Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Jsou různá pohádková království a po celém světě lze nalézt místa, kde se odehrávají neuvěřitelné příběhy plné fantazie, nadsázky a dobrodružství. Večerníček České televize zavede tentokrát větší děti do moravských Vizovic, kde se v odlehlém koutě "téměř zapomenuté" skládky odehrávají epizody loutkového animovaného seriálu Krysáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, zda je pohádka o krysách žijících na skládce vhodná k Večerníčku. Jednotlivé epizody první série navíc nemají ani správnou dramatickou linku ani humornou. Druhá série se to pak snaží vylepšit alespoň poznáním některých jiných živočišných druhů a jakous takous hudbou. Dá se dokonce ocenit i loutkovo-animační stránka seriálu. I dabing Bolka Polívky a Jiřího Pechy. Přesto se obávám, že tímhle směrem budou brzy pohídkové seriály o dvou bezdomovcích nebo nájemných vrazích. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Tenhle večerníček se stal povinnou pohádkou na dobrou noc pro celou rodinu. Zaujal mě okamžitě svým trefně vyjímečným pojetím a samozřejmě díky partičce z Valašska vedené mistrem Bolkem Polívkou. "Jak ses vyspal Hodane? Já dobře Huberte a ty"? Bodík * za výchovné lekce servírované dětem nenásilnou a velmi zábavnou formou. (ranní hygiena, kamarádství, solidarita, spolupráce, tolerance) ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tomuto večerňajzovi chtěl napařit tři hvězdičky. Zdálo se mi, že je příliš "protipražský". Ale vzhledem k tomu, že mám poslední dobou co dočinění s jednou pražskou velekrysou, vedle které je seriálový namachrovaný potkan z PrahEEE ještě celkem sympatickej týpek, měním hodnocení na solidní čtEEřEE bodEEE. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Tak to máme zase jednou večerníček, vezmeme jednoho zkrachovalýho ožralu, kupu odpadků a nějaký kecy, zamícháme a voilà... ne, není to další Babicova "dobrota", ale supr-trupr pohádka pro... pro koho to vlastně je? Nesmířil jsem se s tím, že z Boba a Bobka udělali dva dementy, ani s tím, že výtvarník kreslenýho seriálu nemusí dneska umět kreslit a postačí pár čmáranic. Nevím, proč bych měl zkousnout historky že smetiště (kam to bez mála taky patří). Jedna hvězda za animaci, ale ani kvůli ní se nevyplatí na to koukat. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Tento seriál sice nesnese srovnání s večerníčkovou "klasikou" mého dětství, ale mnoho věcí se mi na něm líbilo. Zajímavé prostředí i hlavní hrdinové, navíc i jazyková komika (Valaši kontra Pražák), mile opečovávaný sádrový trpaslík Ludvíček. V jednotlivých epizodách především první série pak především dobré nápady, co všechno spolu mohou ti čtyři prožít a důraz na přátelství. V druhé sérii už invence a kvalita mírně upadá, ale stále ještě jsou tu dobré nápady. A na závěr: mým malým dcerám se večerníček líbil a pro ně je také přednostně určen, i když jsme se u něj pobavili (a občas nechali trochu poučit) i my dospělí. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Podle seriálu byly napsané 2 knihy od Jiřího Žáčka. Jmenují se „Krysáci“ (2010) a „Krysáci jsou zase spolu“ (2013). Obě knihy ilustroval Ivan Mraček. (SONY_)

Reklama

Reklama