Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (789)

plakát

Rituál (1973) 

¨Výborné, folklór dovedený ad absurdum.

plakát

Příhody lišky Bystroušky (2003) (TV film) 

Nečetl, neslyšel, přistupoval s obavami, nakonec se dobře bavil, hlavně když nastoupil kohout a jeho "Snášejte, já pomožu" a pak opilcovy úvahy o stabilitě, parádní magořina s ideální stopáží. Dám si repete.

plakát

...a bude hůř (2007) 

Celou dobu to vypadalo na jasné čtyři hvězdičky, ale přišly titulky a parádní song, který jsem dlouho neslyšel, u něj jsem si uvědomil, jak zoufale podobný film chyběl. Povedlo se obsazení neherců, film má spád i atmosféru, pár výtek by se našlo, ale v tomto případě je nechci hledat.

plakát

Království (1994) (seriál) 

Vynikající spojení mystiky a humoru, postavu sarkastického ultraegoisty a misantropa Stiga Helmera jsem si okamžitě zamiloval, to je velký guru. Povedl se i fanatický patolog Bondo.,baví mě i ty Larsovy kecy u závěrečných titulků. Teď honem skouknout pokračování, doufám, že nám Stig na Haiti ještě něco předvede. Dánská pakáž!

plakát

volejte Železnému (2013) (pořad) 

Vladimír se vrací v parádní formě, první díl mi ještě unikl, ovšem druhý už jsem sichroval HDD a stálo to za to: už vím, kdo nám prohrál arbitráž bratru za 10 mld., proč pravdoláskaři brání lingvistickému pokroku, že je pochvala od Spáčilky nejlepší cestou k bankrotu. No a závěrečné povídání o chanuce mi vlilo do žil sílu přežít celý pracovní týden, samozřejmě s vidinou příštího sobotního poledne.

plakát

Soudce a vrah (1976) 

Rafinovaný film, ve kterém lze nalézt mnohem víc, než se na první pohled zdá, takže mu odpustím i podivný konec.

plakát

Pojistka smrti (1944) 

Takto se má točit Chandler. Děj je sice předem jasný, ale atmosféra parádní, hlavní hrdina škrtá sirky o palec a před polibkem hlásí "Shut up, baby".

plakát

Kin-Dza-Dza! (1986) 

Parádní sci-fi plné absurdního humoru a neuvěřitelných střihů. Sovětský člověk se umí dokonale přizpůsobit absurditám života v socialismu, takže pro něj není přežití na cizí planetě žádný problém. To měl vidět Kostner, než zařal točit Vodní svět...

plakát

Pancéřové auto (1929) 

Tomu říkám kvalitní akčňák, svižný děj a sousta hlášek, pro dnešního diváka netradičně formou titulků. Tleskám.

plakát

Prožít si své peklo (1977) 

Psychologický portrét pachatele mi sice úplně neseděl, ovšem vše vynahrazuje sevřenost příběhu, pevně se držící názvu filmu. Odhadnutelný konec nepovažuju za slabinu, takhle je to čistý... žádná překvapivá odhalení á la Poirot.