Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední vystoupení Tarji Turunen jakožto členky Nightwish. Záznam koncertu této finské gothic metalové kapely byl pořízen 21. října 2005 v Hartwall aréně v Helsinkách. DVD obsahuje také fotogalerii a dokument "A Day Before Tomorrow" (okolo 55 minut), který zachycuje kapelu 15 dní před tímto velkým koncertem.

Playlist: 1. Dark Chest Of Wonders
2. Planet Hell
3. Ever Dream
4. The Kinslayer
5. Phantom Of The Opera
6. The Siren
7. Sleeping Sun
8. High Hopes
9. Bless The Child
10. Wishmaster
11. Slaying The Dreamer
12. Kuolema Tekee Taiteilijan
13. Nemo
14. Ghost Love Score
15. Stone People
16. Creek Mary's Blood
17. Over The Hilld And Far Away
18. Wish I Had An Angel (darkdaze)

(více)

Recenze (91)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je 21. října 2005 a právě se uzavírá aktuální celosvětové turné závěrečným koncertem na domácí půdě ve vyprodané helsinské Hartwall aréně. Poslední a nejlepší zaznamenaný koncert kapely v jejím původním složení. Ač to tehdy tušili pouze čtyři její členové z pěti. Úžasná vizuální show, spousta hudebně zajímavých hostů a střídání provařených hitů s těmi z posledního alba. K naprosté dokonalosti tomu něco chybí, ale stejně to obsahuje "cosi" co vás donutí si to jednou za čas pustit, otočit volume doprava a vypudit sousedy z baráku. Více než-li důstojné rozloučení se skupinou, která alespoň ve svých počátcích dokázala oživit poněkud uvadající metalovou scénu. Výtečný koncert, který má co nabídnout nejen fanouškům kapely, ale i jejich tvorby neznalým. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Milovala jsem Nightwish s Tarjou, miluju je s Anette ještě mnohem víc a budu je milovat i kdyby jejich sólistka byla třeba Šmoulinka. Nightwish - to jsou pro mě geniální hudební eposy Tuomase Holopainena. Každý jejich koncert, a už jsem jich navštívila požehnaně, je nepopsatelný zážitek a pro mě srdcovka navždycky. End of an Era mi ukázal osmý div světa - můj nejlepší song Ghost Love Score v celé své nádheře naživo. Když se sny vyplní, tak na to žádná slova nestačí. ()

Reklama

lioncel 

všechny recenze uživatele

Hmm .. co tady dodat .. důstojně a v plné síle a kráse (Tarja) .. potom co procestovali za poslední dva roky společně velký kus světa .. skončila předčasně jedna éra .. (dle vyjádření pánské části skupiny byla Tarja údajně občas dost nespolečenská .. co si pod tím mládenci představovali je dost dobře vidět na záběrech ze šatny a ze zákulisí, kde je ona zcela určitě jediná střízlivá) .. škoda, opravdu velká škoda ... ()

BigMarthy 

všechny recenze uživatele

Nelze jinak. Jeden z nejlepších a nejživelnějších koncertů, který jsem kdy videl. Marco Hietala naprosto neskutečný vokál, všichni ve své životní formě. Tarja podala fantastický výkon a to měla dokonce před koncertem zdravotní problémy. Co dodávat, Erno, Jukka, Tarja, Marco a Tuomas budou vždy mí dětští hrdinové, protože jejich hudba mě provézela celou pubertou:) I ted se na vše moc rád podívám, jediné co mi kazí dojem je, jak se chlapci k Tarje zachovali... ()

Zl0 

všechny recenze uživatele

Je dosť zvláštne hodnotiť koncerty a DVD s vystúpeniami skupín. Ťažko to môže byť objektívne či dať naozaj nejakú relevantnú informáciu niekomu kto nie je fanúšik kapely. Toto je však perfektný a veľmi emotívny koncert, aj keď sa priznám nevidel som všetky skladby. Ale tá väčšina čo áno, tá bola vynikajúca. ()

Zajímavosti (5)

  • Tarja sa počas koncertu ukázala v šiestich rôznych šatách. (Lukoh)
  • Koncert byl posledním vystoupením kapely na turné „Once Upon A Tour" k albu „Once". (..Lucas..)

Reklama

Reklama