Reklama

Reklama

Batman vs. Joker

  • USA Batman: The Killing Joke (více)
Trailer 2

Barbara se pokouší zabránit loupeži, což se jí nepodaří. S Batmanovou pomocí ale zadrží jednoho ze zločinců. Dívka je nadšená, že má případ, Batman ji ale brzdí, protože má divokou povahu a domnívá se, že se Barbara nebude držet zákonů a pak by mohla lehce podlehnout pokušení zločince zabít. O několik dní později je Batman přepaden, Barbara mu přijde na pomoc a v záchvatu vzteku muže, který ho přepadl, málem zabije. Uvědomí si, že Batman měl pravdu, a rozhodne se v boji se zločinem raději nepokračovat. Krátce nato Barbaru i jejího otce, komisaře Gordona, přepadne Joker v jejich bytě. Komisaře unese do opuštěného lunaparku, kde se ho snaží dovést k šílenství, aby dokázal, že i tomu nejpříčetnějšímu muži stačí "jeden špatný den", aby se z něj stal blázen. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (112)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

V rámci DC animáků je to věc ... No, vlastně docela hodně fajn, sice ne tak fajn, jako předloha (ano, já fakt něco s Batmanem četl, cha!), což je způsobeno jednak tím, že se nedrží komiksového vizuálu, druhak tím, že tenhle film má klasickou, obligátní vizuální podobu, jako všechny ostatní animáky, což je u batmana vždycky velká, převelká škoda. Hodně kritizovaná je tu první polovina příběhu, která je o vztahu Batmana a Batgirl, což je zcela zásadní pro "normální" diváky, pro které by bez řádného kontextu některé věci v dalším ději takový dopad, jak je záhodno. A druhá půlka je hejbající se ilustrace ke komiksu, jen s horší kresbou. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No, proč né... Já tu první polovinu vnímám jako důležitou pro -alespoň nějaké- emoční hnutí v půlce druhé. Trochu problém mám s kresbou která "lítá" od vcelku hezké až k téměř odfláknuté, což zamrzí hlavně v poslední třetině kde se z celého toho lunaparkovského horroru dalo vytřískat mnohem více.... ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto druhu komiksů spočívá v tom, že konec musí vrátit vše na začátek. Takže i když si tady postavy projdou peklem, na konci je čeká smích stejně jako v závěru každé epizody nějakého dobrodružného seriálu z odpoledního vysílání Novy. Je to sice smích temnější a zvrácenější, ale není tak silný a odlišný, aby přetáhl batmanovský svět do vyššího levelu. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Náhodou sa to stalo, že som ako decko čítal skôr Marvel, aj keď postavy (z filmov) sa mi páčili viacej DC-čkové. Asi preto, že u nás najprv Semic Slovart vydával Spider-Mana, až neskôr vzniklo Crew. A čo som chcel? A jo, že Batmanove komiksy načítané nemám. Ale Killing Joke je Mooreov komiks. A mne to nevadí, že tam dali na začiatok nový príbeh, keď to nutne potrebovali natiahnuť na celovečernú stopáž. Podľa mňa bol obstojný, aj keď stále človek myslí nato, že je navyše. Vadí mi ale záverečná scéna. Podľa mňa Moorea nevystihli. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

S Kameňákem jsem na výsost spokojený. Ano, filmové zpracování nedosahuje geniality předlohy, ale stále se jedná o velmi dobrý animák od DC (nejen v porovnání s těmi novějšími, ale i staršími). Úvodní půlhodina je sice slabší, ale podle mě stále v pohodě a polní svůj účel. Chápu, že někteří lidé mají především s jednou scénou problém, ale po zhlédnutí mi to tak strašné nepřijde, byť je to zbytečné. (Pro rejpali, není to poprvé, kdy se něco takového stalo, přečtěte si komiksovou sérii Batman Beyond.) Samotný Kameňák je adaptovaný velmi dobře, především Flashbacky jsou výborné. Vše korunuje geniální práce dabérů. 90 % ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Poté, co Mark Hamill namluvil postavu Jokera ve videohře "Batman Arkham Knight", prohlásil, že kvůli zatížení a namáhání hlasivek už tuto postavu nebude nikdy dabovat. Výjimku byl ochoten udělat jen v případě, že by šlo o zpracování legendárního komiksu "Batman: The Killing Joke". A tak se i stalo. (Caszidy)
  • Snímek byl původně určen výhradně pro vydání na DVD a dalších nosičích (jak je v tomto žánru běžné), nicméně po oznámení, že si Kevin Conroy a Mark Hamill zopakují dabingové role Batmana a Jokera, postupně nabyl na takové popularitě, že se producenti rozhodli pro speciální uvedení do kin ve dnech 25. a 26. června 2016. Teprve podruhé v historii se tak stalo, že film ze stáje DC Animation byl uveden na velkém plátně v kinech. Tím vůbec prvním byl snímek Batman a fantom (1993). (Caszidy)

Související novinky

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

15.03.2016

Už za pár týdnů se nám představí nový Batman v podání Bena Afflecka a v srpnovém Sebevražedném oddílu se poprvé objeví Jared Leto jako Joker. Studiu Warner Bros. to ale očividně nestačí, a tak na… (více)

Reklama

Reklama