Reklama

Reklama

Bruce Willis je zpátky v akci — strhující, dech beroucí, divoké akci — jako John McClane, odvážný newyorský policajt s úžasnou schopností být v nesprávný čas na nesprávném místě. Tentokrát se John vydává do dalekého Ruska, aby vypátral svého syna Jacka (Jai Courtney), který se ocitl v moskevském vězení. Jeho mise ale nabere smrtící obrátky ve chvíli, kdy musí se synem spojit síly, aby společně překazili plány na krádež jaderných zbraní a zabránili tak rozpoutání třetí světové války! (Magic Box)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (1 312)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

RADŠI ZAPOMENOUT, ŽE TOTO NĚKDY VZNIKLO! Po zdařilé a obstojné čtyřce, přichází velmi nepovedená pětka, o které se už moc nedá tvrdit, že je to Smrtonosná past. Ztratilo to snad skoro vše. Jen rádoby McClanea a tu akci si to udrželo, ale i ta akce je díl od dílu šílenější a šílenější. Ale hlavně tomu chybí dobrý děj a takové to John McClane zachraňuje svět. Tady ten příběh stojí za velký kulový, je to naprosto nezajímavý. Nevím jak je to u ostatních, ale mně to navíc přišlo tak divně natočený, chaotický a celkově prostě stojící za starou belu. Ocenit můžu jen vcelku nečekaný zvrat. Na tenhle díl radši rychle zapomenout a doufat, že se to se šestkou vrátí do těch správných kolejí. Ale je možný, že Johnu McClaneovi už odzvonilo. Nemusíme ale zoufat, geniální první, výtečný druhý, skvělý třetí a velmi dobrý čtvrtý díl nám už nikdo nevezme... PS: Willisi, měl jsi vzít McClanea a angažovat se radši tady! To by ti sedlo mnohem víc, jak toto. 40% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejslabší a nejvíce absurdní díl celé série. Chvílemi to vypadalo jako parodie na jiné díly, hlavně proto, že tu Bruce Willis jako John McClane prakticky nefunguje nefunguje. Nejdříve se chová jak psychopatická matka a poté jako nepříliš vtipná podržtaška s jasným americkým názorem (hlavou proti zdi -> rozstřílíme je prostě). Od asi třetiny filmu se mi však povedlo vnímat film jako parodii. Díky bohu. Přestal jsem si tak všímat přehnanosti, zpomalených-digitálních okamžiků a dokonce jsem přežil i konec, kde se lidé v Černobylu svlíkají do půl těla a koupou v vodě (samozřejmě, je dešťová, ta je v pohodě, ne radioaktivní) . Prostě odpočinkový film, který je vtipný, kde být nemá a jeho název nemá obsahovat značku "Die Hard". PS: nebýt tam Bruce, nemenovat se to "... Die Hard", tak to není tak hrozné, jen moc hloupé:) ()

Reklama

Jeremy.jk 

všechny recenze uživatele

Dokonce ani Bruce nemládne a díky nedotaženému scénáři si toho divák až nebezpečně často všímá. Vtipné hlášky až na vyjímky nevyzní vtipně a v tomto případě nemůže být řeč ani o úctyhodném záporákovi. Pro fanoušky Johna povinnost, nicméně bez debat nejslabší článek série - 55%. PS: Moore tímto zazdil už druhý kult v řadě (prvním jest Max Payne) - mějte příště ve výběru režiséra soudnost, prosím.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ukrutný brak. Začíná to pomalu a jistě zavánět lacinou produkcí ala Bulharsko. Je krásně vidět, jak vetšina rozpočtu šla na akční scény (podotýkám, že se muselo rozbít pro jistotu úplně vše). Jejich přehlednost je však neuvěřitelně špatná. Bylo mi to líto a žasl jsem, kde je ta suverenita režiséra z dob "Behind enemy lines", kdy jsem při scéně sestřelení stíhačky ani nedýchal a ona scéna je už dnes, s odstupem pár let, nesmrtelná legenda. Bohužel to ale není jen o chaotické a špatné akci. Nefunguje ani vtip. Jsou tu tak dva až tři zajímavé gagy a tím to hasne. Hodnocení R je tedy v podstatě zbytečné. Potěší občasná sebeparodie (otázka zda chtěná) a úlety typu Maybach v Cernobylu apod. Ale casting hrůza, scénář rovněž. V podstatě poslepované 3-4 velké akční scény, z nichž jen jedna je v podstatě zapomatovanihodná. Žádné filtry, práce s nasvíceném, podhledy ala Michael Bay. Velké zklamání. Čtvrtý díl je sice zdaleka "nejslušnější", ale je nabušený a nešetřilo se na něm. Tady je viděl jen útok na peněženky diváků s cílem vytřískat poslední peníze z legendy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Joj veľmi zle. Sérii som toleroval aj obecne nie príliš dobre prijatú štvorku Lena Wisemana (ktorá sa mne osobne však páčila viac, než fanúšikmi uznávaná trojka, pre ktorú som naopak nikdy nemal veľké pochopenie pre zmenu ja). Ale Smrtonosná pasca: Opäť v akcii je vážne úplne mimo. Willis nesympatický, Courtney sa do úlohy jeho syna nehodí, ruská výprava slabá, akčných scén veľa, ale spravidla úplne nezaujímavé a v scenári plno blbostí a logických nezmyslov. Bavil ma charizmatický ústredný záporák. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (71)

  • Navzdory všem zprávám se Rytmus ve filmu nakonec objevil, mluvící roli však neztvárnil. V titulcích byl pak uveden jako osoba, která obstarávala zbraně. (vimanzen)
  • V 19. minutě, kdy Komarov (Sebastian Koch) vystoupí z dodávky, před kterou se postavil John (Bruce Willis), Jack (Jai Courtney) začne spouštět okno na straně řidiče těsně předtím, než z vozu vystoupí. V další vteřině je však okno zcela zavřeno. Jednalo se patrně o chybu herce při natáčení, nemělo to pro děj žádný význam. (HonzaR.)
  • Při automobilové honičce je zasažena levá strana modré dodávky, u níž se rozbije jeden z reflektorů, který poté z auta visí po většinu honičky. V jednom ze záběrů z dálky, kdy dodávka zatáčí, je ale náhle rozbité světlo na pravé straně. (Mysteri699)

Související novinky

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

29.07.2021

Pět let strávil producent Lorenzo di Bonaventura přípravou šestého filmu v sérii Die Hard neboli Smrtonosná past. Snímek pojmenovaný jednoduše jako McClane byl totiž původně oznámen ještě před… (více)

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

John McClane omládne?

John McClane omládne?

15.10.2015

Pátá Smrtonosná past moc lidí nepotěšila, ale vydělala 305 milionů dolarů, takže se pracuje na šestce. Původně se mluvilo o tom, že se v ní Bruce Willis podívá do Tokia a ve hře byl (alespoň v… (více)

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

16.04.2014

Loni v březnu šlo do kin už páté dobrodružství Johna McClanea. Akčňák Smrtonosná past: Opět v akci sice příliš kladných reakcí nenasbíral, jelikož ale vydělal 300 milionů dolarů, slavná série bude… (více)

Reklama

Reklama