Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Do hroutící se rodiny vstupuje nejmodernější robotka, kterou hledá mocná korporace, policejní vyšetřovatelé i teroristé. (Netflix)

Recenze (35)

Tipko 

všechny recenze uživatele

Tento ruský sci - seriál o robotke ma na jednej strane prekvapil a na druhej sklamal. Podľa mňa tie úvodne časti mali obsahovo k sebe blízko a hlavná pointa bola v ochrane robotky Arisy jednej rodiny. Posledné časti už akoby boli chaotické a akosi sa to obrátilo naruby, najmä čo sa týka mravných a rodinných hodnôt (striedanie partnerov, manželská nevera, voľná láska...), čo je u bratov rusov škoda. No napriek morálnym mínusom (z môjho pohľadu) mal seriál aj plusy, ktoré boli vidieť (podľa mňa) v odkrytí napr. tejto reality: rodina je jeden muž, jedna žena a ich deti (paradoxne sa toho držala robotka a nie rodičia hlavnej rodiny!); tvorcovia robotov v podobe človeka budú chcieť časom nahradiť človeka a postupne ho odstrániť z planéty. (Toto hlásali v seriáli tzv. likvidátori). No a nakoniec: Seriál hrá dosť na city, nakoľko tam vystupuje robotka - žena, ktorá dokáže akoby "prežívať" a vnímať i pocity, čím si získa pozornosť najmä u detí a mužov. V konečnom dôsledku si však myslím, že aj toto bola len zástierka k tomu, aby svetové elity v istom okamihu použili robotou k likvidácii tých, ktorí nebudú súhlasiť s globalizmom, ale budú sa držať pravdy a bojovať o ňu. ()

Voj.ta 

všechny recenze uživatele

První díl byl strašná nuda. Hodně nesympatických herců, nezáživná úvodní zápletka, trošku přiblblý dialogy a pořád jsem měl z toho pocit, že si to snaží hrát na něco víc než to je. Na Rusko asi dobrý, ale globálně moc ne. Dávam tři hvězdy jen proto, že hodnotim jen na základě prvního dílu. (jinak bych dal 2*) ()

Reklama

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Švédský předchůdce měl skvělý nápad, ale něco mu chybělo. Americká kopie byla zoufalá nuda s postavami, které bych si nedokázal oblibit ani po mozkové mrtvici (navíc se mi nezdálo, že sleduji lidi), ale tohle... každá postava opravdu budila dojem, že má svou motivaci a svůj život. Ne, že bych měl všechny rád, ale... jdu si zjistit, co zajímavého ještě vytvořili. ()

Muff 

všechny recenze uživatele

Narazil jsem na seriál náhodou, ruský seriál, plakát s nějakou krasotkou, říkám si, mrknu na tu blbost. No sfoukl jsem ho natřikrát. Hned ze začátku jsem si říkal, že je to divný, perfektní triky, neznámí a přesto dobří herci, kvalitní scénář, napínavý děj, špičkové zpracování ... nedivím se, že to jelo na Netflixu. Jsou tam i zajímavé zápletky, nicméně ve střední části snad až trochu překombinované, přičemž poslední díl je zas proti relativně pozvolně se vyvíjejícímu ději zbytku seriálu poněkud přecpaný. V každém případě pobavil. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Isaac Asimov by určitě nesouhlasil s porušením tabu 1. zákona robotiky, ale zase je zajímavé sledovat, proč. Chudák Arisa jen zírá na chování lidí, kteří jí v citech i morálce dělají slušný guláš, což nevede k, pro ni, dobrým koncům. Zápory? Nelze nevzpomenout Humans, reálie nejsou moc future, některé díly jsou vycpávkové. Klady? Smysluplný děj, chování postav srozumitelné, netahají se do toho rasové ani genderové problémy dneška. Rodina je rodina a přes to vlak nejede je hlavním poselstvím seriálu. Herecké výkony jsou parádní. Kir Bulyčov i bratři Strugačtí by určitě byli spokojeni se svými nástupci. V tomto případě jsem příjemně překvapena a očekávám tak trochu pokračování:-))) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Tvorcovia pôvodne plánovali natočiť 2 série po 8 epizód. (shuster)
  • Scéna při pohledu shora na křižovatku s textem „O tři měsíce později“ je ve skutečnosti pozpátku. Lze si to všimnout u aut, dodávek i lidí. (VinceCZ)
  • Autá v seriáli nemajú evidenčné čísla. (shuster)

Reklama

Reklama