Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Jsou různá pohádková království a po celém světě lze nalézt místa, kde se odehrávají neuvěřitelné příběhy plné fantazie, nadsázky a dobrodružství. Večerníček České televize zavede tentokrát větší děti do moravských Vizovic, kde se v odlehlém koutě "téměř zapomenuté" skládky odehrávají epizody loutkového animovaného seriálu Krysáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tenhle večerníček je snad natočen podle skutečných událostí, protože jinak si ty nudné příběhy nedokážu vysvětlit. Vždyť konfrontace vizovických pohoďáků s pražským laboratorním hejskem nabízí tolik humorných možností, ale ani pánové Polívka s Pechou z toho nedokázali vykouzlit pořádnou zábavu. Mrzí mne to o to víc, že k tomu hudbu vyluzuje skvělé těleso Už jsme doma, ale i to, za starých undergroundových časů, dunělo daleko zajímavěji. ()

ABCD Marta 

všechny recenze uživatele

Krásné čtyři hvězdičky. Po velmi dlouhé době se zčistajasna objevil zajímavý večerníček a doposud jsem viděl sice jen dva díly, ale ty byly tak vtipné, až mi málem vyletěla nudla z nosu! A zážitek je to o to větší, že jsem tyto dva díly viděl v přítomnosti Cyrila Podolského, režiséra Krysáků, který se ukázal být zábavným a pohodovým člověkem. ()

Reklama

papaguy 

všechny recenze uživatele

Říká se, že se nemá srovnávat s knihou, ale nemůžu se ubránit, velká očekávání zapracovala. Je to taková česká celkem vydařená klasika. Výtvarnému zpracování by prospělo více detailů a televizní verzi smetiště u Vizovic zase více odpadků. Polívkův dabing nemá chybu. Jeho hlas by se ale myslím víc hodil k Edovi. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

První díl jsem měl možnost vidět na Anifestu a udělal na mě velmi slušný dojem, pořádně mě navnadil. Celou sérii jsem pak v předpremiéře shlédl na festivalu Jičín - město pohádky. Ty čtyři hvězdičky jsou ještě z Třeboně, kde bych prvnímu dílu dal tak 80%. Po celé sérii jsem v nadšení trochu polevil. Z výtvarného hlediska je to slušný český standard, Krysáci nepostrádají švih a Bolek Polívka se do seriálu svým hlasem hodí, nicméně ze scénáristického hlediska je to spíš průměr, jednotlivé díly jsou příliš krátké, těm sedmi minutám moc nevěřím, hádal bych tak pět a půl, maximálně šest minut délky každého jednotlivého dílu - a na téhle ploše se obsáhlejší příběh rozvinout prostě nedá, zvlášť když se úvodní sekvence v každém díle opakuje. Tohle je vůbec nemoc většiny pohádkových večerníčkových seriálů z posledních let a dobře se dá dokumentovat na vývoji krtkových příběhů, kdy ty z 60. let byly patnáctiminutové, a jak běžel čas, zkracovaly se až na pět minut v poslední zatím dokončené sérii. Ze všech dílů je patrně nejlepší ten s vysavačem, kdy se úklid smetiště našim hrdinům poněkud vymkne z rukou. U české animované tvorby je dobré být vděčný za každý nový film, takže nechávám 70% celkového dojmu. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

"Daleko na Moravě, o něco dál od Brna a o něco blíž k Vizovicím, bylo jedno smetiště. Možná o něco menší než jiná smetiště, ale o co menší o to špinavější. V rohu toho smetiště stál rozbitý hydrant, co v něm bydleli dva krysáci Hodan a Hubert." Tak takto začíná večerníček, o dvouch valašských krysách, ke kterým se hned v prvním epizodě přidá Eda, světácký potkan z Práglu. Eda na smetiště přicestoval "nákladním autem plným pokladů" a hned jak vyleze z mikrovlnky se s Hodanem a Hubertem skamarádí. Začíná velké přátelství a dobrodružství. Co je na tomto večerníčku asi nejulítlejší (nemluvě o nápadu vytvořit seriál pro děti o smetišti a podkanech) je Bolek Polívka, který krysáky namluvil. Hlavně laboratorní potkan Eda je v jeho podání fakt dobrej zjev. Vpodstatě každá věta co mu vypadne z huby je perla. Důkazem, že tento večerníček není určen jen dětem, je trochu absurdní humor (příkladem budiž postavička trpaslíka Ludvíka) a roztomile škaredá loutková animace. Nepřekvapilo by mě kdyby se z tohoto večerníčku časem vyklubal kult. Zatím 4 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Podle seriálu byly napsané 2 knihy od Jiřího Žáčka. Jmenují se „Krysáci“ (2010) a „Krysáci jsou zase spolu“ (2013). Obě knihy ilustroval Ivan Mraček. (SONY_)

Reklama

Reklama