Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 3

Recenze (1 132)

misterz 

všechny recenze uživatele

„Keď vinou zrady a smútku srdce zatvrdne a naplní sa pomstou, príde niekto, kto ho opäť roztopí a vyčarí úsmev na tvári. To najkrajšie je však, že je to niekto, od ktorého by sa to dalo čakať najmenej.“ Po dlhej dobe čarokrásna fantasy rozprávka a konečne po dlhom čase niečo z tohto žánru, čo si budem môcť pozrieť aj s mojimi deťmi (tak, že pochopia aj dej). V tomto smere snímok po všetkých stránkach predčil všetky moje očakávania. Sú tu lietajúce roztomilé víly, prapodivné milučké tvory a hlavne omamne nádherná, okrídlená a rohatá Angelina, ktorej táto postava veľmi pristala a zo všetkých jej filmov sa mi tu páčila najviac. Snáď ani nepoznám iný snímok, kde by spomalené zábery (lietajúca Angelina) vyvolali tak hlboký estetický efekt. Vizuálna stránka je skrátka niečo nádherné. Príbeh je ľahučký, oddychový, evokujúci predstavu starej známej rozprávočky o Šípkovej Rúženke. Nechýbajú v ňom silné miesta ani miesta humorné, všetko dohromady tvorí dielo, ktorého pointa na záver pohladí na duši. Odporúčam hlavne rodičom s deťmi, keď prší a nedá sa ísť von, nie je nič lepšie ako táto fantasy nádhera. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Klasický pohádkový příběh zvýrazněný opulentní výpravou a místy dost syrovým dospěláckým podtónem. Kouká se na to krásně, Angelina hraje skvěle a vytvořené prostředí strhne vizuální propracovaností sebe i svých postav, ale na rozdíl třeba od příběhově lépe koncipované a výpravnější Sněhurky a lovce působí tohle dílo především v závěru jako mišmaš, který se snaží moc povrchně pojmout několik žánrů a vyhovět co nejširší divácké obci. Pěkné dobrodružství pro celou rodinu, od Američanů ale nic překvapivého.. 70% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JAKMILE DOVRŠÍ 16. NAROZENIN, PÍCHNE SE O VŘETENO NA KOLOVRÁTKU A UPADNE DO HLUBOKÉHO SPÁNKU, ZE KTERÉHO SE NIKDY NEPROBUDÍ!…" /// Klasický pohádky se svým klasickým zpracováním už mladý zřejmě nelákaj. A tak Sněhurka musí mít za parťáka lovce a Růža nejmocnější z kouzelných bytostí – Angelínu Jolie. Ani příběh není prvotně vo píchání, ale vo lidský chamtivosti a závisti. Což potěší, páč vyobrazit lidi jako svině zapadá do mýho temnýho světa. Stejně jako hafo CGI serepetiček a pitoreskních postaviček, který prostě do příběhu – kterej je jinej, než jak se vypráví, patří. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč u nás princezny nebudíme. 2.) Slíbil jsem Angelině, že ji přistřihnu křidýlka… (nazdar Piťáku! Tak ty taky…). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem nehoráznou slátaninu, ze které polezu po zdi a budu si přát vydloubat si oči kompotovou lžičkou, případně scenáristovi vyříznout srdce lžíci, nebo celý fantasy svět těchto příběhů z růžové zahrady zahrabat bagrem (ten má taky lžíci, že jo? Inu, když člověk u sledování filmu vaří, je jasné, kolem čeho se motají jeho úvahy). Zlobilka, hlavní hrdinku opravdu pojmenovali hodně hloupě. I když Růženka je taky jméno za dolary, marně v paměti pátrám po královně, která by se tak skutečně jmenovala, přes všechny Marie, Teresie, Antonie, Charlotty, Kateřiny, Anny, Alžběty, Elišky a Jany Růženku nenacházím. Hlavní záporák je jako dítě debil (to se okecat nedá), posléze přeroste v opravdu odpudivé monstrum, byl udělaný strašně prvoplánově, škoda toho. Zloba jako mladistvá byla půvabná, pak byla strašidelná, ale ne strašidelná temným kouzlem a záměrem tvůrců, ale v důsledku skutečnosti, že se za poslední dva roky nenajedla. Výrazné lícní kosti jsou jedna věc, ostré výstupky její tváře jsou věc jiná a zcela nesouvisející. Růženka měla být krásná, nebyla. Tyhle nanicovaté bloncky působí křehce a probouzejí ochranitelské pocity. Ve mně stejné pocity probouzejí bezmocné žížaly po dešti. Polibek z pravé lásky je imaginární postava, která se u Disneyho objevila už v Kouzelné romanci. V téhle kategorii to vždycky má jít nějak šejdrem, aby to bylo správně. Dočkala jsem se něčeho jiného než jsem čekala a tím, co jsem dostala, jsem příjemně překvapená. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Bez napětí, jakékoli gradace a nakonec i přijatelného vyvrcholení. Pohádka pro předškolní děcka plná parádních triků, ve které domina(ntní) Angelina oblbla staticíce nadšených diváků po celém světě - nemám ovšem absolutního tucha, jak přesně, když tu v podstatě nic nedává smysl a hrají v tom nejdementnější postavy ever. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Angelina Jolie uvedla, že důvodem, proč si ve filmu zahrála její dcera Vivienne malou Auroru, byla skutečnost, že ostatní malé děti se jí v kostýmu Zloby bály. Tvůrci na plac vodili i své malé děti, ale všechny se při pohledu na Jolie rozplakaly. Nakonec autoři došli k rozhodnutí, že jediný, kdo se herečky snad bát nebude, bude její vlastní dcera. (Patw)
  • Angelina Jolie se nechala slyšet, že hrát Zlobu bylo těžší a emotivnější než si myslela. Jde o postavu, která má od všeho něco - šílenost, humor i zlost. Přitom postavu nechtěla o nic obrat. (Patw)
  • Ve filmu si měl zahrát i skotský herec Peter Capaldi, jeho scéna však byla vystřižena. (uprchlik)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama