Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (120)

plakát

Superman (1941) 

Absolutně zásadní dílo jak pro superhrdinský žánr, tak pro světovou animaci vůbec. Pamatuju že když mi bylo pět let,v roce 90, dostal se ke mne jakýsi omnibus ze západního Německa (na zadní straně obálky byla reklama na Batman: Tales of the Demon , nemoh jsem z tý obálky odtrhnout oči).takže když jsem si dones tuhle VHS byl jsem naprosto nadšenej. Superman v akci v barvách.A bylo jedno že příběhy jsou z roku 41 Možná to je ta pointa.. Kvalita DVD z levných knih,která se mi později také dostala do spárů, totiž není slušně řečeno dobrá.. Na internetech jsem objevil podstatně kvalitnější verzi s obrazem jako originála musím říct ze ta animace je pořád nádherná a dechberoucí.Pokud jste zkoukli nicméně tenhle originál (těm co stačilo DVD trochu lituju, i ten dabing  je hroznej)), mrkněte určitě na Batman The animated series,Superman The animated series a Batman Beyond. https://www.youtube.com/watch?v=PIfq88s4lzM&t=16s

plakát

Trhák (1980) 

Česká meta . Aneb potvrzení že Wes Anderson byl až druhej a Miloš Jakeš byl k něčemu dobrej .  U scén s myslivcem jsem brečel smíchy.  Nebo Peter Čepek a Juraj Kukura a jeho Goethe.  Kdo nepochopí tenhle film nemá v tohle žánru co hledat .

plakát

Take It to the Next Level (2008) 

Škoda že to nemělo pokračování s Alexem Furgusonem. Nejlepší reklama. Pamatuju pořád na svoje žlutočerný Nike 90 Laser. Yeh Baby!!

plakát

Hulk (2003) 

O co víc komiksů přečtěte, tím dřív pochopíte že tohle je prostě dokonalá komiksová adaptace. Tohle je Superman 75 ,Batman 89. Ang Lee tady je mimoděk v nejlepší formě a občas člověk neví jestli kouká na film z roku 2003 nebo z roku 75 . Což je u tohohle materiálu prostě pecka. Je to jako ve snu . Kdy cítíš strach, vztek a svobodu .

plakát

Barry - ronny/lily (2019) (epizoda) 

Solo album Bill Hadera. On tu epizodu napsal. Neuveřitelně zábavná a chytře napsaná epizoda která bez legrace obtojí sama o sobě. Jako fakt.

plakát

Černé zrcadlo - Pád střemhlav (2016) (epizoda) 

Vzhledem k dnešní době, situaci kterou nám ukazují vlády Francie ,Británie a další, pokroku spotřební elektroniky, sociální situaci v Číně atd atd jsem se na tenhle díl zkrátka musel podívat znovu. Mimochodem tento sociální systém se těch pár měsíců od premiéry mezitím stal v Číně a vzhledem k tomu že se ve spoustě vyspělých zemí objevují termíny jako šílenství nebo konec civilizace, je jen otázkou času kdy západní vlády začnou hledat alternativu . Bryce tady má doslova hroší kůži a všechny polohy zvládá jako by se nic nedělo. Nezbývá než dát pět hvězd. :)

plakát

Legion (2017) (seriál) 

Minimálně nejlepší X-Men vůbec...

plakát

Batman vs. Joker (2016) 

První polovina rozhodně není " o nečem jinem" jak zde píšou méně bystřì spoluobčané. Pokouší se nám co nejlépe přiblížit vztah Batmana a Batgirl .A přiznám Batsex mě docela rozsekal. Což je supr. Protože komiks je na mě možná až moc suchý a myslím že tady mu trochu lidštější tvář pomohla. Nicméně v druhé části je komiks obšlehnut skoro políčko od políčka. Takže parádní pocta. Navíc Hammil je tady naprosto excelentní!! Nechápu kecy místních kteří tady dokolečka brečí nad nějakými stihomamy a tvrdí že dřív byly animáky od DC o dost lepší. Jo ale to vám bylo 10 a Joker nechodil za kurvama. Ale to že tahle excelentní jednohubka tady má o pár procent víc než zprofanovaná sračka Batman v Superman , tomu já říkám Killing Joke.

plakát

Rick a Morty (2013) (seriál) 

Seriál po jehož shlédnutí pochopíte je cestování skrze reality není přechod Supergirl z CBs do CW. No a kdyby ne je to docela hezky animovaný.

plakát

Mňága - Happy End (1996) 

Třeba u tý scény s novou kapelou v námořnický uniformě si řikáte no to snaf nemůžou bejt Chinaski to by bylo snad až moc meta... jak by moh?? Ale no tak !!Ale on jo!! Zelenka je bůh a cokoliv co kdy natočil bylo minimálně nadprůměrný a nebo se to za pár let stane. Trvá to hodinu , říkám si tak jasně budě tam pár blbinek kde se ukáže že už tehdy to byl fakt talent. ale tady nemá šanci rozjet cokoliv hlubšího. No a za chvíli zíráte že on je až tak moc dobrej vyprávěč ,že ve filmu zmíní nějakou historku (snědená bota) aby jí nechal proválet pár minut absurdníma situacema , a za pár minut jí začne v klidu parodovat a vy mu to celý žerete i s navijákem a zároveň u toho div nepotlačíte slzu. Strašně supr...Je tady i ten kontrast mezi tím jak byly devadesátky strašně ujetý a jak je současnost tupě civící a divně oteklá jak ksicht pana prezidenta. Nejlíp to asi v týhle krásně zasněný vzpomínce na to co se nestalo prodal Ivan Král "Správnej rocker není na prodej ale zase každej rocker se dá koupit"...:D