Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (303)

plakát

Kdopak by se vlka bál (2008) 

Chvíli jsem váhal jestli dám 4 nebo 5 hvězd. Nakonec je to 5. Mám pocit že už dlouho jsem neviděl tak dobrý film s dětskými herci. Povedlo se natočit vyváže¨ný film jak po výtvarné stránce tak po stránce příběhu. Ten je jednoduchý, ale ne moc.

plakát

Pytlákova schovanka aneb Šlechetný milionář (1949) 

Jedna z nejvtipnejších parodií. Je fajn, že si herci, zde účinkující dokáží udělat legraci z postav, které většinou hrají. Potrhlý příběh a dobrá filmařská práce se musí na filmu ocenit.

plakát

Krysáci (2008) (seriál) 

Jeden z mála současných večerníčků, které můžou konkurovat i staré klasice. Já jsem si tu trojici oblíbil. A hned mi jsou i Pražáci simpatičtější. Povedené po výtvarné i humorné stránce.

plakát

Ďáblova dílna (2007) 

Pro mne bylo zajímavé se dozvědět co se dělo. Z historického hlediska zajímavá sonda do života v koncentráku. A také do válečné strategie. Slyšel jsem i rozhovor s člověkem podle jeho osudů byl film natočen a rozhovor mi přišel zajímavější. Jestli si dobře pamatuji, tak moc spokojený s filmem nebyl.

plakát

Divý chlapec (1970) 

Herecký výkon Divokého dítěte je ocenení hodný. Moc nechápu jak to takhle dobře mohl zahrát. Filmu bych vytkl jedinou věc a to je pohled z civilizace. Úspěch je to co zničí osobnost malého dítěte a naučího být člověk. A to je nemožné. Vím, že si Truffaut trochu přibarvil konec. Oproti skutečnosti se chlapec toho tolik nenaučil. Jo je to složitý etický problém a takové dítě by lidi neměli nechat s vlky, i když myslím, že by mu tam bylo lépe. Ve filmu nebylo ukázané, že měl výborný sluch, zrak a mrštnost.

plakát

Život v oblouznění (1995) 

Tak tyhle filmy miluju. Je tam všechno a to i bez triků a dalších vymožeností. Prostě to bylo vtipný, dobře zahraný a dalo se na to koukat. Chci víc takových filmů, který jsou jenom příjemný a nic víc. V jednoduchosti je prostě síla.

plakát

...a bude hůř (2007) 

Film do hospody k pivku. No konečně mi někdo naservíroval uvěřitelný příběh. Žádné přikrášnění ani zhnusení. Prostě příběh ze života jaký je. Nebo byl?

plakát

Bratříčku, kde jsi? (2000) 

Miluju scénu u vody, kdy si hlavní hrdinové myslí, že Pete je žába. Prostě návod na to jak natočit hodně erotickou scénu, bez nahoty a ještě jí vtipně vipointovat. I když mi country music nic neříká, tak tenhle sountrack mám rád. 5 hvězd je hlavně za scénář. Hra s fanatzijí je parádní. Hlavní trojice zažívá uvěřitelně neuvěřitelné historky.

plakát

Dařbuján a Pandrhola (1959) 

Je to prostě pohádka. Takhle si představuju pohádku. Vždycka se rád opět podívám.

plakát

Záhada Blair Witch (1999) 

Jestli jsem se u filmu měl bát, tak to se povedlo. Občas si na film vzpomenuto, vzláště takhle když jdu podzimním vlhkým lesem. Zajímavě natočený příběh z ruční kamery, což vtáhne diváka více do hry.