Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý dětský génius Frank (Clooney), naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey (Britt Robertson), chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka". To, co na tomto místo budou muset vykonat, navždy změní celý svět – a také je samotné. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 9

Recenze (572)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Přesně jak jsem očekával, tak tohle mě vůbec nebavilo. Už dle trailerů to působilo jako supernudnej blockbuster pro zvídavá émerická děťátka a přesně takhle to i dopadlo. Jestli je tohle země zítřka, tak jsem teda upřímně rád, že se jí nedožiju. Ze začátku je hlavní téma filmu zajímavě nakousnuto, ale pak totálně nedořešeno. Takže 2* snad jenom za částečnej nápad, občasnou akci a slušnej vizuál. Toť vše.30% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi sice zježily všude chlupy jak jsem uslyšel Český dabing a viděl produkci Walt Disney, ale nakonec film předčil má nízká očekávání a bavil jsem se nadprůměrně. Do první půlky jsem byl lehce dezorientován kvůli retrospekci, ale poté jsem si zvykl a přistoupil na tvůrčí hru, že se jedná o Teen Sci-fi, nikoli o temný trhák, v kině převažovaly děti. Slušné efekty, úchvatný svět zítřka ( Obdivuhodné atrakce a nápady), poměrně neokoukaný námět, příjemní herci a slušné tempo. Highlightem byl definitivně útok robotů na Georgeův dům, který svými vynálezy a vychytávky všechny přechytračil. PS: Potěšilo cameo Keegena Michaela Keye. 70% ()

Reklama

vteco 

všechny recenze uživatele

Země zítřka láká na rodinnou podívanou plnou vtípků, zajímavých zvratů a parádní digitální prostředí, kde nahlédneme do budoucnosti. Bohužel každé kritérium, které si stanovila, splňuje spíše na dostatečnou, než na výbornou. Skoro celou stopáž zabírají naprosto zbytečné dialogy a nekonečné vysvětlování otravných otázek. Navíc se tvůrci až přehnaně moc snažili zveličit a protlačit pointu, čímž bohužel zaplácali vše ostatní. [45%] | Kino - Prom. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Brad Bird nemá núdzu o nápady. Každé jeho dielo je veľká jazda, nešetrí emóciami, tie núkajú hrdinov na milovanie, neraz prekvapí prostredím. Tomorrowland spadá do tejto kategórie, aj pri 125 minútach neustále valí vpred a dokáže vás držať v očakávaní a vrství ďalšie odhalenia. Až pri spätnom obzretí sa začnú vynárať určité pochybnosti a biele miesta v scenári či celom zážitku. Určite sa vám vryje do pamäti atmosféra, tá mieša všetko možné. Nie nadarmo bol pôvodný názov 1952, Tomorrowland má posolstvá ako spred 60 rokov a to pochopíte z finálnej scény. Znalci filmov 80. rokov môžu zase tvrdiť, že takto mohla vyzerať detská sci-fi Spielberga v roku 1985. Old-school štýl i výprava preváži všetko moderné, jedine kamera je moderná, ostatné je až archaické - vrátane hudby. PS: Z Britt Robertson čoskoro vyrastie neskutočná Milfka. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Evidentně nepochopený, ale moc krásný návrat k idealizované sci-fi estetice ála Spielberg 70. a 80. let. Možná ne tak důsledný a režijně pevně uchopený, jako třeba Abramsovo Super 8, ale i Bird přináší hezky plynoucí nostalgickou podívanou, která si primárně nezakládá na povrchních atrakcích, ale především na samotném vyprávění, které je chytře vystavěné, oproti moderním blockbusterům (do kterých má daleko) má originální strukturu a je mnohem sebeuvědomělejší, než se může na první pohled zdát. A rozhodně si nemyslím, že by na filmu nebyl vidět jeho velký rozpočet, který je možná využitý jiným způsobem, než na velké akční scény, ale o to účelněji. Kašlat na rozpačité reakce, Tomorrowland je výborné dobrodružství, které je hravé, chytré a hlavně úplně jiné než 90 % současné produkce. Což je třeba ocenit. 80 % ()

Galerie (169)

Zajímavosti (12)

  • Film Země zítřka je založen na stejnojmenné atrakci v Disneylandu. (ČSFD)
  • Kdy Frank (George Clooney) vystupuje z autobusu na světové výstavě v New Yorku, děj se má odehrávat v roce 1964, ovšem vystupuje z autobusu s typovým označením GMC S6H4503A Skyview, který se začal vyrábět až v roce 1969. (PAULOO)
  • V scéne, keď prinesie Casey (Britt Robertson) odznak do obchodu so sci-fi predmetmi, položí ho na časopis s názvom "Black Hole". Jedná sa rovnako o film z produkcie Walt Disney z roku 1979. (fefee)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Třetí Tron má červenou

Třetí Tron má červenou

31.05.2015

Když se v roce 2010 objevil sequel kultovní sci-fi Tron, mělo jít o první z několika filmů. Tron: Legacy ale investovaných 170 milionů dolarů překlopilo v "pouhých" 400, takže u Disneyho dlouho… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama