Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Zajímavosti k filmům (10)

Raven, The

Raven, The (2010)

Film byl z důvodu nízkého rozpočtu natočen na RED kameru, která je mnohonásobně levnější než profesionální kamery a která byla použita například u Jacksonova krátkometrážního filmu Crossing the Line (2008) nebo u Bekmambetovova Wanted (2008).

Raven, The

Raven, The (2010)

Rozpočet filmu byl pouhých 5 000 dolarů.

Hobo with a Shotgun

Hobo with a Shotgun (2007)

Snímek v roce 2007 vyhrál soutěž o nejlepší trailer na neexistující grindhouse film a dočkal se celovečerní verze. V té si hlavní roli zahrál Rutger Hauer a David Brunt, jenž si ji zahrál v traileru, se ve filmu objevil také.

Robin Hood

Robin Hood (2010)

Premiéra a další propagační akce, které byly plánované v Londýně a Nottinghamu, musely být kvůli dopravním problémům způsobeným erupcí islandské sopky Eyjafjallajökull přesunuty do Los Angeles.

Robin Hood

Robin Hood (2010)

Film byl vybrán jako zahajovací snímek filmového festivalu v Cannes. Promítnut byl mimo soutěž v první den festivalu 12. května.

Iron Man 2

Iron Man 2 (2010)

Kvůli erupci islandské sopky Eyjafjallajökull, a s ní spojenými dopravními komplikacemi, studio Paramount Pictures zrušilo londýnskou premiéru a oznámilo, že přesouvá tu světovou do Los Angeles.

Mateřské galeje

Mateřské galeje (2009)

Film vstoupil do britských kin exkluzivně o měsíc dřív než jinde v Evropě, ale přišlo na něj za premiérový víkend pouhých jedenáct diváků. S tržbou 88 liber (2 490 korun) se tak řadí mezi největší propadáky historie.

Jiný Dumas

Jiný Dumas (2010)

Protesty řady intelektuálů a představitelů rasových menšin vyvolalo ve Francii obsazení filmové hvězdy Gérarda Depardieua do role Alexandra Dumase staršího. Kritikům se nelíbí, že běloch hraje spisovatele, jehož babička byla černá otrokyně z Haiti a který celý život trpěl rasovými stereotypy, které jsou tímto opomíjeny, a film považují za rasistický.

Kawasakiho růže

Kawasakiho růže (2009)

Snímek získal na filmovém festivalu Berlinale cenu za nejlepší film nesoutěžní sekce Panorama. Tuto cenu vyhlásila ekumenická porota. Druhé ocenění, které si z Berlína film odvezl, získal od Mezinárodní konfederace uměleckého a esejistického filmu (CICAE).

Zatím spolu, zatím živi

Zatím spolu, zatím živi (2010)

Při natáčení scény s útěkem před býky ve španělské Pamploně (natáčení ovšem neprobíhalo na severu Španělska, ale v Cádizu) byly zraněny dvě ženy a natáčení muselo být přerušeno.

Reklama