Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (120)

plakát

Asteroid City (2023) 

Stále po tajmu tak trochu doufám že Wes Anderson pouze naházel do automatu na pozemky příliš drobných a musel tak vydělat své peníze zpátky.  Not. Ale kdyby byl Wes o dvacet let mladší,  my byly o dvacet let mladší, tenhle svět o dvacet let mladší, pořád by byla šance že to večer někoho potěší v nějakém filmovém klubu kdesi v televizi . Ale takhle fakt ne . I když teď jsem zvědav na jeho další počin.  Třeba mu do té doby dojde o čem měl být tento film .P.S. šíleně přebarvený vizuál měl bejt asi retro..  Ale upřímně kdo ví.  Who cares . ..Půjdu najít nějaký automat na promrhané minuty života u tohohle filmu .

plakát

Can't Get You out of My Head (2021) (seriál) 

Hrozně se mi líbí že Curtis vlastně dělá to ,co v dokumentu popisuje jako postup při tvorbě AI. Sype do uživatele fůru dat a ten si vytváří vzorce které zná ze "svojí reality". Anebo vypráví příběhy. Dříve se tomu říkalo historie. Ale čemu se dá dnes ještě věřit? Sobě samému?  Možná je to celé o tom desetkrát zaklepat a dostat zob,. Možná je to o tom věřit. Nejkrásnější na tomhle dokumentu je že síly, ( napadení Ukrajiny Ruskem, umírání důchodců na vlny veder na jihu, viry, peníze, mafie, banky kulturní války, narcisové proti altruistům, bitcoin, Pokemon Go) i v tuto chvíly mutují a vyvíjejí se stejně jako tento dokument a můžete je v této době  sledovat na bok, vzhůru nohama, pozpátku, klidně v jiných filtrech a stejně většina  z nás na spoustu z toho co vidí nedostane odpověd. Nebo je můžete nechat dál mutovat ve své mysli. A to dělá z tohoto díla až organickou věc.

plakát

Ostré předměty (2018) (seriál) 

Upřímně s touhle sestavou se nedalo čekat nic jiného. Nepamatuju že by Valiée někdy udělal chybu a dnes je bohužel už jasné že neudělá.  Pro Amy Adams je to důkaz že je jeden z nejlepších herců svojí generace. A Flynn zpočátku za tepání LCD Soundsystem a Led Zeppelin pozvolna ukrajuje a nakonec násilně řeže do světa a nitra hlavní hrdinky a tom co sama o sobě ví. Je to zatraceně pekelná jizda  ve starém Volvu plná chlastu, oxycontinu, éterických stvoření na bruslích, různých rozpouštědel, chladících kapalin obklopená fůrou ženské krutosti kterou mnozí z nás od narození znají coby lásku.

plakát

Přízračný svět (2001) 

Film křehký a roztomilý jako jeho hlavní hrdinka . O čekání ve svých světech, snaze v nich zůstat a nikdy nedospět do bodukde si musíte všechno zjednodušit nebo být jednoduše jiný. Protože když je vám osmnáct můžete cokoli  a vidět svět jakkoli. Než to všecko někam zmizí jako  ten chlapík co čeká na svůj autobus.

plakát

Bezstarostná jízda (1969) 

George Hanson : They're not scared of you. They're scared of what you represent to 'em. Billy : Hey, man. All we represent to them, man, is somebody who needs a haircut. George Hanson : Oh, no. What you represent to them is freedom. Billy : What the hell is wrong with freedom? That's what it's all about. George Hanson : Oh, yeah, that's right. That's what's it's all about, all right. But talkin' about it and bein' it, that's two different thangs. I mean, it's real hard to be free when you are bought and sold in the marketplace. Of course, don't ever tell anybody that they're not free, 'cause then they're gonna get real busy killin' and maimin' to prove to you that they are. Oh, yeah, they're gonna talk to you, and talk to you, and talk to you about individual freedom. But they see a free individual, it's gonna scare 'em.

plakát

Aftersun (2022) 

Film neuvěřitelné prázdný a banální.  Asi jsem přežrán A24,který se začíná svým vizuálem podobat sám sobě jako Netflix Netflixu, nebo  jsem rozmazlenej skandinávskou kinematografii, ale ve srorvnání s The Tourist jsem doslova trpěl. Spousta scén byla tak nějak konzervativně wtf. Co bylo to drama? Co to probůh  říiká o současných angloamerických třicátnících?  Ne s tímhle už vážně nechci nic mít.

plakát

Barry - Série 4 (2023) (série) 

Málokterý seriál má pár posledních minut tak geniální jako Barry. Dokážou shnout myšlenku seriálu s až Lynchovskou jízlivostí. Čert vem co se ve čtyřech sezónách stalo. Vývoj postav, jejich lidskost s kterou chybují, snaží se přežít, umírají , utíkají, vrací se na místo činu, snaží splnit si svoje sobecké cíle, najít vlastní smysl, postavit se nečekaným situacím atd. atd. Na konci to stejně nikoho nezajímá. Chceme vidět hrdiny bez bázně a hany ,pupku a vany, a zlořády prohnilejší než hniloba. Herec je vždy hezčí než originál a hrdinové jsou pohřběni s veškerými poctami. R.I.P Barry Berkman.

plakát

Paní Davisová (2023) (seriál) 

Five stars. One hundred percent consumers satisfaction. Lindelof se svojí po Watchmanech další metou.  Opět se odehrává v alternativní realitě a opět je ta realita zatraceně zábavná. Betty Gilpin má zase  to správné charizma polobohyně, co jakoby vystoupila ze stránek komiksu, A to tady ani nemusí nosit wrestlerský spandex jako v Glow.  Jo. V obou případech famózní výkon.  A komu by nestačila jeptiška , dostane i kovboje, Papeže ,Ježíše, algoritmus,Shredingera i s kočkou, kouzelníka, Duke Nukema, velrybu, svatý grál a bělouše. But remember : Comfort is no reason to ignore a reality.

plakát

Batman: Zkáza Gothamu (2023) 

Není to tak geniální jako původní komiks ale dokážu si představit že vidět první tohle a znát maximálně Nolana jsem z toho odvázanej. Je to poctivý a snaží se to držet originálu. I když originál je něco jako Watchmen a dost možná se zfimovat nedá , Takže proč tomu tři nedat. Nicméně nepoužívá tam pistole . Škoda.   😀