Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (522)

plakát

Adam (2009) 

Miluju ten pocit, když s filmem splynete. Krásný snímek s úžasnou atmosférou a soundtrackem. 90%

plakát

Afganské ženy za volantom (2008) 

Zajímavé, ale dávám spíš slabší tři hvězdičky. Kdybych byla úplný neznalec tohoto tématu, tak by mě to asi šokovalo, ale ,,bohužel,, jsem četla pár knížek o muslimských ženách a z tohoto dokumentu jsem se nic moc nového nedozvěděla.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Hezké, hezké, hezké, vlastně průměrný film obohacený 3D efekty a pěknými barvičkami, jehož kouzlo zase rychle vyprchá. A teď si tak říkám, kde je ten Burton, já ho v tom vůbec neviděla? Asi jsem taky čekala víc. 3 a půl. Ale chci Alenky šaty! :)

plakát

Alvin a Chipmunkové (2007) 

Jedno z děl, které podpořilo mou nenávist k novodobým animovaným filmům, které se teď jen težko zbavuji.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Vizuální lahůdka, originální a chytrý scénář. Jen mě to tak úplně od začátku nepohltilo a občas jsem se v příběhu ztrácela. Rozhodně na Amélii ale kouknu ještě jednou a vychutnám si ten geniálně propracovaný příběh. A věřím, že pak přihodím tu poslední hvězdu.

plakát

Americký zločin (2007) 

Takovéhle filmy se těžko hodnotí. Bylo to strašný, strašný, strašný a já nechápu jak se to mohlo stát. Vůbec mi nepřišlo, že by scény byly málo brutální, ba naopak - některé už na mě byly moc a to si nemyslím, že jsem nějaká extra citlivka. Určitě by se po všelijakých stránkách dalo filmu leccos vytknout,ale na mě působil tak intenzivně, že nemá cenu se nad drobnými nedostatky pozastavovat. Někdo tu psal, že u žádného jinéhpo filmu neměl takovou potřebu vstoupit do děje a nějak zasáhnout a pod to se mohu jen podepsat. Tak strašně jsem si přála jí zachránit a všem ostatním pořádně nakopat.

plakát

Andělin popel (1999) 

Těžko uvěřit, že je něco takového skutečně pravda. Nicméně právě opravdovost přidává filmu pomyslné body.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Tohle nebyl film. Tohle bylo umělecké dílo! Dokonalé kostýmy, dokonalá hudba, dokonalé herecké výkony, dokonale vymazlené, smyslné scény od zastavených záběrů po ty zrychlené přes barvy šatů vyjadřující zlo, dobro, lásku a smrt, vlak a nakonec příběh k zamyšlení, kterému již však neděkujme Wrightovi. Jemu děkujme za to, že nesoudil a nechal diváky rozsoudit Annu. Měla bych malé výhrady za druhou třetinu filmu, kdy jsem se na malou chviličku pomalu a jistě začínala nudit a také počáteční zakoukanost hlavních hrdinů, která byla trochu neuvěřitelná. A možná snad za výběr některých mužských herců resp. jejich vizuální úpravu, kteří byli maličko smešní svým zevnějškem. Celkově ale nádherná umělecká jízda, kterou doporučuju na velkém plátně. A určitě lepší než Pokání a Pýcha. 95% (Kino, Nbk)

plakát

Apokalypsa (1979) 

Vím, budu asi ukamenována...to co tím autor chtěl říct, bylo sice strašlivě zajímavé, ale ... já málem taky zešílela - nudou. Kdyby ten film měl tak o 100 minut míň, možná! No co, některým režisérům, prostě na chuť asi nikdy nepřijdu a Coppola zkazil už Kmotra a to měl přitom jako předlohu jednu z nejlepších knih ever. A nezavrhujte mě prosím. :)) Já vím, že se mnou 99% naprosto nesouhlasí. :)

plakát

Arabela (1980) (seriál) 

Ják já to milovala. Do teď si vzpomínám, jak mě máma nutila jeden večer dojíst buřtguláš, který nenávidím, jinak jsem na Arabelu nesměla koukat :) A já bych tenkrát sežrala i ho.no :)