Reklama

Reklama

Thomasovi rodiče odjíždí na víkend pryč a nechávají dům v rukou svého syna za příslib, že na jeho večírek přijde maximálně 5 osob. Thomasův limit je následně stanoven na desetinásobek. Jeho kamarád Costa se rozhodne, že uspořádá největší party, jakou jejich střední škola pamatuje. Místo původně plánovaných padesáti lidí přijde 2500 spolužáků a jejich známých, ti se velmi rychle vymknou kontrole. Ale na to, co je bude čekat, nebyl nikdo z nich připraven. Když chlapci přijdou po víkendu do školy, všichni je oslavují, na rozdíl od doby před víkendem, kdy nějakého Thomase a Costu ještě vůbec nikdo neznal. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (867)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak ako som tento aj minulý rok zahajoval trashom, tak som po vzore toho predošlého, chcel aj rok 2013, zakončiť nejakým pasujúcim párty filmom, ktorý by ma kvalitne nažhavil na silvestrovskú noc. A opäť mi to vyšlo. Tentokrát ide samozrejme len o primitívnu puberťácku zábavku, postrádajúcu intelekt aj svedomie, ale je tam všetko: Sex, drogy, chlast, nahé sedemnástky, plameňomet aj auto v bazéne. Cielovej skupine samozrejme nedochádza, že to na čom sa v záverečnom popise budúcich osudov hlavných postáv smeje, vtipné neni a že zničiť všetko okolo aby ste sa stali populárnymi, vám na konci maturitného ročníka už moc nepomôže, ale ak to zoberiete ako ja a začnete tým večer plný ... (povedzme) zábavy, na tie tri hviezdy, by vám to poslednú noc roku mohlo postačiť ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Lidi opravdu se někdy proberte s těmi komentáři a inteligentními názory. Kdo šel do filmu s tím, že uvidí inteligentní komedii, se spousty povedenými vtípky, tak mi přijdete ujetý a být vámi se nad sebou zamyslím. Project X točený z amatérské kamery dává nový nádech, který komedie téhož typu ještě neměli. Občas je chaotičnost vynikající věc a právě díky této věci, se do párty vžijete daleko víc. Z traileru bylo jasné o co půjde, banda teenagerů (na škole neoblíbený) naplánují párty snů a ta se "malinko" zvrtne. Závěr nepřekvapí a je naprosto předvídatelný, ale to by divákovi nemělo ubrat na kráse. Kdo jde do Project X s tím, že si ho užije, tak si ho vážně užije, ale kdo do něj jde s tím, že se jedná o trapnou teen komedii, tak má pravdu a bude silně zklamán, poněvadž to trapná teen komedie je. Neskutečná pařba, která vás hned po rozjezdu nenechá vydechnout a chudák Thomas. Na jeho místě bych si hodil mašli... 7/10 = 75% ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Thomas (Thomas Mann), Costa (Oliver Cooper) a J.B. (Jonathan Daniel Brown) se snaží uspořádat narozeninový večírek, kde by oslavili Thomasovy sedmnácté narozeniny. Vše jde ze začátku podle plánu, ale s narůstajícím počtem návštěvníků se vše začíná vymykat z rukou. Většina filmu je natočena netradičně z pohledu kamery Daxe (Dax Flame), který celý večírek dokumentuje. Určitě vyčnívají scény s nasraným liliputánem, přivázání pejska k nafukovacím balónkům a drogový dealer T-Rick (Rick Shapiro) s plamenometem. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Proč proboha se film tváří jako found footage, ale zároveň neustále porušuje nepsaná pravidla žánru? To asi neví ani režisér. Navíc k tomu není žádný důvod! Takže tu máme velké množství střihů, montážní sekvence, nediegetický hudební doprovod, zpomalené i zrychlené záběry a samozřejmě kamera natáčí i v situacích, kde by asi vůbec být neměla (školní šatny, scény pod vodou, atd). Kromě toho je film předvídatelný, až to bolí (trpaslík, podivný kameraman Dax, military maniak T-Rick), a předává zatraceně podivné morální poselství. Podobně jsem se cítil už u Hangover 2, ale tady je to ještě výraznější. Hlavní hrdina, neznámý loser Thomas, nakonec dosáhl svého cíle a prorazil. Lidé ve škole mu tleskají, jeho holka ho miluje. Co bude dělat za dva roky se neřeší, hlavně že se tu objeví Jimmy Kimmel, a hraje tady Metallica. METALLICA na nějaký debilní discopárty!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Gradácia funguje na jedničku a práve zábery domácej kamery dodávajú šmrnc. Prítomnosť kameramana v deji navyše pôsobí nútene len v niekoľkých málo scénach. Herci sú aj pri debilite svojich postáv "v pohode" a všetko odsýpa bez zásadných zakopnutí. Naviac je svojím spôsobom sympatické, že príbeh nenesie absolútne žiadne posolstvo a hovorí len: "Choďte do toho, keď to stojí za to." V dnešnej hyperkorektnej dobe to môžeme považovať za odvahu. Potom sú tu ale prvky zakorenené už v samotnom námete, napríklad že sledovať partiu sedemnásťročných amerických blbečkov demolujúcich susedstvo skrátka nie je úplne synonymom k "film, ktorý stojí za to vidieť". Hrdinovia, aj keď ich hrajú sympatickí a veľmi prirodzení herci sú idioti na facku a vôbec je to celé také hlúpe a "nízke". Sú to v podstate neopodstatnené poznámky, pretože Project X skrátka nemohol byť iný a vytýkať mu podobné pravdy môže právom vyvolať otázku: "Prečo si sa na to teda pozeral?" Takže áno, uznávam, že pre svoje cieľové publikum môže ísť o celkom pochopiteľnú voľbu, ale na druhú stranu sa patrí podotknúť, že pravdepodobnosť, že do neho patríte, nie je veľká. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (36)

  • Tímto filmem se inspirovala řada podobných šílených obřích domácích party, Project M (Michigan), Project X House Party 2 (Florida), Project X Haren (Holandsko), Proyecto X (Argentina), Project Chris nebo Project P. Na jedné z těchto párty došlo ke střelbě na přivolané policisty a jeden z účastníků party byl zastřelen. (shaacul)
  • Jména většiny postav ve filmu jsou shodná se skutečnými jmény jejich hereckých představitelů. (koxin)
  • Scenárista Michael Bacall sa priznal, že žiadnu bláznivú vec, ktorá sa vo filme objavila, nikdy nespravil. (Greenpeacak)

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Reklama

Reklama