Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (303)

plakát

Obchod na korze (1965) 

naprosto geniálně natočené. S podporou hudby je ve filmu úžasná atmosféra. Proč už se teď netočí tak jednoduchý a dobrý filmy.

plakát

Hoří, má panenko (1967) 

jedna z nejlepších českých komedií, kde vtip vychází přímo z reality. Kdo byl někdy na venkovské zábavě ví o čem je řeč a pozná spoustu sousedů. Neherci jsou opět naprosto skvělí.

plakát

Ecce homo Homolka (1969) 

Miluji tyhle filmy, kde se jedná spíše o improvizaci než nějaké vykonstruované umění. Jakoby režisér vlezl do obyčejné rodiny se všemi jejími nešvary.

plakát

Tajuplný vlak (1989) 

Je to už drahně let, kdy jsem tenhle film viděl poprvé. A hned jsem si musel položit otázku, kdo to natočil. od té doby mám Jarmusche v pamětio a těším se na další dílka. Ve filmu mne baví prolínání jednotlivých příběhů. Kdy nejprve slyšíme zvuky a v dalším příběhu se teprve vysvětlí. zároveň mne nadchla ležérnost děje, kdy se jakoby nic neděje a když se něco děje, tak strašně pomalu.

plakát

Ghost Dog - Cesta samuraje (1999) 

Ukázněnost a síla jednotlivce, vítězí nad neschopností velké organizace. Mám v tom filmu rád i maličkosti, jako třeba, že pokud se objeví televize, tak tam jsou pouze kreslené seriály. Dlouhý záběr na Ghost dogovu tvář jedoucího autem a poslouchajícího řízný hip hop u azuje všechno. Mám vždycky pocit, že tomuhle citlivému zabijákovi rozumím.

plakát

Občan Havel (2007) 

No tak tomu říkám odvaha. Kdo z nás by se nechal natáčet po dobu 10 let? Já tedy asi ne. K tomu asi člověk musí být trochu exibicionista nebo Václav Havel. Takový pohled za kulisy se jen tak nevidí. Zvášť když osvětlí spoustu sovislostí. Myslím, že by se film měl stát pomůckou k tomu jak natočit dokument. Už po shlédnutí v kině byl pro mne favorit na Českého lva.

plakát

Velká žranice (1973) 

Krásná obžaloba společnosti. Skupinka lidí se rozhodne spáchat sebevraždu přežráním. Mám dojem, že se zde ukázala nadčasovost. Adi to tak režisér nemyslel, ale já v tom vidímkrizi konzumu. rozhodli se přejíst, tedy plýtváním dospět až k zániku. Dost mi to rezonuje s dnešní společností. Jo a mimochodem postavy mají stejná křestní jména jako herci.

plakát

Podraz (1973) 

Viděl jsem teprve nedávno, předtím jsem o tom jenom slyšel. No a co napsat k filmu, který je předobrazem jednomu celému filmovému žánru? Párkrát se mi vybavili scény z Daniho parťáků nebo podrazáků. A pořád jsem si musel říkat, že tenhle Podraz byl natočenej o 30 let dřív. Jo a taky mám pocit, že Newman byl o něco lepší než Redford a klidně se o tom můžeme dohadovat.

plakát

Tahle země není pro starý (2007) 

Výborný film. Jen mi tam trochu neseděl příběh toho policajta. Nějak se to nepropojovalo s těmi sotaními. Pěkná byla přímost jednotlivých postav a děje. prostě to odsípalo.

plakát

Monty Python a Svatý Grál (1975) 

No s těžkým srdcem jsem dal 4 hvězdy, bylo by to spíš na 3. Ale to bych to musel vidět tak před 10 lety. to by se mi jistě líbilo víc. Takhle mi t přišlo trochu divné.