Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

S láskou, Rosie

S láskou, Rosie (2014)

Neříkej mu, aby zapomněl, stane se pak z toho to, že si vezme úplně jinou ženu a ona nikdy nebude ty. Zamilovala jsem se, zamilovala jsem se do lidskosti tohoto filmu. Polovinu filmu jsem probrečela. Vůbec mi nebylo, jako bych se dívala na film, ale spíš jako by mi někdo vyprávěl svůj životní příběh, tak lidsky to na mě působilo. Dlouho jsem vymýšlela, co o tomto snímku řeknu, aby lidi pochopili jak na mě zapůsobil, ale prostě, nemám slov.

Brooklyn

Brooklyn (2015)

Jo, jo a jo. Tyhle filmy prostě točí pro mě. Krásně strávený čas. Trochu jsem si poplakala, trochu si zavzpomínala. Nemusím ani opustit naši zemi a přesně vím o čem to je. Opustila jsem malé město a šla do Prahy, bylo mi smutno, pak to bylo lepší, nakonec mě to sežralo a vyfluslo zpět do malého města. Tento film, příběh, postavy, celé mě to uchvátilo a chci víc, víc takových filmů prosím.

Láska na kari

Láska na kari (2014)

Bylo to přesně takové, jaké jsem to čekala. Úžasné, krásné, lidské, prostě brilantní! Všem jsem věřila každou vteřinu filmu. Žádné přehrávání. Od začátku až dokonce film prostě plul svým proudem směrem k mému srdci, kde se na velmi dlouhou dobu usadí, možná napořád. Nemůžu nic vytknout. Bylo to dobře strávených 122 minut. Kéž by se točilo víc takových filmů. Kvůli takto skvělým filmům bych i zvažovala opět začít chodit do kina. Za takový snímek by mi nebylo líto zaplatit ;) A to už je v mém případě co říct.

Alenka v říši divů

Alenka v říši divů (2010)

Alenka :) Bála jsem se, co s tímto příběhem pan Burton provede, ne že bych mu nevěřila, ale přišlo mi, že to není zrovna jeho parketa. Ale překvapil mě. V podstatě vzal knihu a udělal podle ní film, nic moc si nevymýšlel, což se může zdát špatně, ale já mu za to tleskám. Vymyslel to skvěle. Mia prokázala, že v ní je hodně. O té ještě uslyšíme. Johnny tradičně nezklamal. Jeho kloboučník? Nejlepší postava! Ty oči! "Existuje místo, jaké na zemi není, leckdo říká, že kdo tu chce přežít, musí být hotový šílenec, což naštěstí, já jsem". A samozřejmě skvělá Helena :) Akorát Anne mi tam nějak nesedla, ale to je můj problém, ona mi nesedla nějak nikde. Jinak skvělá parta, v čele s bílým králíkem a divnou kouřící stonožkou, či je to červ? Ehm... stačí uvěřit ;)

Skrytá čísla

Skrytá čísla (2016)

Protože Octavie Spencer není nikdy dost, tak jsem si po Gifted pustila ještě Skrytá čísla. Já jsem od prvního traileru věděla, že tenhle film bude pro mě. Ale že mi sedne až tak moc, to jsem fakt netušila. Skvělé herecké obsazení, perfektně zvládnutá dějová linka, která člověka nenechá vydechnout a nudit se. Prostě skvělé. Jen prostě musím říct, že bych v té době žít nechtěla. Jednak by moje nejlepší kamarádka určitě byla barevná, a moje rodiče by mě za to nenáviděli a měla bych šíleně moc problémů, ale hlavně, já bych se za jejich práva bila, a to by byl teprve průser. Ale to sem nepatří. Film je to skvělý, podle skutečných událostí, takže jsem se zase dozvěděla něco nového. Takže za mě dobrý, hodně hodně dobrý.

Velký dar

Velký dar (2017)

Tenhle film natočili pro mě. Jinak to nejde napsat. Hodinu a půl jsem jen nevěřícně zírala na obrazovku a čekala jak to dopadne. V podstatě lidi jako je Mary nemám ráda, mně matematika nikdy nešla. Zvládnu základní počty, rovnice a slovní úlohy, ale cokoliv dál jde mimo mě. Ale to, co s ní prováděla její "milující" babička, to bylo nad moje chápání. Že neviděla, jakým způsobem zničila svoji dceru a vědomě to chtěla udělat i vnučce, přičemž zničila život i synovi, to bylo moc. Ale děje se to. To se mi strašně líbilo, že film byl naprosto reálný. Bylo to opravdu skvěle zahrané. Všem postavám jsem vše věřila a odnesla jsem si opravdu jedinečný zážitek. Film jsem viděla jistě ne naposledy. Je to skvělé, opravdu skvělé. A dost uvažuji o zařazení do oblíbených filmů. Jedná obrovská hvězda za Octavii Spencer, ona je prostě star :)

Americký prezident

Americký prezident (1995)

Nejlepší ztvárnění amerického prezidenta. Michael Douglas, když se řekne toto jméno, vybavím si prezidenta, vybavím si tento film, vybavím si dvě hodiny skvělé podívané, vybavím si šunku, svetr, telefonáty a Martina Sheena coby úžasného poradce a přítele. Jasná volba. Pětka a bez keců.

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame (2019)

Kde začít. Kde skončit? Plný počet hvězd. To stačí. Pro mě je to podobné jako třeba s Harrym Potterem. Je to kus mého života. Z Marvelu se pro mě stalo hobby. Sledování prakticky všeho, čtení knih, zajímavostí, rozebírání všeho možného. Je to jakoby kus mne odešel, vím, zase přijde něco nového, ale jedna éra končí a to je vždycky nejprve smutné. Filmy, seriály, hodiny a hodiny.. Pět hvězd a už opravdu končím. Snad jen, neodpustím si jednu mini poznámečku. Tony navždy.

Erin Brockovich

Erin Brockovich (2000)

Pro mě je tohle jeden z TOP filmů. Julia se tady objevuje v roli matky, která pro svoje děti udělá cokoliv. Cokoliv, aby je nakrmila, aby jim dala lepší život. A někdy během toho jí dojde, že může udělat víc i pro jiné lidi. Nejen pro svoje vlastní děti, ale i pro cizí děti. Protože jejich rodiče nemůžou, ale ona může. Je to pro mě lidsky hodně silný příběh. A scéna, kdy Ed přinese Erin šek, tak u té se pravidelně směji a brečím zároveň.

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)

Bylo mi 12 let když jsem četla a viděla první díl, a 22 když jsem viděla poslední díl. Vyrostli jsme spolu. Ráda říkám, že s poslední klapkou skončilo moje dětství, ale ono se to se mnou pořád táhne. Brumbál, Remus, Dobby, Severus... to jsou moji hrdinové, už napořád.. :)

Ovládací panel
8 bodů