Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina se vydá do Peru hnán touhou poznat hlubší smysl života. Tuto touhu naplňuje skrze pátrání po Rukopise neznámého původu. Rukopis totiž podrobně popisuje, jakou cestou se bude civilizace v příštím tisíciletí ubírat a jak se bude dále vyvíjet společnost a kultura. Film na základě stejnojmené knihy Jamese Readfielda, který vydal tuto svou knihu ve Spojených státech nejprve vlastním nákladem v nevelkém počtu výtisků. Knížka vzbudila velký ohlas, lidé si začali Celestinské proroctví opisovat a kopírovat a jeho pověst a sláva záhy rostly geometrickou řadou. (Pražské Brány 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

honajz 

všechny recenze uživatele

Amatérština z toho čouhá všude - mizerní neherci i "herci", dějová linie naprosto zmatená a zmateně podaná, nějaké to poselství aby z toho člověk rýpal špendlíčkem a ještě s nápovědou. Ale ona je podobně zmatená i kniha, jako by autor se chtěl svézt na moderní new age vlně a vlně mystiky přírodních národů a něco na tom vydělat (což se mu nejspíše podařilo), ale ani výpovědí, ani zpracováním to nemá na víc než kterýkoliv večerníček. Přesně, jak tu někdo napsal - popduchovní kulturno. Je mi jen líto Jürgena Prochnowa, kam to zas vlezl, takový charismatický herec a bere kvůli obživě každý štěk. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pátrání po smyslu života v dobrodružném snímku pojatý poněkud netradičně. Snové vyobrazení dává příběhu zcela jiný náboj. A tak zde přirozeně nelze hledat žádné napětí. Divák lačnící po skutečném zavedeném dobrodružství si řekne něco o typickém ženském filmu. Ale když zahodí veškerou svoji zášť a pozorně bude příběh vnímat, rozpozná onu duševní pohodu a klid. Mystika je to, co drží vše pohromadě. Kouzelný příběh však působí velmi chudě. Jakoby s onoho románu byli použity jen určité dějové nitky. A je to škoda. Mělo to určitě navíc. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Byl jsem natěšený z nových žlutých autobusů, tak jsem hned listoval v seznamu nabízených filmů, nepřekvapilo mě, že jsem 75 procent z nich viděl, ale i tak jsem měl příjemný pocit. Zvolil jsem pro mě neznámý snímek se seriálovými hvězdami z Gossip girl a Prison Breaku a zvolil jsem zatraceně špatně. To už bylo lepší po očku sledoval u sousedů Pařbu ve Vegas a A-team. Netušil jsem, že k této příšerné a nudné slátanině existuje literární předloha, o jejíž větší kvalitě rozhodně nepochybuji. Snad si příště ve Fun and Relax vyberu lépe anebo zvolím nějakou jistotu s Bradley Cooperem. ()

corona odpad!

všechny recenze uživatele

Film plný ezotericko-psychotronických kecov o "otváraní mysle" a "pochopení" a podobných nezmysloch. Pred 15 rokmi mi knižná predloha bola vnucovaná k prečítaniu nie ako román ale ako fakt, že takto to pôjde s ľudstvom v ďalších rokoch (keďže pár ľudí z môjho okolia malo neskôr problémy, tak asi nie som moc objektívny hodnotiteľ). Keby som si ju vtedy prečítala, mohla som mať otvorené čakry a duchovný zážitok pri sledovaní filmu. Ale vážne, je to hrozná hlúposť a nezachránil to ani Kretschmann, ktorého mám ako herca celkom rada. Keď celestínske, tak jedine rezance (to sú tie z palacinkového cesta). ()

M-arta odpad!

všechny recenze uživatele

Zfilmovat knihu je strašně těžké. Byla jsem ochotná přimhouřit obě oči... Jenže si nemůžu pomoct - celou dobu se mi u toho vybavovaly kýčovité ilustrace ze všech těch "Strážných věží" a jiných sektářských časopisů, kde pestře vyvedená zvířátka a lidé obalení do šťastné aury společně skotačí v rajské zahradě a modlitbou zachraňují zbytek lidstva... Škoda... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 30. března 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Miláně. (BMW12)
  • V knize Jamese Redfielda "Celestinské proroctví" je pomocí tzv. devíti vhledů (devíti částí tajemného rukopisu) popsána duchovní cesta člověka v kontextu s vývojem celého lidstva. (Terva)
  • Natáčelo se v USA (státy Kalifornie a Flordia), v Portoriku a na Kostarice. (BMW12)

Reklama

Reklama