Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (924)

plakát

Dávám tomu rok (2013) 

Romantická komedie? A kde je romantika? A humor? Vždyť se střídají příšerné scény s ještě horšími, aby vše vygradovalo v tak umělý, sterilní a trapný závěr, až se mi z toho udělalo nevolno. Dnešní nestabilitu ve vztazích to problematizuje naprosto nevhodným a hloupým způsobem, přičemž důraz na zábavnou nefunkčnost se naprosto míjí účinkem. Hovadina nejhrubšího zrna. Proč Rose? Proč?? 2/10!

plakát

Stanley a Iris (1990) 

Obyčejné, neoriginální, místy nevěrohodné, avšak báječné zahrané. Jane Fonda a Robert De Niro povýšili tohle prostinké romantické drama na nadstandardní počin. 7/10!

plakát

Koně se také střílejí (1969) 

Angažované, hutné, pochmurné, silné, leč občas trošku moc schematické. Dvojka Pollack & Fonda opět nezklamala. 8/10!

plakát

Jedna mezi oči (2012) 

O dost blbší než Stathamův Parker, leč charismatický Sylvester Stallone to !sám! dokope k nezávadnému béčkovému direct-to-dvd průměru (je to o prsa). Neoriginální, špatně sestříhané (akční sekvence) a jen občas zábavné. Walter Hill už patří do starého železa + Slye je na tohle fakt škoda. 5/10 (trochu z úcty)!

plakát

Náhodné setkání (1999) 

Kristin: "Nebudeme si lhát a říkat si hloupé BANALITY". Harrison: "Dobrá, žádné lhaní". Kristin: "Myslela jsem, že sem ani nedojedu...". Harrison: "Já myslel na tvá ústa...". V tu chvíli mi vyprsklo pivo z pusy a veškerá vážnost a kouzlo okamžiku byly pryč. Sydney Pollack nějak nevěděl, co se zajímavým a hutným námětem dělat, tak to celé nechal jen tak plynout. Chvílemi to jde, někdy to drhne. Slabší průměr, leč na 5/10 to s odřeným ušima dá.

plakát

Pařba na třetí (2013) 

Ano, schéma se mírně změnilo, leč Phillips a "Vlčí smečka" už opravdu nemají co nabídnout. Mix několika výborných hlášek, kupy prasečin, úchyláren a napínavé skorogangsterky se jen těžko hrabe k průměru. Ale ani Alan tam partičku mamlasů nedokope, tudíž kvalitativní regres pokračuje (a snad i končí). Please, NO MORE!! Recenze zde. 4/10!

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

F&F6 je prototypem letního blockbusteru, u kterého chcete "vypnout" a odpočinout si. Fyzika a logika jsou sprosté výrazy, jež Lin nerespektuje, přičemž je to jen a jen dobře. Slabinou jsou však přepálené dialogy, v nichž musí být nutně něco řečeno, ale forma je zoufale teatrální a patetická. Dvojice Diesel a Rock je dokonalá (skoro jako Arnie a Sly) + charismatický Luke Evans je jako záporák neskutečně kvalitní protiváhou sympatické partičce (anti)hrdinů! 8/10!

plakát

Přijíždí jezdec (1978) 

Alan J. Pakula prostě uměl! Záprášený (ne)western o drsné a nepřístupné rančerce je toho důkazem, přičemž lví podíl na úspěchu romantického dramatu z konce druhé světové války má především vždy okouzlující Jane Fonda. Příběh zahořklé Elly zaručeně pobaví, ač z hlediska scenáře nejde o nic převratného, neboť jsou recyklovány základní dramatické motivy - jedinec x systém, emancipovaná žena x sebestředný záporák (muž - když už někoho napadne postavit proti sobě dvě silné ženy?!), staré pořádky x pokrok, venkov x technologie a typicky americký důraz na půdu vs peníze. Fajn věc s příjemnou atmosférou, kvalitním hereckým ansámblem a zvládnutou režií. 8/10!

plakát

Elektrický jezdec (1979) 

Naivní a krásná pohádka o věcech, které si za peníze zkrátka nekoupíte, přičemž Robert a Jane dodávají pohodovému snímku tu správnou šťávu a chemii. Opět se ukazuje, že Sydney Pollack byl do určité míry nedostižným režisérem. My cup of tea! 10/10!

plakát

Smrtonosná past: Opět v akci (2013) 

No, nevim no. Ale jo, vlastně vím, prostě sračka. Jestli mi někdo bude tvrdit, že takhle vypadá zvládnutá akce, tak se mu vysměju do obličeje. John Moore je hovado, Skip Woods je hovado a Bruce Willis začíná být líné hovado (občas by za ty prachy aspoň mohl dělat, že padá). McClane? Ne, toto do série nepatří. 3/10!