Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Gravitace (2013) 

Pribeh temer zadny. Vsechno se toci vicemene jenom okolo efektu, ktere nejsou nijak zavratne. Cely film ma nejspis priblizit jak funguje gravitace na obezne draze ale to by nesmela pokulhavat fyzika (nejmarkatnejsi pri clooneho "padu" do dalky v beztiznem stavu)... Nebyt 3D zpracovani, tak davam jenom 2 hvezdy.

plakát

Amores perros - Láska je kurva (2000) 

Film, který odstartoval kariéru Mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárrita. Jak je v jeho filmech zvykem, je děj rozdělen na několik částí. V každé části pak probíhá samostatný příběh a v jedné chvíli dojde k propojení s ostatními. Tento jeho konkrétní kousek se mi velice líbil. Vřele doporučuji.

plakát

Futurama: Fialový trpaslík (2009) (video kompilace) 

Zatím nejslabší kousek od tvůrců Futuramy. Humor začíná stagnovat a zápletka zbytečně zaslepuje místo pro klasický "Futuramovský" humor. Na pár opravdu vtipných scén sice narazíte, ale je jich jak šafránu. Snad si tvůrci šetří humor na nové díly seriálu. Zdá se, že Futurama časem nezraje, ale spíš vyčichává.

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Velmi povedený film. Režisérovi se podařilo poutavě zachitil příbeh Jamala, který se narodil v indické Bombaji v době, kdy ji sužovala nacionalistická strana a docházelo zde k diskriminaci muslimů. S bratrem jako sirotci prchají z Bombaje a žijí na okraji již tak velice chudé společnosti. Společnými silami se jim ale podaří postavit na nohy. Potom se ale ve zlém rozchází a žijí každý svůj život, který spojuje pouze Jamalova láska z dětství. Ta dodává drsné atmosféře filmu trochu romantiky. Soutěž Chcete být miliónářem je ve filmu pouze nástroj, díky kterému nám Jamal může převyprávět svůj příbeh. Velice mě zaujala hudba k filmu. Do atmosféry tohoto snímku se hodí skvěle.

plakát

Země nikoho (2001) 

Film zaujme především svou originalitou, která se skrývá ve velice netradičním pohledu na válku. Místa s nádechem černého humoru střídají dramatické scény boje o život a to dodává filmu jedinečnou atmosféru. Film se také zajímavě dotýká role médií ve válce.

plakát

Veřejný nepřítel č. 1 (2008) 

Film Vás vtáhne do atmosféry gangsterského života Jacquese Mesrina. Od začátku do konce jsem nevěděl, zda je mi Jacques sympatický nebo ne. Scény kde se chová jako gentleman a čestný muž, střídají jiné, kde se jeví jako naprosto nesoucitný člověk schopný čehokoliv. Některé pasáže mi přišly trochu nereálné a řekl bych trochu přehnané (např. jeho ozbrojený nájezd na vězení La Santé). Myslím, že první díl tohoto životopisnému snímku je velice podařený a můžu ho vřele doporučit všem příznivcům gangsterek.

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Další povedený kousek z dílny Davida Finchera. Jde o téměř tříhodinový kousek, ve kterém jsem kupodivu nenarazil na dějově prázdnou pasáž. Film mě zaujal především zajímavým nápadem, výborným zpracováním a výběrem herců, kterým jejich role vysloveně padly. Romantiku zde střídají místa, které Vás donutí přemýšlet o smyslu života a smrti, ale nic není přehnané. Benjaminův "hendikep" ho donutí prožít si život od stáří k mládí se vším všudy. To mě zpočátku od filmu odrazovalo, ale pan Fincher zapracoval postavu do tehdejšího světa tak nenásilně, že mu Benjaminův neuvěřitelný příběh téměř uvěříte.

plakát

Malá Velká Británie v USA (2008) (seriál) 

Skvělý komediální seriál, ve kterém hlavní roli hraje typický sarkastický britský humor, který si nebere s ničím servítky. Každý díl je rozdělen do několika krátkých scének, ve kterých se většinou poukazuje na absurdní způsob chování Američanů a Britů. Tvůrci seriálu si opravdu neberou s ničím servítky a některé scénky jsou pikantní někdy až vulgární. Pokud nejste vyloženě "dabingový tip", tak bych doporučil spíše originální znění s titulky (HBO Comedy nemá špatný dabing, ale není nad originální znění).