Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (91)

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

Scénaristům už nestačili nudní dinosauři, takže se sáhlo po mutantech, ruské mafii, slovinských překupnících zbraní a honičkách s dinosaury na střeše dráculova hradu. Dívat se na to dalo, je to rodinný film, kde zcela chybí krev, aby si film užili všichni. Děsivé scény s dinosaury budí spíš pobavení - třeba bitka raptora a mutanta, zatímco hlavní hrdina to sleduje z postele schovaný pod peřinou. Škoda dobrého tématu.

plakát

Lovci trolů: Příběhy z Arkádie (2016) (seriál) 

Překrásný pohádkový seriál, který se nebojí potěšit i dospělé a nesklouzává do infantilnosti. Postavy jsou promyšlené, sympatické a po skončení třetí série jsem se s nimi loučila těžce. Jediné, co mi kazí zážitek, je pro mě neukončený konec. Konec třetí série jakoby vyloženě vybízel k pokračování, které nebude.

plakát

Vzkaz v láhvi (2016) 

Nemohu si pomoct, ale oproti většině se mi Vzkaz v láhvi nelíbil. Většina filmu je náhánění hlavního záporáka, který disponuje téměř nadliskými schopnostmi a dokáže utéct komukoliv včetně policejního vrtulníku... Chybělo mi vyšetřování, tentokrát detektivové na vše přijdou téměř okamžitě a dost jim pomáhá pouhá náhoda. Celý film na mě díky přehnanosti antihrdiny nepůsobil reálně a při závěrečné bitce už jsme se regulérně smáli.

plakát

Země zítřka (2015) 

Filmů, které by mě od prvních pěti minut téměř uspávaly, je opravdu málo. Námět je asi dobrý, ale dost nevyužitý. Film je založený na žvanění, postavy jsou nudné a ploché. A taky už mám trošičku dost Disney géniů - tj člověk, případně dítě, je během minuty schopné pochopit cokoli a zkonstruovat cokoliv. Vizuálně nádherná Tomorrowland, která ale stejně moc prostoru nakonec nedostane. No je to za poslední roky snad první film, u kterého jsem si četla emaily.

plakát

Kráska a zvíře (2014) 

Tenhle film je opravdu nepovedený, a to jsem někdo, komu pěkný vizuál většinou stačí. Za největší přítěž považuji silně necharismatické postavy. Včetně Belle tam nebyl nikdo, kdo by byl nějak výrazně přitažlivý, přímo naopak - její otec a bratři jsou úplně na zabití. Zvíře samotné je divné, ve své mužské podobě ještě divnější. Za všechno asi mluví to, že Belle a Zvíře od Disneyho dokázali budit hlubší pocity. Kdybych příběh neznala, asi bych se tolik nechytala. Belle se do Zvířete zamiluje, ale vůbec nevíte proč - v příběhu část sblížení jaksi chybí. Celé je to takové studené - Belle přijde do strašidelného hradu, ale první, co ji napadne, je hodit na sebe luxusní šaty a pro jistotu i veeelkou korunu. Velkolepé efekty děj nezachrání, ani rádoby roztomilí zakletí pejsci. Retrospekce do minulosti je udělaná ještě divněji. Vlastně je tam plno drobných malých akcí, ale děj úplně chybí.

plakát

REC 4: Apokalypsa (2014) 

