Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (119)

plakát

Gran Turismo (2023) 

Myslím si osobně že dobrá filmařina je něco ,co vás, nehledě na téma, jednoduše přikove na dvě hodiny k médiu.. Gran Tourismo nakonec vtáhlo jako třeba poslední Top Gun - kterej byl jak všichni víme taky reklama a konec konců, víc odpustím  filmu o vdeoherní serii, která mi ve třinácti vyrazila mozek svým prvním dílem z hlavy, než filmu který propaguje  vy víte co.  Za mě návrat Neila Blomkampa a poctivá oddechovka. P.S.  Konzumovat s kvalitní aparaturou. Gran Turismo 4 Intro (Remastered in 4K using AI Machine Learning) [IMPRESSIVE RESULTS]

plakát

My Animal (2023) 

Nádhernej atmosferickej vizuál u komorního horroru o dvou dospívajících lidech . Připomnělo mi to film Až vejde  ten pravý, alespoň tu švédskou verzi . Jinak je to typickej Sundance. Zábavná, pomalá  motokára od který nemůžete čekat rodinný auto . Mimochodem hudbou si to taky nijak nepomáhá,  protože ty pecky jsou z oficiálního soundtracku.

plakát

Paní Davisová (2023) (seriál) 

Five stars. One hundred percent consumers satisfaction. Lindelof se svojí po Watchmanech další metou.  Opět se odehrává v alternativní realitě a opět je ta realita zatraceně zábavná. Betty Gilpin má zase  to správné charizma polobohyně, co jakoby vystoupila ze stránek komiksu, A to tady ani nemusí nosit wrestlerský spandex jako v Glow.  Jo. V obou případech famózní výkon.  A komu by nestačila jeptiška , dostane i kovboje, Papeže ,Ježíše, algoritmus,Shredingera i s kočkou, kouzelníka, Duke Nukema, velrybu, svatý grál a bělouše. But remember : Comfort is no reason to ignore a reality.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Americký Spalovač mrtvol z kterého máte chvílemi pocit jako z Věci od Carpentera.  Mimo? Ani ne. Míra znechucení byla víceméně stejná. Navíc jako málokterý filmek vás Flower Moon donutí zamyslet se co je to ta naše kultura a co nás v ní tvoří ctihodnými. Dokážeme to z podstaty naší výchovy vůbec? Nebo civilizavaného člověka poznáte tak že se chová "civilizovaně" a pokud možno tak si u toho nezamaže ruce. Scorsese vyhrál. Počkal si na tu správnou chvíli a v ustraní střelil kryptofašistyckého myšáka do týla,. Přitom Martin jenom tři a půl hodiny pohovořil o naší přirozenosti.  Narozdíl od Oppenheimera jsem si nepřipadal jako když film produkovala hodinářská firma nebo jako když mi výbuch po druhé hodině filmu vysál z místnosti všechen kyslík.

plakát

Zóna zájmu (2023) 

Stejně jako Under The Skin prvoplánově chladné  a artově se tvářící dílo.  Spojení s tématem holocaustu je nicméně minimálně diskutabilní.  Román Martina Amise pojednává o fiktivní verzi Rudolfa Hösse Jménem Paul Doll a má zápletku.  Glazerův román má tedy jakéhosi  Hösse na třetí a cokoli dalšího radši vůbec ne. A já se ptám proč? Řekne vám tahle exhibice něco víc o holocaustu než knihy, tuny dalších médii včetně dochovaných audionahrávek pamětníků, návštěvy samotných muzeí,  nebo je spíš smutným zrcadlem civilizace která volí radši formu před obsahem? Höss rozhodně nebyl obyčejný úředník a tím jak se skoro až nevědomky (ale ve skutečnosti zcela vědomě, což je vlastně docela dost debilní) film pokouší vypustit jeho agresivní myšlenky a osobnost , mne skoro až bytostně uráží.  Ne nemyslím že by opravdu řešil jenom včely i když ty měl možná rád. Nicméně pokud vás Glazerův hřejivý filmařský přístup nadchnul. doporučuji zmíněné Under The Skin.  A ideálně v závěsu.

plakát

Aftersun (2022) 

Film neuvěřitelné prázdný a banální.  Asi jsem přežrán A24,který se začíná svým vizuálem podobat sám sobě jako Netflix Netflixu, nebo  jsem rozmazlenej skandinávskou kinematografii, ale ve srorvnání s The Tourist jsem doslova trpěl. Spousta scén byla tak nějak konzervativně wtf. Co bylo to drama? Co to probůh  říiká o současných angloamerických třicátnících?  Ne s tímhle už vážně nechci nic mít.

plakát

Arvéd (2022) 

časy se mění. Lidé se mění.  Ale zápletka zůstává.  Jé třeba ji dohrát.

plakát

Menu (2022) 

I don't like your food. You've taken the joy out of eating. Every dish you served tonight has been some intellectual exercise rather than something you want to sit and enjoy. When I eat your food, it tastes like it was made with no love.