Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (14)

plakát

Cherrybomb (2009) 

Podlě mě zbytečně hrubý, takhle se chovat má dovoleno jen mládež ze Skins a tam mi to je jedno, protože to má šťávu, šarm a barvu. Hudbou za jedna, Sheenan za jedna. A Ruperta Grinta učesali jako Tin Tina, já si nemůžu pomoct.

plakát

Cesta do zatracení (2002) 

Jak nemám ráda klišé, tak mě poslední věta naprosto zruinovala. Připomnělo mi to moje poslední odstavce slohovek, když zbývají jen 3 minuty do zvonění: Nějak to honem ukončit. Nicméně... Jude Law je jako psychopat vykreslen přímo bravurně, všecho ostatní mi přišlo zbytečně škrobené a dokonalé. A právě ta preciznost mi hodnocení drží na 4 hvězdách, jen těžko budu hledat další výtky. Finální scéna mě příjemně překvapila, úspěšně probudila a zase uzemnila, když při průstřelu jako kráva, neukápla ani kapka krve.

plakát

Imaginární lásky (2010) 

Posh, queer a Xavier. Kdybych ho viděla, tak ho snad políbím. No co...lartpourart je nakonec ještě větší zlo než hipsters, musím to tak brát. Nicméně... pro mě generační výpověď jak noha. Až se mě bude malá Sully ptát, proč máme ve skříni tu škaredou oranžovou lyžařskou vestu, tak jí pustím tohle. Jedna výtka: Kdyby se z filmu vystřihly všechny slow-motion špacíry, tak je celková stopáž hned o čtvrtinu kratší. Čekala jsem více afektu a falešné závažnosti, ale díkybohu jsem nic podobného nespozorovala. + výborná hudba i stylizace.

plakát

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase (2009) 

Představivší je úžasnej termín. Využiju. Chris O'Dowd se postaral o všechnu zábavu, ale nemluvila bych tu přímo o smršti "britského humoru", to už bychom tak mohli titulovat kdeco. Film mi přišel nekomplexní a nedodělaný a vůbec to není problém nízkého rozpočtu. Posledních 5 minut kompletně zruinovalo zbytky nevšednosti, který si děj doposud držel a byl tak stejně pitomý jako hlavní hrdinka.

plakát

Clerks 2: Muži za pultem (2006) 

Jedna hvězda za Jaye a němýho Boba. Jsem tak naštvaná! Po kouzelný jedničce jsem si s radostí pustila pokračování. Dostavila se radost, že zase vidím ty známé tváře. Pak to šlo z kopce. Když film skončil, zapřísáhla jsem se, že už si nikdy nepustím žádnou americkou komedii mladší 20ti let. Easy děj? Check. Sympaťák? Check. Dračice co nevěří na lásku? Check. (anti)Rasistický vtip? Check. Humor dotýkající se témat sexu? Check Check Check. A co tam proboha měl co dělat ten osel? A musela být ta srdíčkorvoucí debata ve vězení tak bolestně dlouhá? Když nad tím ale chvíli přemýšlím, možná bych jí ještě natáhla. Bylo to totiž jediných pár minut, kdy se konverzace netočila okolo.... ne nemůžu dát příklady. To je pan scénárista tak nevybouřenej?

plakát

Nezapomeň na mě (2010) 

Já jen nechápu, co mi to vlastně mělo říct. Spousta slz, tragiky a vztahových krizí, který mi nakonec stejnak byly jedno, protože jsem jim od začátku nevěřila ani ň. Kdyby závěr utnuli těsně před náletem letadla, dala bych nejspíš 3*, ale dalších 5 minut tlačení na pilu a ňahňání se v tom, co očividně muselo přijít mě v původním záměru utvrdilo. Pattinson je fešák, nehraje tu špatně, ač je místy až směšně afektovaný, samozřejmě mu nechybí statečná malá sestřička, ale těch cliché by se tam našlo víc.... so so.

plakát

Mulholland Drive (2001) 

„No to mi byla zase lynchovina!“, mumlám si pod fousy a škrábu se zpod peřiny, kam jsem se strachem uchýlila, abych vypnula dobíhající titulky. Cítím se dokonale zmateně, jako po výplachu mozku, navíc trochu mrzutá. Nechápu, o čem ty dvě hodiny vlastně byly. Tak jsem si, poněkud poníženě, na internetu našla potřebná vodítka, pro pochopení děje a oddala se těm skličujícím zážitkům podruhé. Všechna čest, Lynch je génius. Génius a vyšinutý král, vládnoucí ve svém surrealistickém království, manipulující filmovými fanoušky, kterým dokonale zamotal hlavu, zva jich do svého snového světa. Dvě hodiny si myslíte, že sledujete docela obyčejné drama, potom přijde poslední půlhodinka a Lynch z vás udělá úplného blbce a vy se nestačíte divit. Vyplatí se sledovat detaily: Hrníčky, šaty... ještě teď mi celej film leží v žaludku. (Na stránkách Lynchova funklubu je všechno uspokojivě vysvětleno.)

plakát

Vojna a mír I: Andrej Bolkonskij (1965) 

Nostalgie. Z Tichonova se mi podlamujou kolena, z masivních bitev mi padá brada, slza mi sice ukápla jen v duchu, ale nemusím to zase přehánět. Alespoň k něčemu ty hodiny ruštiny byly. Vidět to toho času v kině, zemřu na místě blahem. Proč si nemůžu vzít knížete Bolkonského?

plakát

Záskok (1997) (divadelní záznam) 

Nejlepší z DJC. Sytost hlášek, rtuťovitý Svěrákův projev a celková dynamičnost mi naprosto rozproudili krev v žilách. "Vidím před vraty doktorský sáně a říkám si, že on je u nás doktor. A taky jo. Kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat." Než umřu, chci vidět naživo. Prosííím.

plakát

Pan Žárlivý (1997) odpad!

" Co bys udělal, kdybych teď k tobě přišla a kopla tě do hlavy?"