Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Kmotr

Kmotr (1972)

Pro mě nejlepší film všech dob. Bravurní Marlon Brando, který dal moderní podobu mafiánským bossům a samozřejmě Al Pacino, který filmové trilogii dal nejvíc ze všech.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Pamatuji si, když jsem na tomto filmu byl v listopadu 1994 (bylo mi 15 let) v kině v okresním městě. Dva vojáci museli dokoupit další 2 lístky, aby se vůbec promítalo. V kině nás bylo asi 6 a vojáci neměli na další den vycházku a hodně to chtěli vidět. Za půl roku z toho byl film, o kterém každý ve městě mluvil, jako "kdyby s ním za mlada pásl kozy".

U konce s dechem

U konce s dechem (1960)

Kdybych byl filmovým režisérem, tak bych chtěl, aby můj debut vypadal přesně takhle. Levná, černobílá, novátorská gangsterka, která z hlavního představitele udělá světoznámou hvězdu.

Psycho

Psycho (1960)

Mistr všech mistrů a jeho majstrštyk.

Taxikář

Taxikář (1976)

Jeden z nejlepších filmů moderní (poststudiové) americké kinematografie. Je v něm vše co má "správný" film mít - vynikající herce, hutný dialogy, násilí, krev, sex, noc a New York.

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Nejdříve jsem tento film vídával na pirátské VHS v jedné zotavovně, kde to majitel za socialismu stále dokola pouštěl ve společenské místnosti. Nikdo tam na to nikdy nekoukal, jen já (nebyl jsem host). Vůbec jsem tomu filmu nerozuměl (bylo mi cca 9 let) ale něco mě na něm stále fascinovalo. Bylo to tak jiné než můj oblíbený Steloun či Švajcík, a přitom něčím tak podobné (osmdesátková atmoška). Pak jsem to viděl v 15 letech na originální VHS a film si mě definitivně získal (i když jsem ho stále nechápal). Pak jsem to viděl na DVD - různé verze a film se vyšvihnul do mých TOP TEN a myslel jsem si, že jsem ho konečně chápal. Teď ho smažím na Blue-ray a dokonce jsem přečetl i knihu od Dicka a zase jsem ho přestal chápat. Nicméně TOP TEN zůstává. A 4K je opravdu hukot.

Mafiáni

Mafiáni (1990)

146 minut, které utečou jak voda. Velice svižný film, který nastavil měřítko pro moderní gangsterky.

Apokalypsa

Apokalypsa (1979)

Takhle by asi vypadala válka ve Vietnamu, kdybych ji tam strávil na tripu, než bych si sjetej hrůzou prostřelil hlavu. Ta verze "Redux" je zbytečná. Scény navíc, které Redux obsahuje, byly podle mně vystříhány oprávněně.

Čínská čtvrť

Čínská čtvrť (1974)

Přesto, že to má vcelku dlouhou stopáž, není to akční, není tam sex a celkově to je pomalé, tak se na tento film dokážu koukat stále dokola. Asi to bude tou úžasnou atmosférou.