Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Dutch se dozvídá, že jeho žena tragicky zahynula při leteckém neštěstí společně se svým milencem právníkem Chandlerem. Dutch je posedlý touhou pochopit, co vlastně jeho ženu k nevěře vedlo a do pátrání zapojuje i Key Chandlerovou. Společně se tedy vydávají na cestu, na niž se nemohou vydat jeden bez druhého. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (95)

RHK 

všechny recenze uživatele

Průměrné romantické drama s mým oblíbeným H.Fordem. Slabinou tohoto filmu byla K.Scott Thomasová v roli senátorky, které jsem zamilování do Dutche nějak nedokázal uvěřit. Dívat se na to dá, zajímavý je i námět - pátrání po stopách nevěry partnerů zabitých při leteckém neštěstí, ale to je bohužel tak všechno. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pakliže máte rádi romantické filmy, uděláte dobře, když se podíváte na tenhle kousek. Je to určitě vkusnější záležitost, než to, co můžete obvykle vidět na našich komerčních televizích: laciné dojáky splácané neúspěšnými režiséry bez špetky uměleckých ambicí, točené podle scénářů, které - tipuji - ztratil totálně opilý autor rodokapsů někde na toaletě. Ačkoli režisér Sydney Pollack udělal spoustu lepších filmů (za Vzpomínky na Afriku má Oscara) a herec Harrison Ford měl spoustu lepších rolí, Náhodné setkání vás určitě nijak neurazí a ani nesníží laťku vašeho vkusu na nebezpečně nízkou hranici. Určitě to není film co vám změní život, avšak jsou-li romantické příběhy o mezilidských vztazích váš šálek čaje, pak není důvod, abyste tohle DVD ignorovali. Dutch Van Den Broeck je policejní seržant a má manželku. Kay Chandlerová kandiduje do senátu a má manžela. Jednoho dne havaruje dopravní letadlo a partneři obou hlavních postav v něm tragicky zahynou. Je to určitě smutné, ale zvláštní je na tom to, že oba v letadle neměli co dělat, letěli pod cizími jmény a seděli vedle sebe. Dutche, jako patřičně podezíravého policistu, začne celá věc zajímat a jeho posedlost má vliv i Kay. Navíc se mu ještě do života začne míchat jeden ne moc čestný strážce zákona. Je vidět, že Columbia přepis na DVD umí. A když jde potažmo o novější film, je kvalita naprosto dokonalá. Obraz je čistý, jasný, ostrý. U podobného filmu asi nebudeme očekávat nějaké zvláštní zvukové efekty, ale když už tam něco zazní, pak to stojí zato. Dialogy jsou srozumitelné a barový jazz jako hudební doprovod zní jak z partesu. Je velice slušná. Najdeme zde informace o hercích a tvůrcích, tři upoutávky - americkou, mezinárodní a na jiný Fordův snímek Devil's Own. Součástí je také 22minutový dokument o natáčení (od HBO pro hospodyňky, tedy velice povrchní). Fajn přídavek představuje režisérův komentář celého filmu i tří vystřižených scén, které na disku najdeme rovněž. Kolekci doplňuje izolovaná stopa s hudbou. Film 3/5 - inteligentní, ale život vám nezmění DVD 4/5 - nadstandard: vystřižené scény, režisérův komentář... víc bych ani nečekal. ()

Reklama

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Nesmyslný plkání mezi zmrskanými citovými zkraty. Původní myšlenka snad měla smysl, celá ta nesmyslnost se nesmyslně znesmyslněla v totální slátaninu, kde se zhrzelej fízl hrabe ve sračkách minulosti tak důkladně, že posere život všem okolo. Plácáním a hledáním jakési pravdy, se Harrison Ford dostává na vrchol své Harrisnovské Fordovosti takovým způsobem, že se marně snažím najít důvod, proč by měl dál patřit mezi mé oblíbence. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Klídek, pohoda. Na to, jak velký otřes hlavní hrdinové právě prožívají, je toho klídku skoro až moc. Pravda je, že Fordovi to moc nešlo a jeho postava nebyla dvakrát přesvědčivá. Těžko říct, proč (mimochodem navzdory jeansové módě celkem sexy) Kristin Thomas Fordově postavě skočila na klín. Er... kolem krku. Proč vlastně dávám ty čtyři hvězdičky? Nějak mi zkrátka sedla ta celková umírněnost filmu, jenž se obešel bez povinně volitelných honiček, šílených zvratů a děsně napínavých situací. A pro mě zafungovaly dva supermomenty — setkání na chajdě v lese a skvěle dospělá sexuální scéna v autě. Takže sice slabší, ale čtyři. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Bez Harrisona Forda a Kristin Scott Thomasové by bylo Náhodné setkání poloviční. Sydney Pollack umí i lépe (Firma, Tlumočnice). A když se podívám do filmografie Harrisona Forda, tak musím napsat to samé co k režisérovi. Natočil už lepší filmy (Uprchlík, Idiana Jones). Navíc, jak už tady někteří zmiňují - Ford a Thomasová se k sobě moc nehodí. Viděl jsem už spousty lepších podobných filmů, a proto musí hodnocení mírně klesnout. Za 3. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • Film mal osobný význam aj pre producenta a režiséra Sydneyho Pollacka. Pri havárii lietadla prišiel o vlastného syna šesť rokov predtým. (Arsenal83)
  • Počas plánovania produkcie tohto filmu štúdio kontaktovalo American Airlines so žiadosťou o informácie o svojom "CARE Team" s cieľom presnejšie zobraziť prácu tohto tímu v leteckej spoločnosti. Aerolinka to odmietla, pretože nevidela žiadnu pozitívnu stránku v spájaní sa s filmom o leteckej nehode. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Baltimore, Bethesda, Chevy Chase (Maryland, USA), Arlington, Alexandria (Virgínia, USA), Elmwood Park (New Jersey, USA), New York, Yonkers (New York, USA), Miami, Miami Beach Hotel (Florida, USA), Washington (District of Columbia, USA) a Lexington Park (Maryland, USA). Film sa natáčal od septembra 1998 do februára 1999. (Arsenal83)

Reklama

Reklama