Tempo je ovsem hodne pomale, ako aj pomaly je styl vypravania tuna a reziser ma vo filme par hluchych scen a prazdnoty, kedy sa fakt nic nedeje : 74 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hvězdná sestava ve filmu, který trochu připomíná Ve státním zájmu, a kdyby v italském filmu existoval noir, nebál bych se větší část příběhu za něj označit. Ovšem Salamandr nekončí beznadějně. A k filmu: Škoda, že se mnohdy víc mluví než jedná, protože když už dojde na nějakou akci (major Malinowski a jeho samopal, auto v parku), stojí to za to. Temný thriller z prostředí nejvyšší italské politiky/mafie (což je totéž) podpořený fantastickým původním dabingem z Barrandova 1983. Za zmínku kromě tradičně výborných Munzara, Prachaře, Brouska či Zahajského stojí především výtečný Miroslav Macháček, podle informací z dabingfora od Pomajze nepřítel dabingu a herec jen čtyř dabingových rolí. V Salamandrovi mluví Anthony Quinna a asi nikdo nikdy to líp nesvedl, už jen kvůli němu doporučuji si tenhle film opatřit (původní dabing vyšel kupodivu i na DVD od Filmhouse). ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

I po 35 letech velice působivý film, jeho téma je stále aktuální. Škoda že čt tyto kvalitní filmy nechává v archlívu. Mám nahrávku z čt1 s Munzarem Macháčkem a dalšími starými herci , to ještě byl kvalitní dabink. Velice doporučuji, moji miláčci už jsou i po smrti krásní, všem děkuji , za krásný zážitek deda :-) PS herci nejsou a nebyli vyhaslí , jak píší někteří na slovo zvaní odporníci :-) stále zajímavá politika i dnes :-)28.4.2o2o PS Sybil Danning, platinový prsatý sexsymbol 80. let, je krásná kočka:-) a Paul L. Smith chirurg taky ok :-) ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama