Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Telenovela
  • Akční
  • Romantický

Recenze (28)

plakát

Bella (2006) 

Eduarda jsem měla tu čest vidět na vlastní oči, a to 24.05.09, kdy se stavoval u nás v Ostravě a prezentoval svůj film, nebudu se chlubit, že už jsem jej viděla díky internetu dávno předtím. Popravdě jsem nevěřila tomu, že se k nám dostane, a ani se nedostal, bylo to jen přes TV Noe, která nezařídila, a ani nemohla, kdovíjakou reklamu. Věci, které dělá Eduardo, daleko přesahují tento film. Má se svojí produkční společností připravený rozpočet na cca dalších 5-10 filmů, které plánují natočit, díky tomuto prvnímu ale mohl objet celý svět (např. i Austrálii, kde byl shodou okolností ve stejnou dobu jak já, na WYD SYD 08), vykládat své životní svědectví, evangelizovat, a bojovat za práva nenarozených, o což mu de nejvíce. Eduardo už udělal velké věci, ale on sám se tím nechlubí, tak to na něj nebudu prozrazovat, koho to zajímá, zjistí si to. :) Co se týče filmu, moc ale moc pěkný, každému, kdo ho viděl, se líbil, nemůžu tomu nic vytknout. Dobrá hudba, akorát herci, pohodový lidský styl vyprávění, pěkné barvy, krásný mix španělštiny a angličtiny, optimistická message, a bylo to bez sexu a bez násilí, takové filmy jsou opravdu vzácné, takže proto.

plakát

Cleopatra (2003) 

Cleoptra je nejlepší film Naty (zatím, točí jich teď spoustu), je perfektní po všech stránkách. Ale hlavně pro milovníky opravdového umění, takové konzumenty zábavy může klidně nudit nebo co já vím. Naty tu předvedla mistrovský výkon, taktéž další dva filmoví kolegové. Tohle je opravdu povedené dílko a škoda, že se nedostalo do našich kin. Získalo tři ceny Goya, tři festivalové ceny a spoustu nominací. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=7YsLbUxT5Ik

plakát

Don Bosco (2004) (TV film) 

Ano, hraje to trochu na city, ale přesto je to jeden z nej filmů, co jsem kdy viděla, podle mě to zpracovali přesně tak, jak si velikán Don Bosco zasloužil, nádhera. Tento film je skvělá alternativa oproti všem těm krvelačným či romantickým bezduchostem, je to film, který zapůsobí, který člověku rozsvítí světlo v duši, i nevěřícímu člověku. A co budu vykládat o Flavio Insinna, úžasný výkon! Díky za něj! Kdo se film teprve chystáte shlédnout, určitě neudělejte tu blbost, že byste se dívali s dabingem, italština a Flaviův hlas vás zamiluje! Bez originálního zvuku to není zdaleka ono, to je jasné u každého filmu, ale tady to dvakrát podtrhuju.

plakát

El deseo (2004) (seriál) 

El Deseo je umělecké dílo. Československý divák nikdy neviděl takové herecké výkony, neví, že můžou existovat takoví herci, nevěří, že seriál může mít takovou hloubku, jako je samotný život. Právě hloubka je to, čím Argentina předčí celý svět. Každá věta, scéna, každé gesto, pohled, zvuk, píseň, nápad kamery, dělá z toho unikát. Ta "magia", co mají Argentinci v hlasech, je pro mě vším, velká poklona Luisi Luque. V každém díle je víc umění a kvality jak v jakémkoliv dobře hodnoceném filmu. A to platí pro více argentinských produkcí. Nikdy je nedocením.

plakát

Entre caníbales (2015) (seriál) 

Neskutečně špatně napsané, příběh celý absurdní. Herci se ani nemuseli snažit, protože uvěřit tomu nešlo.

plakát

Gilda: No me arrepiento de este amor (2016) 

Film mě zklamal na celé čáře, nazpívání písní Naty odbyla (zřejmě už narazila na své meze při nedostatku času) a tímto film hodně trpí, stejnou měrou ale také hereckým výkonem, který byl dobrý jenom u scén na pódiu. Na mnohých místech přehrává opět jako dvacetiletá holka. Scénář je také velmi jednoduchý, nepropracovaný se spoustou klišé, příběh vyznívá zoufale - chtějí vzdát hold zpěvačce za to, že měla jakousi slávu (víceméně až po smrti), a přitom jí se jenom (podle filmu) rozpadla rodina, i mezi koncertováním byla celou dobu nešťastná a nakonec předčasně zemřela spolu se svou rodinou... Gildu jsem si představovala jinak, a určitě také byla naprosto jiná. Ve filmu jsem pořád viděla Natalii hrát samu sebe.

plakát

Hudba na čekání (2009) 

Popravdě jsem čekala trochu víc. Música En Espera nesahá Cleopatře ani po kotníky. Na Argentinu dobrý průměr, na jiné poměry dost dobré. Je to komedie s klasickou romantickou zápletkou, ale komedie velmi inteligentní, velmi dobře napsaná, párkrát jsem vybuchla smíchy. Opravdu skvěle bylo zpracované téma španělské a argentinské španělštiny, kdy matka Pauly přijela po dlouhé době ze Španělska a její dceři ty její pochycené výrazy lezly na nervy. Velmi dobře zpracovaný byl také vztah matky a dcery, který měl minulost, hloubku a uvěřitelnost. Herci skvělí, Diego umí vždycky, i když to nebude jedna z jeho nej rolí, Naty zahrála skvěle jak drama (které ji jde vždycky) tak komedii (která ji nejde v telenovelách, protože se jí chápe z blbé strany, tady to musela vzít z té správné a dokázala, že pak nemá problém). A co říct o Normě, ona je opravdu schopná herečka, absolutně odlišná role od Cleopatry a excelentně ztvárněná. Přemýšlela jsem nad třemi hvězdičkami, ale nebudu Naty kazit procenta. A proč? Protože to byla komedie, na kterou se člověk může podívat i třikrát s časovým rozestupem, ale právě film jako komedie nezanechá v divácích takovou stopu jako film dramatický, navíc se mi tady hrozně nelíbily některé závěrečné scény (hlavně ta, jak zbývalo poslední číslo na zavolání a Paula začala rodit, nemám ráda takové věci), které byly jak z mexické telenovely, přičemž Naty ty samé scény hrála už několikrát v novelách a daleko líp, protože tady na nějaké propracování nebyl prostor. A dělal se kolem toho zbytečně velký humbuk, protože všechno, co dělá Naty, je úspěšné.

plakát

Internát (2007) (seriál) 

Jeden z nejhorších španělských seriálů, co jsem kdy viděla. Je to horší jak průměrná telenovela, plytký děj, naprosto schématické dialogy, víc by to už nešlo, klišé kam se podíváte, nebudu to více rozebírat, ptž jsem se na to dívala už před nějakou dobou a už jsem na to naštěstí zapomněla. Projela jsem si na dailymotionu scény s Luisem Merlem, který mě teda v Aquí No Hay Quien Viva neuchvátil až tak, jak Freddyho, spíše se mi líbí jeho hlas. Není to špatný herec, ale potřebuje něco, kde by se mohl ukázat, tohle ho nikam neposunulo. Mohl zůstat teď chvíli u divadla a pak si najít nějaký lepší projekt. A to byste viděli, jak jsem zvládla během pár hodin shlédnout všechny série a ještě to bylo i tak nudné a natahované, je to taková vzduchová bublina, která může vypadat dobře na pohled, ale jak praskne, po páru dílech, kdy to divák prokoukne, tak po ní nezbyde absolutně nic. Jestli něco nemám ráda, tak právě tyto povrchní věci. A ve Španělsku bohužel teď dělají jednu schématiku za druhou. Stačí rozepsat originální scénář na několik dlouhých dílů, vybrat atraktivní herce a rozkouskovat to na schématické scény. Tady jde ale vidět, jaké shity musí vysílat v našich televizích, když pak chudák divák uvidí tohle a přijde mu to jako spasení. Seriál mi připomínal obrovské množství věcí, kromě telenovel taky americké romantické filmy, hlavně ten kluk se svojí malou sestrou tak mluví a je to i tak stejně trapné, Harry Pottera, pohádky, teen seriály, kde se všechny mladé děcka postupně popárují, a ještě mnoho dalších konkrétních věcí, které vám ale nic neřeknou, tak stačí.

plakát

Jsi můj život (2006) (seriál) 

Porovnání, jak se SMV líbilo v Polsku, kde novelu kvůli úspěchu vysílali dvakrát, a teď natáčí svoji vlastní verzi: http://www.filmweb.pl/serial/Jeste%C5%9B+moim+%C5%BCyciem-2006-277919 - Taky z vesela dávám 80%, tohleto byla čistá komedie a všichni, kteří jsme to sledovali v originále, jsme se pobavili jako u ničeho jiného. Češi, jako obvykle, jsou schopni vnímat jenom děj - který tady byl blbý (schválně) nebo vůbec nebyl, a ne pak už interpretaci herců. Říkám schválně, protože nějaká dějová linka sloužila jen k tomu, aby se mohly vytvořit ty geniální postavy, ve kterých se herci předvedli na 200%. Dialogy, vtipy a všechny nápady jsou tak mistrné, že jsme nad uměním tvůrců opravdu kroutili hlavou. Češi a Slováci pak řeknou, že tvůrci museli být dementní, no tak tady máte dobrou ukázku dvou odlišných názoru.:D Scénka s anglickými titulky, abyste porozuměli - "dobrá Enrique, bon voyage, arrivederci, au revoir..." - "miluju, když na mě mluví anglicky":)) http://www.youtube.com/watch?v=Hbh_-OvMXrU