Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z jedné z kanceláří mafiánského bosse Doyla Lonnegana odchází poslíček s tržbou 11 tisíc dolarů, kterou má doručit do Chicaga. Na cestě k taxi je ovšem svědkem fiktivního přepadení a nabídne pomoc. Starý zraněný černoch žádá, aby odnesl peníze na jednu adresu. Muž cítí, že by si mohl krásně přivydělat, ale až v taxi zjistí, že byl podveden a oloupen. To se podařilo dvěma podvodníkům Johnnymu Hookerovi a Lutheru Colemanovi, kteří ani ve snu netušili, koho to vlastně okradli. Večer se sejdou u Luthera, kde si rozdělí uloupené peníze. Luther se rozhodne skončit s podvody a Johnnymu dá adresu falešného hráče pokeru Henryho Gondorffa, který by ho mohl naučit velké věci. Když se Hooker vrací domů, sbalí ho chamtivý detektiv Snyder, který už ví, co udělali a komu ty peníze vlastně patřily. Za mlčení požaduje dva tisíce dolarů. Hooker mu dá tisíc falešných dolarů a pak se rychle vrací k Lutherovi, ale je pozdě. Lonneganovi lidé Luthera zabili. Johnny se rozhodne pomstít Lutherovu smrt a společně s Henrym naplánují léčku, při které by měl být Lonnegan definitivně zničen. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (930)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Butch & Sundance je pro mě výš, ale tohle je další skvělá feel-good klasika. Nejstylovější herecká dvojice svý doby (potažmo ever), parádní tempo bez hluchých míst, závěrečný podfuk na diváka, rozverná ragtime muzika, starosvětský retro, všobjímající pohoda a nenucenost. Jo joo, "they don't make 'em like that anymore." :) ♪♫ ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Určitě je to velice dobrý film a nemíním ho nijak shazovat, ale přesto nemohu hodnotit tak vysoko jako ostatní. Problém je však asi ve mně, dvojici Newman a Redford jsem si nikdy moc neoblíbil, což je asi zásadní. Nevyhledávám zas tak filmy s touto tematikou, ale i tak jsem nějaké viděl a tento mi nepřišel v mnoha směrech lepší než jiné. I když mam tuto tématiku poměrně rád, děj mě nijak zvlášť nezaujal, ani nepřekvapil. V podstatě asi nejslabší film v ČSFD top 20. Když si to tak promyslím a ujasním, vidím to na nějakých 70%, možná kousek přes. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo tiez prijemne prekvapenie. Vdaka veselej hudbe som sa na par scenach i zasmial, hlavne ked stale niekto nahanal Redforda a vzdy nejakym sposobom usiel. Oblubene sceny, na ktore urcite nezabudnem: Hra pokru vo vlaku (mimochodom v pokri sa vobec nevyznam, ale vo filmoch je vzdy ukazany zabavne, ako napriklad v MAVERICKOVI (1994), dalej malovanie kancelarie, stavkovanie a zaverecne finale s prekvapivym koncom. Redford a Newman su skvela dvojica, nudil som sa len chvilinku, takze oplati sa vidiet...12.10.2008 ________ Paul Newman - (Henry Gondorff) +++ Robert Redford - (Johny Hooker) +++ Robert Shaw - (Doyle Lonnegan) +++ Charles Durning - (Snyder) +++ Sally Kirkland - (Crystal) +++ Robert Earl Jones - (Luther Coleman) +++ Hudba: Marvin Hamlisch, Billy Byers +++ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Přelidněné. A přitom dobře polovina postav je naprosto zbytečná. Rádoby vychytralé. A přitom jasně čitelné od prvních momentů. Hvězdně obsazené. A přitom Redford nemá co hrát a vedle Newmana či Shawa vyloženě nestíhá. Divadelní, okatě studiové, zdlouhavé, s logickými chybami a kdo ví čím vším ještě. A navzdory tomu všemu zábavné a se stylovým nadhledem, který se dnes již příliš nenosí. Prostě taková oskarová blbina několika kámošů sobě pro radost. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Podraz je kult ve svém žánru a velká klasika 70. let s hereckými esy nejen v hlavních rolích v předních řadách Newman - Redford - Shaw, ale i vedlejších rolích, kde vše fungovalo na jedničku, a nechyběla sebemenší chybička propracovaná do detailu, kdy herci nenechali Hillemu žhavou klapku! Výborný scénář, vybroušený střih a Hillova skvělá režie! V krásném tempu mi v žilách koloval hudební doprovod pana Hamlischa. Někdy jsem čekal, že se Lonnegan podívá nahoru do okna..uff ()

Galerie (151)

Zajímavosti (39)

  • Starosta mesta Chicago, Richard J. Daley, bol známy svojim striktným postojom ku filmárom – keď chceli nakrúcať niečo, čo by Chicago prezentovalo negatívne, bol nekompromisný. V prípade Podrazu ale povolil štábu na tri dni nakrúcať. (classic)

Související novinky

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama