Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (676)

plakát

Nepřítel pod ochranou (2012) 

Možná jsem se na to díval ospalej a teďka budu filmu křivdit, ale prostě mě to nevtáhlo. Akční scény sice fajn, občas hodně fajn, ale nějak mi to tady nestačilo. Washingtona už jsem viděl hrát líp a jeho postava i Reynoldsova mě nechávaly chladným a bylo mi fuk, co se s nima stane. 65%.

plakát

Stud (2011) 

Možná mě někdo nařkne, že jsem to nepochopil. Já myslí, že ano. Nebo, že tomu filmu křivdím. Ale vyjma hereckých výkonů tady není prakticky nic. Jako pardon, ale pokud v tom filmu nemám ani děj a ani emoce a hrdiny, kteří by mě mohli zaujmout, pak je to pro mě o ničem. A to je Fassbender moje jednička v hercích. 40%.

plakát

Scary Movie 5 (2013) 

Tak tak na hraně, pár vtipů trapných a prodloužených až k nesnesení, ale občas se zadařilo a zasmál jsem se i nahlas. Nevím, zda by byla lepší v hlavní roli Anna Faris, v hercích určitě občas slabina byla též. Viděl jsem asi všechny parodované filmy a tak jsem se neztrácel. 50%.

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Mě to mile překvapilo. Jolie si roli asi užila a je přesvědčivá ve všech polohách. Výtvarná stránka filmu je výborná a zpětně velmi lituju, že jsem si snímek nechal ujít v kině. To byla velká chyba. Příběh je zajímavý a nevadí mi ani míchání stylů, kdy chvíli sledujeme romantický příběh, chvíli komedii a chvíli temnější fantazy. Příliš se to netluče. Jedinou výtku mám k délce a proto nedám plný počet. Je to příliš krátké a občas dochází v příběhu ke zkratkám, které jsou prostě příliš krátké. Některé jednání nebo motivace postav by zasloužily víc prostoru. A možná mohla být o něco plastičtější postava Růženky, ale na dobrém pocitu z filmu to nic nemění. Na tvůrce českého názvu filmu bych poslal kletbu a dávám 85%.

plakát

Kolej Sv. Trajána 2: Legenda o zlatu rodu Frittonů (2009) 

Na čtyři jen tak tak.. Oproti úžasné anarchistické jedničce je to krok zpátky. Ta energie a nespoutanost z prvního dílu chybí. Má to sice poněkud ucelenější příběh, ale to ztrátu nevyváží. 70%.

plakát

Millerovi na tripu (2013) 

Výborná komedie, která se nebojí jít do situací, kterým se jiní vyhýbají, už jen za tu odvahu dávám za plný počet, ale ještě za obsazení, za to, že správně odhaduje, kdy je trapnost vtipná a i za ten konec s nepovedenými záběry. Jo a abych nezapomněl, taky za taneček Jennifer Aniston. Tam mi spadla brada a vyroloval se jazyk na zem. 90%.

plakát

Zkus mě rozesmát (2011) 

Musím souhlasit s J*A*S*M, tady fakt nechápu, jak se tohle mohlo dostat tak vysoko. Ukázkovej příklad idiot plotu v tej nejkrystaličtější podobě. Plus pár dalších trapností to hodně sráží. Kladem je jednoznačně Jennifer Aniston, která zachraňuje, co se dá. I když ani Sandler tu není zlý, předvádí vcelku dobrý výkon. Mezi ním a Jennifer to vcelku funguje. Brooklyn Decker hezky vypadá a děti hrajuí líp, než jsem se obával a tak lehce nakonec palec nahoru i přes ten idiot plot, přeci jen by to šlo nějak vyřešit líp, ne? 60%.

plakát

Payback: Straight Up (2006) 

Nevím, která verze je věrnější knize (nečetl jsem), ale obě se mi líbí, i když o něco víc ta z roku 99, která se mi zdá krapet promyšlenější. Ale jsem rád, že vy訚ly obě verze, poměrně dost odlišné svým přístupem. 90%.

plakát

Mercenaries: Speciální komando (2014) 

Za dvě hvězdy jen tak tak, spíš z milosti, dělalo to Asylum a je to na tom bohužel příliš znát. Osazení není na takové béčko vůbec špatné a pro Zoë Bell mám slabost. Ta trochu film zachraňuje a troufám si tvrdit, že jako herečka má na víc, než na tohle. A je škoda, že ještě s Cynthií Rothrock v tomhle hrály, protože je to asi bude diskvalifikovat pro obsazení do Expendabelles nebo případných pokračování, což je mi u těchto dam opravdu líto. Ani ta Kristanna Loken jako akční hrdinka by nevypadala špatně v lepší produkci. Tady bohužel hrají ve filmu, který se bere vážně, ale přitom je občas nechtěně směšný až trapný. 30%.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Šel jsem na to na poslední chvíli, ale ještě že tak. Trochu jsem se bál, přeci jen mluvící strom, mluvící mýval, říkal jsem si, co z toho bude. A je to jedna z nejlepších a možná nejzábavnější marvelovka. Akční scény jsou super, výprava je parádní a humor funguje překvapivě dobře, přestože je mnohdy dost infantilní nebo zaměřený na první signální. A obsazení je výborné, ne tak úplně jssem věřil, že mě zaujme Chris Pratt v tak důležité roli, ale sedl výborně. Viděl jsem ovšem film ve 3D v českém znění a přišel tak o herecký výkon Coopera a Diesla, ale aspoň jsem nemusel číst titulky a přijít o ty vizuální orgie.A původní znění dohoním na Blu ray, který si pořídím na (což je i mé hodnocení filmu)100%.