Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (17)

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

I film s mafianama se dá posrat. Topornej Gosling, divně obsazenej Penn a celkově tak nějak vykradený the untouchables. Tenhle film může jenom zklamat.

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

První díl byl takovej rozporuplnej, ale zbytek je super. Velká poklona A. Holland a HBO. Nejvíc se mi libíl Igor Bareš. Nejmíň úplnej konec - když jsou skoro celý tři díly o soudním procesu, tak nemůže být přece záverečnou pointou, že Palach se stal symbolem. Ale jinak (hlavně na český poměry) hodně dobrá věc.

plakát

Hon (2012) 

Bezchybnej film o tom, jak vypadá takovej hněv spravedlivejch.

plakát

Girls (2012) (seriál) 

Chtyrej, skvěle napsanej,vtipnej a divnej seríál o čtyřech holkách v NYC. [Edit:] To teda platí jenom o první sérii, druhá je nudná a nezajímavá. A nezachrání to ani Troy (naopak je dost divnej v tak vážný roli).

plakát

Rodinná oslava (1998) 

(trochu spoiler). Pěkný a působivý. Na to že to je art/dogma, tak je to i docela zábavný. Ale stejně mi přijde, že se nemusejí vytahovat sebevraždy a zneužívání dětí, aby rodinná oslava bylo pořádný psycho.

plakát

Vévodkyně (2008) 

Tenhle film rozhodně není o ženě,která "vedla velmi extravagantní, rozmarný a promiskuitní život plný intrik." Tak bacha. Je to spíš nezajímavý příběh o anglický vyšší společnosti na konci osmnáctýho století. Hezká Keira Knightley a tradičně super Ralph Fiennes. Jestli máte rádi historický filmy a dobový kostýmy, tak si přidejte jedno oukej navíc.

plakát

Smrt panen (1999) 

Viděl sem to už hodněkrát, ale pořád vůbec nevim, o čem to je. Každopádně to, o čem to je, to popisuje naprosto přesně. A hlavně krásně. Srovnatelnej zážitek jako při čtení hodně dobrý knížky. Pro někoho, kdo se bojí, že o něm někdo jinej řekne, že je hipster, je to trochu moc hipster thing. Pro někoho, kdo se tak úplně nekouká na filmy a nečte knížky, je to trochu "blbost o ničem". Ale pokud máte rádi melancholii, filmy anebo (americkou) literaturu, tak se na to určitě koukněte, je tady jistá šance, že se zamilujete.

plakát

Projekt X (2012) 

Filmu se povedlo zasáhnou cílovou skupinu a stát se "viděl si ...?" filmem. Na facebooku vznikaly ve velkym měřítku události odkazující na tenhle film a i v tom nefacebookovym svete se film stal předobrazem house parties v několika posledních měsících. Kterýmu podobnými filmu se podobná odezva od AP povedla? Ta vlna postupně opadává a kdo ví jestli se ještě někdy zvedne. Ale i kdyby se z tohohle filmu stala chvilková záležitost, zůstanou mu nesporný kvality - film má tempo, nenudí, není trapnej a hlavně se v závěru nesnaží o nějaký morální moudra. A taky je tam midget v troubě a týpek s plamenometem. Takže tak.

plakát

Vrtěti psem (1997) 

Třebaže to asi není nejlepší satira na světě, pro mě tenhle film představuje zásadní film mýho teenage života se super hereckýma výkonama (hlavně De Niro a Hoffman) a kultovníma hláškama (During the filming of 'The Four Horsemen of the Apocalypse,' three of the horsemen died two weeks before the ending of principle photography. This is nothing, this is nothing. This is... this is... this is act one- The War.) Takže asi trochu škoda, že víceméně zapadl.