Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (44)

plakát

Lepší než my (2018) (seriál) 

Na seriál jsem narazil náhodou, když jsem brouzdal na Netflixu v sekci sci-fi. První díl jsem sledoval s očekáváním, co se bude dít, ale jak se děj vyvíjel v dalších dílech, tak jsem nakonec celý zbytek seriálu zkouknul natřikrát. Již dlouho jsem neviděl tak skvěle udělanou sci-fi s výbornými výkony herců.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Úžasný film, s dějem, který mne vtáhl do příběhu od začátku až do konce. Vychutnal jsem si i krásné exteriéry a ve spojení s nádhernou hudbou a excelentními výkony herců jsem byl na konci naplněn diváckým nesmazatelným zážitkem. Leonardo Di Caprio je pan herec. Takže dávám pět hvězdiček.

plakát

Alles Gute (2009) (seriál) 

Členové divadla Sklep Šteindler a Vávra (ale i další Sklepáci) jsou stále ke koukání. Ať už v těchto scénkách nebo i v dalších akcích - Krkonošské pohádky, Výlet na Karlštejn, Na brigádě, dále jejich cestopisné pořady po různých zemích, nebo i Vávrovy toulky po architektuře našich měst... A nesmím zapomenout na divadelní představení Mlýny... Prostě u mne mají za pět (hvězd).

plakát

Den trifidů (2009) (TV film) 

Kdysi jsem viděl původní zpracování tohoto románu z roku 1962 a byla to slátanina. Tento dvoudílný film z roku 2009 dopadl o poznání lépe. Jeho děj je posunut do dnešní doby a i když celkové zpracování odpovídá nízkorozpočtovým televizním možnostem, dalo se na to dívat. Ale kniha je holt kniha. Tak doporučuji nejdříve vidět film a pak si knihu přečíst a ne obráceně, aby divák nebyl zklamaný.

plakát

Vyprávěj (2009) (seriál) 

Příjemné vzpomínání pro nás pamětníky, kdo zažil tuhle dobu, tak mi dá za pravdu, že se seriál celkem povedl. Opravdu ty fronty na téměř vše, poloprázdné pulty v obchodech, pořadník na nové auto (sám jsem stál dva dny ve frontě před mototechnou na Jawu 20), dobré džíny jen v Tuzexu a za bony i praktiky tehdejší StB - jsem rád, že je všechno už pryč. Jsem zvědav na další pokračování...

plakát

Vetřelci vs. Predátor 2 (2007) 

Klasické béčko. Hlavně mnoho temných scén, kdy se neví, kdo se s kým pere, zbytečné švenkování kamery. A divný, až rozpačitý závěr filmu. Dívat se na dalo, ale čekal jsem víc. Možná v kině byl snímek atraktivní pro dnešní děti jako střílečka, ale skalní fanoušek scifi si na tom vyláme všechny vetřelčí zuby... Takže za 2 hvězdičky.

plakát

Nightwish: End of an Era (2006) (koncert) 

Toto DVD se skupinou Nightwish jsem viděl poprvé před dvěma roky a od té doby, co jsem si jej koupil, jsem koncert v čele s Tarjou Turunen viděl asi 10x a vždy mi šel téměř mráz po zádech. Úžasné spojení metalu s operním zpěvem, perfektní výkony hudebníků a zpěvačky. Jen to trochu kazí ty prostřihy kamer. Tento styl hudby mne donutil k dalším nákupům DVD a CD této fenomenální skupiny. Škoda, že Tarja již se skupinou nezpívá, ale i její další hudební produkce je skvělá.

plakát

Psí kus (2005) (TV film) 

Kdysi jsem viděl film Chundelatý pes a myslím, že byl o stupínek výše, než tato česká komedie. Srovnání, co se týká stejné myšlenky i rasy psa vyšlo lépe u cizího filmu. Určitě šlo příběh trochu více rozpracovat, neboť herecké obsazení R. Hrušínským, S. Stašovou, L. Šafránkovou, N. Konvalinkovou a M. Steinmaslovou dávalo základ si se scénářem lépe pohrát. Ale i přes to všechno byla komedie koukatelná a divák se zasmál.

plakát

Tajuplný ostrov (2005) (TV film) 

Mám ve svém filmovém archivu několik zpracování různých verneovek a tenhle film je svým zpracováním na jejich chvostu. Kdo četl Tajuplný ostrov, nepochopí, co tím básník chtěl říct. Snímek je vhodný svým dějem, neumělými lacinými triky a rozvláčností pro zabavení menších dětí na sobotní dopoledne. Tajuplný ostrov byl určitě lepší jako seriál s Omarem Sharifem.

plakát

Šumná Plzeň (2004) (TV film) 

Projížďka městem piva, šumnou Plzní se skvělým a erudovaným architektem Davidem Vávrou. Turistické zajímavosti mého rodného města v kostce. Jeden díl z poznávacího cyklu o městech České republiky.