Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja profesionálni zlodeji, Porter a Resnick, naplánujú jednorazovú akciu priamo v uliciach mesta, pri ktorej by mohli zinkasovať až pol milióna dolárov. Úspešne olúpia čínsku mafiu o 140 tisíc, no keď má prísť k deleniu peňazí, všetko sa zvrhne. Resnick kvôli finančným pohľadávkam syndikátu svojho parťáka podrazí a tým ho pripraví nielen o polovicu peňazí, ale aj o život... aspoň to si všetci mysleli. Porter sa však vracia – drsnejší a neústupnejší ako kedykoľvek predtým. A chce svoj podiel.

Dlhých sedem rokov museli diváci čakať na pôvodnu verziu temnej kriminálky ODPLATA, ktorá bola v roku 1999 prestrihaná na požiadavku producentov, ktorí považovali Helgelandov režijný debut za príliš brutálny. Scenárista oscarového L.A. CONFIDENTIAL bol z pozície režiséra vyhodený a nahradený Johnom Myhrem, ktorý znova natočil tretinu filmu. Nová a vylepšená ODPLATA je výsledkom niekoľkoročnej práce Briana Helgelanda, ktorý chcel divákom predstaviť svoj film – v takej podobe, akú mali zhliadnuť už pred rokmi. (Visáč)

(více)

Recenze (246)

klerik 

všechny recenze uživatele

Už pôvodnú verziu zbožňujem. Táto je rovnako zaujímavá, možno trochu viac priamočiarejšia. Pokiaľ som vedel, nezhody pri originály boli kvôli brutalite, ale v DC to moc nevidno - pár brutalít je pridaných, ale iné (vrátanie finálneho mučenia) sú vystrihnté. Gibson má tri postavy, ktoré budú včené. Porter je jenou z nich... ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Nové záběry a hlavně nový konec filmu dělá z původní skvělé Odplaty úplně něco jiného. Také se zde změnil modrý filtr v klasický a i hudba je jiná. Celkově se ve filmu víc střílí a je takový surovější než původní verze. Film se mi hodně líbil, ale klasickou Odplatu mám radši, protože je to pro mě už zažitá pecka. Za mě 90% :) ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Prva verzia je dokonalo vybruseny mainstreamovy produkt. Rezisersky zostrih si ide vlastnou cestou. Temnejsou, drsnejsou, olemovanou vacsim poctom mrtvol. Povodny Porter je proste supermazany, prefikany grazel, ten "novy" je hlavne looser, ktory vstal z mrtvych, aby zistil ze okrem schopnosti ziskat prachy mu nezostalo vobec nic. Skutocne unikatna moznost pozriet si dve, podstatne rozdielne verzie toho isteho filmu. Vyzdvihovat ani jednu znich vsak nebudem. Obidve su skvele. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Drsnější a méně přístupné běžnému divákovi (Directors Cut například v podstatě nemá žádnou hlavní zápornou postavu, prosti které by se mohl divák upnout) jako původní "producentský" sestřih Odplaty, ale svým způsobem i lepší... a také velmi zajímavá příležitost pro srovnání autorského přístupu s tím který je cílený na diváky. 9/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že Gibson svého času uměl zahrát drsňáka jako málokdo. Jenže stejně jako nemusím původní Odplatu, nejásám nadšením ani u Straight Up. Helgelandovo dopiplané dítě je sice příjemně přímočaré a vizuálně mnohem přívětivější, ale všechna negativa, která z originálu dělají až příliš sebejistý a přitom vypravěčský selhávající spletenec, zůstávají přítomna i tady. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v amerických mestách Los Angeles a Chicago a trvalo od 10. októbra 1997 do 27. januára 1998. (MikaelSVK)
  • Porter (Mel Gibson) používá ve filmu zbraň Smith & Wesson Model 29 ráže .44 Magnum. (dc125)

Reklama

Reklama