Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (631)

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Krásně stylizované, černý humor je opravdu vtipný a ne jen cynický nebo krutý jako v některých současných filmech. A výborní herci v čele Juliou

plakát

Addamsova rodina 2 (1993) 

Ještě o trošičku lepší než první díl, tentokrát je o něco více vidět výborná Ricciová.

plakát

Aféra Thomase Crowna (1999) 

Spíše než o vynikající film jde o příjemný film - dobře jsem se bavil, líbili se mi oba hlavní představitelé. Dostala mě závěrečná pointa.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Pro mnoho lidí je Bournova trilogie zajímavá až od dvojky, tedy od okamžiku, kdy se do ní zapojil Paul Greengrass. Já mám rád ovšem i Limanovu jedničku. Už tady se objeví Jason Bourne, který patří mezi mé nejoblíbenější postavy filmového plátna, a kterého naprosto dokonale Matt Damon. Režisér zmínil, že při vytváření charakteru postavy vyšli ze scény rvačky, která patří mezi nejlepší souboje vůbec. Bourne je tu úsporný, maximálně efektivní, schopný okamžitě improvizovat, využít čehokoli, co má po ruce (zde tužka, v pozdějších dílech se to variuje a objevuje se časopis, kniha atd.). A jaký je Bourne v této scéně, je vlastně v celém filmu - miluju momenty, jako když při útěku z ambasády jen tak mimochodem vezme vysílačku a plánek budovy. Za zmínku stojí i zajímavá automobilová honička. Jediná scéna, která mi do realistického stylu nezapadla byl hodně dlouhý pád na konci, který mi přišel velmi stěží uvěřitelný (na rozdíl od ostatního Jasonova konání). Velmi zajímavý byl komentář režiséra na DVD, který má netradičně i české titulky. (Soundtrack ***): Hudba Johna Powella už přichází s ústředním tématem, které se objevuje i v dalších dílech, ale ještě není úplně dovedena k dokonalosti, chvílemi je silně disharmonická a na soundtracku jsou některé pasáže poslouchatelné jen velmi obtížně

plakát

Agent v sukni (2000) odpad!

Spíše než odpad je to hnus. Zastřelte někdo toho debilního Lawrence, nebo bude dál točit podobné hnusné hity. S tím človíčkem se mi nelíbil žádný film, ale tento je vrcholně odporný.

plakát

Agent WC 40 (1996) 

Mám rád tento žánr, ale tady jsem se zasmál jen zřídka. Spíše než o snahu pobavit šlo tvůrcům o poznávací test. Filmů jsem sice poznal dost, ale to nestačí.

plakát

Agent z Panamy (2001) 

Co všechno může rozhodovat o zásadních věcech v mezinárodní politice - vyznění podobné jako u Vrtěti psem. Jen je tu méně humoru - označit film za komedii bych se celkem zdráhal. Pravda je, že tento pohled na tajné služby je docela zajímavý a vystupování Pierce Brosnana v roli agenta MI 6 nepostrádá jisté ironické kouzlo. Bohužel zajímavý nápad není příliš originálně natočen a tak nám nakonec celkově vychází jen průměrný slušný film.

plakát

Air Force One (1997) 

Slušní herci (bez Forda bych se na to asi nedíval), pěkná hudba (Jerry), ale s tím patosem se to nesmí zase tak přehánět, ke konci už jsem se vyloženě smál na místech, kde bych se smát neměl.

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Tento film se skutečně jakoby rozpadá na několik částí. Nejvíce se mi přitom líbila ta část první, kdy je malý David ve své rodině. Tato část končí scénou v lese, která měla velice silný emocionální náboj a pokud vás tohle nedojme, tak už nic. Pak ale přichází Davidovo putování za modrou vílou a film začíná trochu váznout. Závěr mi na rozdíl od mnohých nepřišel hloupý – Spielberg to udělal poněkud uslzený, ale já mu na to přistoupil. Vadil mi tam ovšem hlas vypravěče. Jinak k diskusi na téma, zda by to udělal Kubrick lépe, musím říct, že Kubricka považuji za přeceňovaného a většina jeho filmů mi přišla nudná (např. Osvícení, Barry Lyndon) – kdyby to natočil on, tak na to ani nejdu. Zato Spielberg je filmový král a pokud řekneme, že toto je v jeho filmografii spíše slabší film, tak jde pořád o docela slušnou podívanou. Velkou zásluhu na tom má skvělá hudba Johna Williamse a především fantastický výkon malého Haleyho – jeho obličej ve scéně, kdy mu matka říká heslo, nebo právě již zmíněná scéna z lesa – to byl výkon skutečně úctyhodný bez ohledu na věk herce.

plakát

Akta X - Film (1998) 

Přestože jsem ze seriálu viděl asi jen dva díly (a moc mě nebavily), film se mi docela líbil. Pár detailů mi musel vysvětlit kamarád - nadšenec, ale to základní se snad pochopit dalo -a mě stačí, když se u filmu dobře bavím a je na co se dívat a hezkých scén je tu dost.