FIlm v zásadě vůbec není špatný - děj má docela zvraty a až do konce jsem nečekala, co se vlastně stane, respektive kdo přežije. Oproti prvních dvěma dílům to je ale horší, a popravdě nevím, jestli by moje hodnocení nebylo lepší, kdyby šlo o samostatný film. Proti prvním dílům je zkrátka všechno o třídu níž - postavy jsou pořád sympatické, ale méně, a zároveň se chvilkami chovají dost nelogicky. Zároveň já osobně nejsem úplně fanoušek stylu 'nesmrtelný vševědoucí nejlepší hlavní záporák, co všechno zvládne.' Asi bych dala přednost tomu, kdyby prvotní sérii konečně dali konec a začli s trochu jiným dějem. Ale pořád jsem se dobře bavila.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Čtvrou hvězdu dávám spíše za kouzelné zpracování, než za kvalitu děje. Doufala jsem, že se oproti prvnímu dílu hobit někam posune, což udělal, ale groteskním směrem, který ještě sesadil příšerný český dabing (za tu chybu přehlédnutí jsem si mohla uši utrhnout, dabéři to snad jen čtou). Přidání postavy elfské kapitánky tomu moc nepomohlo. Nečetla jsem knihu, tak nemohu porovnat, ale děj filmu na mě působil neuvěřitelně chudě, přestože na scény typu 'deset minut jízda v sudu' čas byl. Některé momenty ve mě už vyvolávaly vyloženě pozvednutí obočí - divoký sjezd ředy v sudech, kdy se nikdo netrefí do kamenů, nikdo si neublíží a přestože po protagonistech střílí dva tucty lukostřelců, nikdo se nedokáže trefit. To pak dorazilo velmi digitálně nepovedené tekuté zlato, po kterém hrdina surfuje (a není mu ani trochu horko). Některé pasáže byly velmi povedené a vážné, hlavně ty s Gandalfem, ovšem na trojku půjdu do kina nejspíš jen kvůli tomu, že nemám ráda rozdívané série.

plakát

Království (2013) (seriál) 

Poprvé nemohu hodnotit. Miluji historii, často mi skutečně stačí hezké kostýmy a přivřu oči. Na tohle se ale opravu nedá dívat. Už dlouho se mi nestalo, že bych nedokázala dokoukat ani jeden jediný díl. Mám pocit, že to je nejbéčkovější teen seriál, kde si na sebe hrdinky střední školy omylem oblékly historické šaty. Hlavně banda Mariiných komorných, to bych nikomu nepřála.... A nevím proč, ale ačkoli jsou ty kostýmy vážně pěkné, herci strašně působí dojmem, že se prostě jen oblékli na karneval.

plakát

Mocný vládce Oz (2013) 

Téměř nedívatelné a nepovedené. Celý film je přeplněný animacemi, na které očividně nebylo, a dialogy jsou natolik kostrbaté, že mi občas bylo trapně i za postavy. Pointa nejspíš měla být v tom, že postavy v říši Oz jsou pohádkové a naivně hodné, ale ve výsledku spíš působily jako opravdu hloupé. A taky se nemůžu zbavit pocitu, že se tvůrce snažil zrecyklovat Alenku v říši divů a původního Čaroděje. Mohla to být alespoň hezká a barevná pohádka, ale to grafické zpracování v dnešní době vážně bolí. A založit příběh na tom, že čaroděj je sukničkář... Rozhodně to není film, jaký bych chtěla vidět dvakrát.

plakát

Mortal Instruments: Město z kostí (2013) 

Tři vzhledem k tomu, že tři jsem dala už ledasčemu : ) První polovina filmu je dobrá, byl tu potenciál k něčemu o dost lepšímu. Druhá polovina se tak nějak táhne a nic moc se neděje, chvílemi je z toho vážně cítit kopírování Twilight a film celkově působí šíleně nedotaženě. Je tu nacpáno hrozně moc věcí od vlkodlaků přes čarodějnice po upíry, ale nic z toho nemá význam a i hlavní dějová linie tak nějak vyznívá do prázdna (celý film se snaží získat pohár, aniž by tak nějak věděli, co s ním vlastně budou dělat). Upíři i vlkodlaci jsou prostě jen lidi, co ze stínů vrčí a občas ukážou zuby, mocná čarodějnice se nakonec ukáže také jako postava, co tam je jen proto, aby tam vlastně byla. A pak milostný trojúhelník, kde navíc bratr pozná sestru... překombinované na sto procent a přitom se celý film vlastně nic nedělo :D No musím říct, že jsem vážně ráda, že jsem na tohle nešla do kina.