Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předlohou filmu je skutečný příběh o splněném přání dospívajícího hráče videoherní závodní série „Gran Turismo“ Janna Mardenborougha, jehož herní dovednosti a výhry ho dovedly až na dráhu skutečného profesionálního závodního jezdce. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (338)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Lepší než Need For Speed, horší než Le Mans, Rivalové a podobné pecky. Už jen fakt, že se ale nemusím stydět Gran Turismo zmiňovat v téhle konkurenci je dobrá zpráva a pokud patříte mezi fanoušky rychlých aut, závodění, nebo třeba jen napínavých sportovních příběhů, nebudete z kina odcházet zklamaní. 7/10 ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Překvapily mě docela dobré recenze a rozhodl jsem se nakonec do kina zajít. Jde určitě o mnohem lepší film, než need for speed, ale zas to není taková pecka jako Le Mans 66. Musím ale pochválit několik věcí - volba herců, zpracování závodů - divák má dokonalý přehled co se děje, skvělá kamera. Hlavní je ale to, že jde o skutečný příběh, který je docela inspirativní a ukazuje, že sny se někdy můžou vyplnit. Filmy podle hry většinou dopadnou při nejlepším průměrně, zde se to ale naštěstí nestalo takže všem hráčům a příznivcům rychlých kol určitě doporučuji - 7/10. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Jann vs. Šulín (sorry, musel som). V druhej polovici je to prehnane patetické, ale zas herci sú sympatickí (Orlando Bloom sa definitívne prehral do úlohy fotrov, David Harbour je solídny drsný mentor) a postavy fajn, takže to až tak nevadí. Hoc jedným dychom musím dodať, že prinútiť Djimona Hounsoua (Djimona Hounsoua!) plakať, to je číre zverstvo. Závodné scény v pohode, na zadok ma neposadili, ale raz za čas sa tvorcom podarilo prísť s originálnou chuťovkou na oživenie (parádny moment, v ktorom v hrdinových predstavách dôjde k rozmontovaniu vozidla, alebo zábavný okamih, v ktorom mechanik stráca kľúčovú súčiastku). Za mňa to dopadlo oveľa lepšie, než som čakal, ale k zázraku to má ďaleko. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Scenár je jedno obrovské klišé, ktoré ide podľa nalajnovanej trajektórie a neodváži sa nikdy k žiadnemu prekvapivému úhybnému manévru mimo bezpečnú zavedenú jazdnú stopu. Ohraný príbeh zatracovaneho ousidera s veľkým snom, ktorý vytrie všetkým zrak, keď prekoná sám seba. To najlepšie, čo po dejovej stránke môžem na to povedať, že to napriek onej priesvitnosti pôsobí tak nejak milo tradične a nie nudne a trapne. Na okruhoch je to ale velká napínavá a remeselne fakt dobre zmáknutá paráda, ktorá pritlačila do sedačky aj mňa, ktorého vzťah k nejakému serióznemu automobilovému závodeniu začína a končí niekde pri oddychovom arkádovom blbnutí vo Forze Horizon. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Jsem aktivní hráč na Playstationu, ale je pravdou, že Gran Turimo mě vždy míjelo (auta jako hra mě prostě nebaví), ačkoliv uznávám, že se jedná o kultovní záležitost v herním segmentu. Jak víme, tak natočit film podle hry je velmi obtížné a většinou jsou to nesmyslné filmy. Když jsem se dozvěděl, že se bude točit film podle závodní hry, tak jsem si říkal, že to bude další zhovadilost, která pouze těží ze známé značky. Velmi jsem se spletl. Gran Turismo je povedený snímek a navíc na mě působil tak, že si na nic nehraje a nikam se nespěchá. Vše plynulo pozvolna, ale zároveň to utíkalo. Stopáž přes dvě hodiny utekla velmi rychle. Na mě, jakožto na diváka, velmi dobře působilo i to, že se jednalo o skutečnou událost. V několika momentech bylo zaútočeno na moje emoce. Velkou zásluhu na tom má sympaťák David Harbour, který v roli mentora podal výborný výkon. Pro mě zcela naznámý Archie Madekwe, byla skvělá volba. Kdo mi ovšem moc nesedl, tak byl Orlando Bloom. Viděl jsem nějaké videorecenze na Gran Turismo, včetně nějaký Gameplayů, a u filmu jsem nebyl schopen rozeznat, jestli se jedná o film, a nebo o záběry ze hry. Ano, tak luxusní a realistickou grafiku má Gran Turismo. Povedený film a já si jdu asi objednat Gran Turismo na PS5. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (35)

  • Oficiálním partnerem filmu byla společnost Michelin, která poskytla všechny potřebné pneumatiky na všechna filmová vozidla, například Pilot Sport 4S nebo Pilot Sport Cup 2 R. (Johnny.ARN)
  • Geri Halliwell (Lesley) je ve skutečném životě provdaná za Christiana Hornera, který byl v době vydání filmu šéfem týmu Red Bull závodícího ve formuli 1. (Johnny.ARN)
  • Postava Dannyho Moora (Orlando Bloom) je inspirována Darrenem Coxem. Cox byl bývalý manažer společnosti Nissan Europe, který v roce 2008 založil GT Academy, aby pomohl Sony PlayStation a umožnil hráčům závodních her stát se profesionálními závodními jezdci. (Johnny.ARN)

Související novinky

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

29.07.2023

Máme dva týdny od začátku herecké stávky a místo nějakých pozitivních zpráv nebo náznaků, že si chtějí zástupci studií sednout s odbory a domluvit se na férových kompenzacích tak, aby se celý byznys… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Gran Turismo nabírá obsazení

Gran Turismo nabírá obsazení

17.09.2022

PlayStation produkce filmů podle her se pomalu ale jistě rozjíždí na plné obrátky a jeden projekt, který nyní studio Sony prioritně tlačí před kamery, je závodní Gran Turismo. To před několika týdny… (více)

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Reklama

Reklama