Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Americká krása

Americká krása (1999)

Při každém zhlédnutí jakoby jsem vyzrál já nebo jakoby pro mě vyzrál tento snímek, prostě lepší a lepší a určitě jsem jej neviděl naposled a budu se k němu vracet rád ještě mnohokrát a mnohokrát a vím, že to bude znovu a znovu stejně silný, ba i silnější zážitek, než minule. Ten film prostě má tu sílu, má tu filosofii, každý detail přispívá k dokonalosti celkového obrazu, jež je jakýmsi obrazem ať už americké společnosti, nebo vlastně nás všech. V tomhle filmu je tak mnoho krásy, že občas cítím, že ji snad nelze všechnu snést...

Hodiny

Hodiny (2002)

Tolik vrstevnatý příběh spojený do jednoho nejen smysluplného, ale i všemu smysl dávajícího filmu. Ale jednotlivé pečlivě adaptované linie nejsou to jediné! Nicole Kidman - v ničem jsem ji neviděl hrát líp, Julianne Moore to samé, no a Meryl Streep je jistota, která by mě nemohla zklamat ani v Ordinaci v růžové zahradě. 3 tak skvělé herecké výkony pohromadě se vidí málokdy a navíc všechno provázané tak jemnou a citlivou, ale zároveň dramaticky krásnou hudbou. Naprosté většině filmů však něco chybí, tohle není ten případ - poselství, které není podbízivé, vážit si v životě i mála, protože jsou a byli lidé, kteří neměli ani to, "vždycky se dívat životu do tváře"... Jsem z těch, co tvrdí, že knihu film nikdy nepřekoná a zatím jsem se nikdy nepřesvědčil o opaku, v tomto případě mám ale z knihy docela strach, jak by mohla být ještě lepší?!

Modlitby za Bobbyho

Modlitby za Bobbyho (2009)

Člověk se ani nemusí snažit zůstat nestranný, tohle mluví samo za sebe, film ve mě vyvolal takové emoce, jako málokterý, i ten přehnaně americký závěr jsem jim věřil !

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Pokaždé, když si vzpomenu na tento film, vybaví se mi děcka v hajzlech, zbraň, která ne a ne vystřelit a sníh padající na setmělou Osvětim... Co mi však asi nikdy nebude jasné, je postava Oskara Schindlera, to ale nic nemění na tom, že film podává svým způsobem skutečně úžasnou a také děsivou výpověď o hrůzách války a měl by být povinně promítán naprosto všem, kterým už ta doba nic neříká.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Pro mě, jako pro porevoluční dítě, už jen hořkosladká symfonie přinášející vděk za to, že jsem se jí osobně nikdy nemusel a nemohl účastnit.