Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (921)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert obvykle s blockbustery pro popkornové publikum neztrácím svůj drahocenný čas, avšak tvorbu režiséra J.A. Bayony bedlivě sleduji již od jeho znamenitého hororového debutu s názvem El orfanato, a tak jsem dal šanci i této nenáročné podívané. A to v naději, že Bayona využije štědré dolarové injekce k vybudování obstojné atmosféry a tedy i restartu své po hříchu uvadající kariéry. Naděje bohužel zemřela po pár minutách. Nebýt vysokého rozpočtu, který se promítl do ucházejícího CGI, mohli bychom Jurassic World: Fallen Kingdom bez problémů zaměnit za jakýkoliv generický počin od studia Asylum. O napětí nezavadíme, akce uspává a hudba je povětšinou omezena na nekonečnou repetitivní smyčku bez jakékoliv relevance k ději. Scénáristé se vzmohli pouze na recyklaci staré látky, v důsledku čehož snímek zhruba polovinu stopáže připomíná remake filmu Lost World: Jurassic Park. Ve stupidnějším pojetí a se zcela nezajímavými až otravnými šablonovitými postavami, kterým přejete bryskní setkání s dinosauřím chrupem. Odpad. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PŮSOBUJEME SI SVÉ VLASTNÍ VYHYNUTÍ…“ /// Taková klasika – celkem dlouhej (nutnej) (půlhodinovej) úvod a pak zpátky na ostrov. Tam nás čeká změť katastrofický akce, která je fajn, páč v ní hrají prim sopka, dinosauři a Pratt. Nic netrvá věčně a hned po ukápnutí slzy za padlého brontosaura se opět soustředíme na příběh, což je asi nutný, aby to jako vo něčem bylo. Ve finále neničíme přírodu (páč ta se zničila sama), ale barák a je to trochu dědinský (možná kvůli tý holčičce) a hlavně bez krve (možná kvůli těm ostatním holčičkám, který na to budou koukat). Není to trapný, možná ani blbý… jen mě to nefascinuje a ani tolik nebaví jako ten minulej Jurskej svět. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ve sklepě mi chrní Indominus rex. 2.) Chtěl bych vidět dinosaury, kteří se chovaj jako Vetřelci. 3.) Thx za titule „JustMeeKatie“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak,prostě nemohu. Jurský park od Spielberga jsem hodnotil 4* tahle slátanina bez napětí zaměřená pouze na to aby divák otevřel údivem hubu a po dvou hodinách ji zavřel už dávno nefunguje...možná tak před 6-8 lety... nesahá původnímu filmu ani po kotníky a to doslova. Ale což, prašule se posypou,(už to má celosvětově skoro 400mio.) tak můžeme asi čekat i trojku ve stylu "Jurrasic World versus Kong Island" ... prý už se to začíná točit. Jako rozhodčího tohoto zápasnického filmu filmaři oslovily Gojiru a Optima Prima. Za mě 25% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zánik říše? Zánik série spíš. Tedy doufám, protože při tom tempu jakým míří do prdele už by mi brzo mohla přestat stačit hodnotící stupnice. Díky bohům že Trevorrowa vyhodili od natáčení Star Wars, jedna zabitá kultovní série bohatě stačí. /// Edit po tom co vyšel Abramsův Rise of the Skywalker a na net se dostal Trevorrowům původně plánovaný scénář - tento komentář nezestárl dobře. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem vcelku rád, že to mám za sebou. Druhý Jurský svět není špatný film, ovšem od blockbusteru za 170 milionů tak nějak automaticky čekám, že bude vypadat dobře, předvede dost atrakcí na to, abych se vyloženě nenudil, a zahrají si v něm schopní herci. To všechno tu je, ale odmítám to brát jako pozitiva, která by film dostala do nadprůměru. Tohle prostě u podobného filmu očekávám. Potíž je, že druhý Jurský svět nic jiného než tyhle „povinné“ propriety nenabízí. Velkolepá akce na ostrově Isla Nublar je fakt epická, ale dokonale chladná. Člověk ví, že když jsme v půlce, nikdo z hrdinů nemůže přijít k úrazu a o mdlé vedlejší postavy "geek a drsná vědkyně" jsem strach fakt neměl. V půlce navíc tvůrci přehodí výhybku a začnou se tvářit jako variace na Vetřelce. Bohužel s ratingem PG-13, nezajímavým monstrem (oproti tomu, co předváděl Indominus Rex minule, je tohle fakt směšná potvora) a pořád stejně nudnými postavami. Řemeslo a kvality, které se dají pořídit za blockbusterový rozpočet, tu jsou. Ale kdybych měl tvrdit, že bych si z druhého Jurského světa chtěl pustit nějakou scénu znovu, tak bych kecal. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (30)

  • Severoamerické tržby dosáhly 417,7 milionu amerických dolarů, celosvětové 1310,5 mil. (NIRO)
  • Ve chvíli kdy jsou dinosauři vypuštěni na svobodu a Eli Mills (Rafe Spall) chce utéct i s kostí Indomina Rexe, jsou boční dveře od jeho automobilu otevřené, když ale přijde záběr, kdy se běží schovat pod auto, jsou dveře zavřené. (Chundys)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama