Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Max, Mell, Ema, Robin a Soňa. Pětice studentů adiktologie se v rámci zodpovědného přístupu ke studiu rozhodne pro experiment – vzít si drogy, které by mohly na chvilku vyřešit problémy každého z nich. Jak říká profesorka Jensenová,  drogy jsou zkratky k řešení problémů. Experiment má ale jeden podstatný háček. Účinek drog se u všech stane permanentním. Zábava a nově nabyté „superschopnosti“ vedou mladé hrdiny až na hranu jejich možností, ale i sil. A to vše v situaci, kdy je v zemi zřízena funkce drogového koordinátora, který k drogové problematice přistupuje s maximální tvrdostí… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (125)

kajas 

všechny recenze uživatele

Dokoukala jsem před více než měsícem a pořád nenacházím ta správná slova pro popis toho, co jsem vlastně viděla. Je těžké se rozhodnout, jestli celkové vyznění drogy démonizuje, nebo adoruje. Děj i prostředí na mě působilo těžce nevěrohodně a nerealisticky. Co se týče hereckých výkonů, všechny kolegy o třídu převyšuje Petr Uhlík, který bude příští rok velmi pravděpodobně ověnčen když ne cenami, tak alespoň nominacemi za ztvárnění sériového vraha Ladislava Hojera (ale o tom zase někdy příště). Takže za Uhlíka, jinak dost slabota. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

