Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (125)

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Ikdyž spousta lidí, převážně fanoušků seriálu nadává, já tleskám. Seriál majstrštyk, o tom žádná, ale tohle mi přijde jako rozhodně důstojná adaptace. Humor naprosto vychází z původních Addamsových a chvílemi ještě přitvrzuje. Malou Wednesdayku si snad musel oblíbit každý s byť jen lehkými sklony k pedofilii, láska mezi Morticou a Gomezem je špicovaná do krajností, babča vaří a smaží - ráj černého humoru. Jen mě mrzí že z Festera udělali takového blba, to podle mě vůbec nebylo nutné a ačkoliv jsem si nesmírně užil párty, Mamušku jsem moc nedával.

plakát

Addamsova rodina 2 (1993) 

Tohle je velmi zvláštní případ 4 hvězd. U většiny pokračování filmů se očekává že máte základ a k tomu je potom nadstavba nových fórů. Tady jako by úplně chyběl základ, zato ty nové vtipy jsou naprosto geniální. Je tam výborný situační humor, skvělé dialogy, Wednesdayka perlí, že by ji jeden sežral, ale z Festera je najednou už naprostý debil, v podstatě chybí tak typický černý humor a vůbec je to méně Addamsovské. Je to prostě až moc jiné. I tak ale čtyři rozhodně dát musím.

plakát

Adikts (2024) (seriál) 

Možná se o to ještě někdy pokusím, ale druhým dílem prozatím zařezávám. Seriál má být nejspíš ujetý a ztřeštěný, ale jelikož je natočený úplně stejně jako průměrná kriminálka (až na ten ponorkový zoom na ksichty), dochází u mě při sledování k drobné schíze. Snad někdy zvládnu dokoukat a docením. Zatím (jako u TBH) pouze vítám snahu.

plakát

Akademie pro malé čarodějky (2017) (seriál) 

Tohle vypadá na moc dobrý začátek tohohle roku. Kouzelné, uklidňující, se spoustou nápadů, ještě lepší než původní kraťas. Harry Potter a Čarodějnice školou povinné do kupy a k tomu tolik hezkých narážek a odkazů. Připadám si zas jako malej. EDIT: Bóže dobrej, ten konec mě zabije. To snad ani není možný, jak moc se ta série od půlky pokazí. Strašně jsem tomu fandil, fakt jo, Trigger má boží animaci a postavy, ale bohužel, jakmile se na scéně objeví záporačka, logika příběhu jde do kopru a následuje patos, patos a patos, power of friendship a kydy. Tohle si to anime nezasloužilo. A hudba šmrdlá furt čtyři skladby celou pětadvacítku a je to na zbláznění. Fuj, pliv a jdu si znovu pustit původní filmek.

plakát

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru (2018) 

Ten konec beze sporu je neAsterixovský, zase to má ale jinačí šmrnc a něco výjimečného. Koneckonců Mise kleopatra měla taky dost jiný humor a dodnes je legendární. Příběh má jinak humor veskrze Asterixovský, který cením právě pro to, že je tak "nezvykle neamerický" a navíc i zápletka je teď poněkud hlubší, než je u Asterixů běžné. Oproti sídlišti bohů nevidím výraznější zhoršení a je to příjemná jednohubka, která snad nemůže nikoho urazit.

plakát

Asterix: Sídliště bohů (2014) 

Velice zdařilá věc. Lehce nostalgická, ale s poměrně aktuálním a čerstvým humorem. Navíc se povedlo zachovat i ve 3D kouzlo původních postav a lehkost vyprávění. Skvělá jednohubka.

plakát

Atlantida: Tajemná říše (2001) 

Asi jeden z nejlepších animáků, co jsem kdy viděl. Vůbec jsem to nečekal, ale užil jsem si ho neskutečně. Atmosféru, postavy (mimochodem český dabing skutečně perlí), prostředí, akční scény, i to, jak je vyprávěný příběh. Je na tom vidět, že měl někdo hromadu nápadů a stal se zázrak - procpal je i na plátno. Postavy najednou nejsou dvourozměrné, i když jsou samozřejmě dost archetypální, prostředí je neuvěřitelně hravé, i když vizuálem se pořád drží při zemi a akce má šmrnc a napětí. Pro mě rozhodně jedna z nejpoutavějších disneyovek.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Nechal jsem si to odležet a potom jsem si to pustil ještě jednou. Nemůžu jinak, než z pěti hvěz jít na tři. Zaprvé vím, že těch pět jsem dal v prvním euforickém opojení a hlavně už tehdy mi vadil konec natahovaný do mrtě a rádoby poučka. Přijde mi to prostě dané dokupy až moc násilně a řekl bych snad i lehce bezdůvodně, ikdyž ke konci se film sám ospravedlní. Takže hvězdičky nakonec dávám za starouškovskou linii, za ďábla ala erbenovského vodníka a za vizi budoucnosti v maid café.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Když Marvel natočí sračku - projde to, protože se to tak nějak čekalo a lidi oslavují to, že je to sračka. Když DC nechá natočit sračku, je to holt problém, protože od DC už se čeká víc. A tenhle film je prostě jen a jen průměrný. Na kolena ho vlastně sráží právě fakt, že se tolik snažil být neobyčejným. Nejen že dal fanouškům easter eggy a odkazy - on na nich vystavěl celý film. Nejen že zfilmoval komiks - on převedl jednotlivá okénka a charaktery na plátno. Jenomže ten film má zase (proč prokrista, proč?) dvě a půl hodiny, a kdo ty komiksy nezná no tak prostě vážně nemůže chápat která bije. Snyder by z těch svých vysvětlovaček na ńetu měl natočit další film, který by se promítal druhý den po tomhle, až se diváci oklepou, aby z toho vlastně něco měli. Věřím tomu, že popisovat zápletku filmu slovem Martha bude v budoucnu naprosto běžné, takže to skočme. A co mě mrzí? Ben. Tomu vážně nezbyly než oči pro pláč a já s ním soucítil. Na něj na jediného se v téhle reklamě na budoucí filmy dalo skutečně koukat. On za nic nemůže. Nechte ho už chudáka.