Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (182)

plakát

Bille (2018) 

Idylický snímek o ne zrovna idylickém dětství. Vlastně pěkný film, i když je vám po většinu času líto hlavní hrdinky, sladké dívenky Bille. Poetické záběry na lotyšské louky, lány, stromy jsou až dechberoucí a jsou skvěle doplněny městskou retro stylizací. Mé srdce plesalo nad tímto nádherným vizuálnem. Všechno je tak nějak opravdové a vy víte, že podobné zacházení i dnes zažívá mnoho dětí. A je vám z toho smutno. I tak, krásný filmový zážitek!

plakát

Billy Elliot (2000) 

Příběh o drsných lidech z drsného prostředí, kterým se do cesty připletl jemný balet. Billy zatančil bezchybně, pro mě to ale stačilo pouze na tři silné hvězdy. Je mi to líto Billy, ale na víc se necítím.

plakát

Bílý pes (1982) 

Taková karlovarská oddychovka s chlupatým rasistou a ponaučením: Pes, který štěká, kouše. I když mu servírujete hamburgery pod nos. Život je pes, nemyslíte? [46th MFFKV]

plakát

Bitva o Shaker Heights (2003) 

Neškodný teen příběh plný známých filmových i seriálových tváří, kde se toho vlastně moc neděje. Obyčejné vyprávění o jednom "obyčejném" americkém klukovi. Omlouvám se za neobjektivní hodnocení a předpojatě přiznávám, že afro klučík Shia mi k relativní spokojenosti stačil.

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Nalákali mě na britcom z atraktivního prostředí knihkupectví. Dali mi arogantního ignoranta Bernarda, který by si zasloužil liskat od rána do večera. Pak je tu ale miloučký Manny a jeho hříva a Fran, která je prostě stylová. Celá bizardní trojka vytváří dost osobitou atmosféru vonící alkoholovým odérem, pravidelným bolehlavem, vyhazováním zákazníků, trháním knih a topinkami s marmeládou na stropě. Je už na vás, jestli si tuhle knížku zhltnete nebo s ní zatopíte v kamnech. Já jsem z toho smíchem neřvala, permanentní pohodový úsměv mě ale opustil jen výjimečně.

plakát

Bouřlivé výšiny (1992) 

Tak trochu suchá adaptace mého oblíbeného příběhu. Ani láska, ani nenávist se nezdají opravdové a srdcervoucí. S takovým obsazením a úchvatnými scenériemi věčná škoda.

plakát

Bratři (2009) 

Režisérsky zvládnutá variace na stokrát omílané téma. Nic víc.

plakát

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969) 

Útěk před vězením úchvatnými scenériemi říznutý trefným vtipem jediného pravého muže Butche a přesně mířenými kulkami Sundance. Tahle dvojka je k nezaplacení !!! Ještě větší lahoda než Podraz.

plakát

Casual (2015) (seriál) 

Jak by řekla Val - I Just Love it !

plakát

Celestinské proroctví (2006) 

Děsný "zpracování" totálně pohřbilo celý proroctví, aniž by divák byl vůbec schopen objevit o co tady jde. Bez přečtení knihy se poselství filmu rovná nule, slovy jedné velké nule. Jediný, jak se tohle dá brát, je hodně špatnej vtip. Velký překvapení kolik relativně známých tváří se mihlo v tomhle příšerným braku.