Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (16)

plakát

Století Miroslava Zikmunda (2014) 

Velice zajímavý dokument-životní příběh, brilantně zpracovaný skupinou kolem pana Petra Horkého. Promítání jsem se zúčastnil dne 8.9.2014 v kině Poděbrady, ač bylo kino zhruba 2/3 zaplněno, patřil jsem jednoznačně k nejmladším, což mi přišlo trochu škoda, že svá dítka a pra-dítka, nepřemluvili k návštěvě kina. Dozvěděli by se něco málo, ale hodně důležitého o historii své země. Způsob zpracování dokumentu byl, velice poutavý, myslím si, že i pro mladší ročníky. Po několika letech jsem zažil v kině něco, co v běžném promítání (mimo předpremiéry a premiéry) roky nebylo....potlesk. Děkuji pane Miroslave Zikmundo

plakát

Méďa (2012) 

Bostonský akcent medvídka je úžasný, tím vytahuje veškeré fórky ještě o úroveň výše. Chápu že asi pro většinu diváků v ČR a SR tato dolaďující "jazyková fičurka" zůstala skryta, ale je mi divné že to tu vůbec nikdo nezmiňuje. Jsem asi jediný, kdo umí pořádně Anglicky. :)) Přitom když jsem mluvil se švagrem (rodilý anglosas) o filmu, první věc kterou zmínil byl právě Tedyho akcent, až pak přišla řádka fórků z filmu. Ostatní o filmu tu už bylo napsáno a nemá to cenu přepisovat.

plakát

Ďáblův dvojník (2011) 

Skvělý výkon od Dominica Coopera, neokoukané téma v době kdy se točí všelijaký seqel, prequel všeho možného, opravdu tleskám. Po skončení filmu jsem si vzpomněl na film Dvojitý zásah 1991, kde Van Damme hrál taky dvojroli a byl od svého dvojčete vizuálně lehce rozlišitelný, naopak v tomto díle je vnější vizáž skoro bez změny, ale stačí jeden záběr a hned víte kdo je Latif a nebo děsivý Oudaï. Víc takových děl a budu kinematografii považovat zase za umění a ne jen byznys.

plakát

Drive (2011) 

Nemohu se ubránit pocitu, že tvůrci měli předlohu film Kurýr 2002 (ne ty další pokračován) a Faster 2010. Navíc hlavnímu hrdinovy jsem prostě jeho roli nevěřil, Ryan se hodí na role typu Zápisník jedné lásky. Oproti tomu Jason Statham se do role Kurýra svým charismatem opravdu hodil. Snad nikdy jsem u filmu nehodnotil oblečení hlavního hrdiny, ale tady mi stříbrná bunda u Drivera neskutečně vadila, připadal mi jako školák ze základky. Na konec jméno, Driver, sakra to nestačilo, že Driver byl ve filmu Faster 2010 Dwayne Johnson?

plakát

Rychlejší (2010) 

Podle mě to byl super film, hlavně veliká odvaha natočit R - kový film v dnešní době. Kdy všechny filmy jsou tak plochý a za snahou nalákat co nejvíc mladistvejch, umírající nekrvácí. Teenagerové pak berou zbraně do rukou a jdou si do školy vyzkoušet, co zrovna bylo včera v kině a ouha oni spolužáci chrlí krev a trpí. Nevím nějak mi společnost ve filmovém světě přijde zvrácená. Naopak bych takové filmy teenagerům pouštěl, aby viděli jaké je to když člověk umírá násilnou smrtí, když umírá někdo blízky. Zpět k filmu, neobsahuje mnoho dialogů, ale o to víc je v určitých záběrech až lyrický, například otočka do protisměru a prostřihy z posledních vzpomínek na bratra. Všichni se tu ohání že je tam málo nepřátel a zničených aut. To už se z vás stali jen popkornoví diváci, že hodnotíte film podle nabouraných aut? Na film budete nahlížet asi jinak, až půjdete pomstít smrt někoho blízkého (což nikomu nepřeju). Když Dwayne navštíví bývalou přítelkyně ten jeho hereckej projev je fakt hodně sugestivní, žádenej řev výčitky, jen pár slov, pár slz z kamenné tváře, SUPER!

plakát

Nevinnost (2011) 

Příjemný film, s překvapivým koncem, dobrý raut. Jsem rád že jsem se mohl seznámit s Ondřejem Vetchým a pogratulovat Rebece Lizlerové.

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Dobře zpracované "Česko - Německé" vztahy, během války a těsně po ní. Tomuto tématu se nikdo nechtěl věnovat jak u nás tak v Německu, Herz byl první, kdo se bez uhýbání do toho pustil, bravo! (pátá hvězda je za téma)

plakát

Avatar (2009) 

Opravdu pecka, Cameron nezklamal a 3D, to byla nádhera! Kdo má rád jeho filmy, bude se mu zamlouvat i tento, je to jiné než T,T2, Titanic, možná to má určitým směrem nakročeno k Propasti 1989, ale celkově to je originál, kterých v dnešní ploché komerční kinematografii je sakra málo.

plakát

3 sezóny v pekle (2009) 

Pěknej film, ale nějak mi tam trošku nesedl Kryštof Hádek (na rozdíl od Tmavomodrého světa), rozhodně nevypadá na 19 let a to mu nepomohl ani jeho mladiství vzhled. Dokázal bych si tam představit někoho jiného, ale zaplať Bůh za takovéhle filmy, v dnešní době přihlouplých komedií a sci-fi se supr efekty, ale plochým příběhem. Krásné zralé ženy přichází tak ve 22 letech alespoň u mě to tak bylo. :-))

plakát

Předčítač (2008) odpad!

První film v historii, co dostal Oscara a nikdo z akademiků ho neviděl. Zpívá o tom i Hugh Jackman v 81st Annual Academy Awards. "I didn't seen The Reader." Neříkám že je špatný ale prostě i já ... I didn't seen The Reader.