Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (201)

plakát

Absurdistán (2006) 

Po druhém shlédnutí tohoto klenotu měním hodnocení ze tří na pět hvězd. Dokonalý popis reality nikoli až roku 2505, nýbrž už naší současnosti.

plakát

Americké psycho (2000) 

O čem ten morbidní nesmysl byl? Film o yupees? Proč ne? Ale tohle? Nechutná sadistická magořina bez jakéhokoli smyslu. V lepším případě příběh těžkého schizofrenika a psychopata.

plakát

Amerika v barvě (2017) (seriál) 

Obrázky nádherné (4 až pět hvězdiček), komentáře občas otřesné, zkreslující, lživé (odpad). Například Henry Ford je ve filmu právem označován jako průmyslový gigant a jeden z nejdůležitějších tvůrců amerického průmyslového zázraku. O jeho fanatickém obdivu k Hitlerovi a německému nacismu, o masívní podpoře německého válečného průmyslu ani slovo! Hitlerovi posílal každý rok k narozeninám 50 000 dolarů (v té době astronomická suma) a veškerý výtěžek z prodeje automobilů značky Ford v Německu věnoval NSDAP.

plakát

Andrzej Wajda natáčí "Katyň" (2008) (TV film) 

Nádherná kombinace českých titulků a šišlavé mluvené polštiny, které člověk dost dobře rozumí, dělá z filmu skoro kabaret.

plakát

Austrálie (2008) 

Příběhu bych dal 3*, ale bylo to o nefalšované Austrálii a jejích reáliích a proto určitě 4*.

plakát

Až dojde ropa - drsné varování (2006) 

Vůbec mne nedojímají kritické komentáře některých zdejších komentátorů. Že jde o film demagogický, manipulativní, překrucující fakta? Do jisté míry asi mají pravdu. Přinejmenším jako dokument o historii těžby ropy a apokalyptické záběry na už vytěžená ložiska je to film pozoruhodný. A tvrzení, že ropa brzy dojde? Možná nedojde za dvacet let, ale jednou dojde určitě. A nebude to trvat příliš dlouho.

plakát

Bába z ledu (2017) 

Zdá se, že režisér vyhledává co nejvíc hnusu. Na konci filmu jsem se cítil jako zpráskanej pes. Nebo takhle některé rodiny skutečně vypadají? Každopádně to komedie nebyla, jak se nám v popisu filmu tvrdí. A romantiky tam také bylo poskrovnu a pokud, tak pořádně trpké.

plakát

Babička aneb Jak to bylo doopravdy (2009) odpad!

strašné! Film natočený za neuvěřitelných 70.000,-Kč čistými amatéry bych vysoce ocenil. Ale ten děj je neskutečně trapný a ubohý.

plakát

Barbora Hlavsová (1942) 

Není sporu o to, že mravní výchova v Čechách a zřejmě v celé části světa, které se říká „euroamerická civilizace“ silně kulhá a že jakákoli morálka je už dávno v troskách. Ač je mi to velmi líto, nemyslím si, že film Barbora Hlavsová je to pravé ořechové, co by mělo napravovat žalostný stav morálky ať už v době vzniku filmu v roce 1942, tedy ve zběsilé době třetí říše, nebo ve zběsilé době dnešní. Podvodník Hlavsa byl vysokým bankovním úředníkem a podvedl své kolegy, tedy jiné „vrahy z Wall Streetu“. Nevidím nic morálního v tom, že jeho zločin chtěla napravovat stará dobrá žena z chaloupky. Spíše naopak. Tím filmem elita ukázala prostým lidem kam patří, stejně jako jim to po staletí ukazovala církev. Jinými slovy: „Morálka je jenom pro chudé“. Proto jsou také chudí, že? Dnes už se elita vysvětlovat ani nepokouší, protože lidé jí už stejně dávno nevěří. Experti přiznávají, že se v České republice za poslední roky propraly desítky miliard korun (někteří hovoří o stamiliardách) a že patřičné instituce jsou v boji proti legalizaci špinavých peněz prakticky bezmocné protože ty opravdu velké zločince, kteří v Česku perou špinavé peníze, nebo jejich praní kryjí, je třeba hledat mezi bankovními špičkami a politiky. Jenže tak tomu v dějinách bylo, je a bude. Má snad tenhle Augiášův chlív napravovat prostá žena z chaloupky? Podle mne není film Barbora Hlavsová „filmem s morálním poselstvím“, jak zde kdosi píše, nýbrž spíš výlupek amorálnosti a pokrytectví. Hvězdičky dávám za dobré herecké výkony.