"Jako já jsem hodně pro drogy jo, ale lidi na koksu? Arogantní zmrdi." O Adikts jsem nevěděl nic, než jsem se na to začal dívat… a bingenul jsem to instantně prakticky bez pauzy. Největší problém jsem měl vlastně paradoxně s tím, že mi to přišlo možná až málo protidrogové, takže když jsem viděl, že to kurátorovali policajti, tak mě to naopak překvapilo. Nejsem si jistý, jak moc bude fungovat ta protidrogová kampaň Zkratky, i protože kromě feťáků v první scéně tam vlastně opravdoví feťáci chybí, hlavní pětice antihrdinů jimi moc není a navíc fetují pomocí jakýchsi podivných potionů… Za dílčí negativa považuji i podivný dramatický oblouk, dramaturgické dno kdesi na přelomu třetího a čtvrtého dílu a možná u někoho možná až příliš jednoduché "prozření". Jinak jsem ale vlastně nadšený a těším se, až si to dám brzy znovu. Sedlák je fakt talent. Je to ulítlý, hrozně vtipný, casting funguje skvěle a Petr Uhlík je fakt madman. Hudební dramaturgie je perfektní, Meky Žbirka fakt hituje tvrdě. Potenciální kultovka… a ne! Není to "český Trainspotting", jsou to čeští Misfits. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojený. Mám rád tvorbu Adama Sedláka a těším se na každý jeho nový projekt. Sedlák je velmi talentovaný a šikovný režisér, který se nebojí dělat věci jinak, a krásně všem dokazuje, že máme v Česku schopné filmaře, kteří dokáží tvořit moderně a světově. A nejnovější Sedlákův přírůstek je toho krásnou ukázkou. V první řadě je dobré zmínit to, že je Sedlák uvědomělý a originální tvůrce. Když si pustíte Domestika, Banger! či Semestr, tak si uvědomíte, že Sedlák vždy zná své limity. Ať už jsou filmařské nebo finanční. A o to více o svých projektech přemýšlí. Přemýšlí jak je natočit, jak pracovat s postavami, jak odvyprávět příběh, na co se zaměřit, a jak to udělat, aby to bylo, co nejvíce originální a progresivní. A já jsem z jeho přístupu nadšený. Netvrdím, že je jeho tvorba dokonalá, protože není a má spoustu nedostatků, který tam vidím, ale na druhou stranu si strašně moc užívám to, jak je Sedlák filmařsky suverénní a točí si, co ho baví. Co se týče seriálu Adikts, tak tady si mě trailery moc nezískaly a popravdě jsem tomu moc nevěřil. A o to více mě těší, že mohu napsat, že jsem se spletl, a že mi Sedlák zas vytřel zrak. Nevím jak to Sedlák dělá, ale má úžasnou ruku při výběrů herců a hereček. V každém projektu má méně známe herce nebo herce, co nikdy nehráli a dokáže z nich dostat vynikající výkony. Obsazení Adikts je naprosto lahůdkové a ústřední pětice si to neskutečně dává a já doufám, že si jich všimnou i ostatní tvůrci a budou je obsazovat i jinde. Ústřední pětice podala fakt super herecký výkon a já jim fandím do budoucna. Další věc, co se mi na seriálu líbila, je samozřejmě vizuální stránka. Sedlák si zas vizuálem vyhrál jako málokdo. Od barevné palety, střihu, kamerových jízd, rámování, a dalších vypravěčských postupů. Prostě z mého pohledu vynikající práce. Osobně jsem dost nadšený jakým způsobem se pracuje s postavami, protože tady znovu Sedlák dokazuje, jak moc je dobrý scénárista. Po příběhové stránce jsou tu věci, co mi tolik nesedly a rozhodně si myslím, že některé věci nejsou úplně dotažené do konce. Ale jelikož jsem přistoupil na hru, kterou Sedlák s diváky rozehrál, tak jsem to přijal a v rámci možnosti jsem si ten příběh užil a bavil se u něho. Adikts je povedený seriál, který mi hodně sedl, nicméně budu chápat každého, kdo mi bude tvrdit, že to nebylo nic pro něho a nesedlo mu to. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Myslím, že díky tomuto seriálu mladí v drogách zalíbení nenajdou, snad jen kromě LSD…ale nijak to nezlehčuji, sama mám děti a nechci aby braly drogy. Seriál je správně odstrašující a při jeho sledování mi bylo dost hnusně, ne sice tak, jako při filmu Requiem za sen (hrůza hrůz), ale prostě strašně. Bylo to nechutný, odporný, vulgární, neskutečně depresivní a smutný. Ovšem výborně natočené a zahrané! Jsem ale člověk, kterého drogy nikdy nefascinovaly a i s těmi dvěma legálními (kouření a alkohol) jsem se rozloučila. Baví mě být střízlivá. Jako mladou, ještě snad na ZŠ mě od tvrdých drog dostatečně odradil dokument, na kterém jsme se školou byli v kině, o feťákovi, co nakonec byl i HIV pozitivní. Po celou dobu se tam procházel na hřbitově a bylo to příšerně smutné a beznadějné. A samozřejmě časosběrný dokument Katka (ale ten dříve natočený V pasti - Katka, který končil tím, jak byla na substituci a jak se prodávala u Národního divadla. Některé pasáže z toho souborného dokumentu zmizely). Taková krásná holka…a jak vypadá teď, a nejen vypadá, prostě celkový rozklad osobnosti. Když nad tím tak přemýšlím, jako výchovný ten seriál být moc nemůže, když je až 18+. A v tomto věku už jsou mladí rozumější, i když kdo ví. Jako umělecký počin tedy dobré, ale co z toho vlastně. Promítat to plnoletým po matuře? Pamatuji si, že jsem opakovaně shlédla film Trainspotting a nikdy mě ani nenapadlo si ty drogy někde shánět, jediné, co jsem si sháněla byl soundtrack k tomu filmu. Věřím, že snad tento seriál nikoho k drogám nepřiměje. ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Adikts jsou edgy asi jako středoškolák, který si zapálí cigaretu deset metrů od školy a mudruje o životě den potom, co si přečetl Sezónu v pekle. Strašný postavy, herci, kteří neví, co s nimi dělat, tak smutně improvizují (aspoň doufám, že improvizují a že jejich výbuchy nebyly součástí scénáře, protože jestli jo, je to ještě horší). Každopádně mi je všech herců líto, protože dělají maximum. Děje asi na čtyřicet minut, subjektivní délka nekonečno, a samozřejmě Meky, dodávající poslední dobou každýmu druhýmu seriálu falešnou hloubku. Jestli je Adam Sedlák náš nejprogresivnější filmař, tak je česká kinematografie docela v háji, protože je pořád zhruba 15 let pozadu za všemi trendy. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Postava Maxe (Petr Uhlík) má zezadu na telefonu nálepku „BANGER“. Jedná se o narážku na režisérův předchozí film BANGER. (2022). (MsBrambora)
  • Skladbu „arrpio“, kterou můžeme slyšet v některých epizodách, složil Oliver Torr pro audiovizuální projekt Axontorr. Skladba se do seriálu dostala tak, že ji Adam Sedlák slyšel na premiéře tohoto projektu. (TENMAjkl)

Reklama

Reklama