Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Mlčení jehňátek

Mlčení jehňátek (1991)

Tento film je opravdu klasa a to nejen ve svém žánru. Viděl jsem již hodně thrilleru, ale tento film snad zatím žádný nepřekonal (teda v mých očích určitě ne) snad jen Červený drak je nejblíže. Já bych jej označil hlavně za psychologický film, jelikož nejlepší jsou rozmluvy herců z očí do očí (samozřejmě nejlepší jsou rozmluvy sira Hopkinse a Jodie Foster. Skvěle zahrané, akcent hlasu obou zúčastněných, strach Jodie (který jsem měl musím říct také) nebo třeba kultivovanost řeči Hanibala (dále jen H), který je opravdu úžasný. Všechny role Hopkinse jsem již od shlédnutí tohoto filmu porovnával s H. Nejvíce se mi asi líbí scéna kdy H vlastně vysvětluje název filmu. Jak Clarice slyší jehňátka fakt nářez. Když o tom jenom píšu tak mě mrazí. Udělení Oscarů v těch nejvyšších postech potvrzuje má slova. Každému kdo film neviděl vřele doporučuji (ale varuji jen těm kdo mají rádi tento žánr, je to fakt strašidelné). Za mne rozhodně nejvyšší bodování pět hvězdiček ( škoda, že jich nejde dát více) :0)

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Jsem velký fanda comicsů a i přes to,že zpracování Batmana od Christophera Nolana není moc komiksové je skvěle pojato. Batman Begins byl úžasný film ale temný rytíř jej nechává daleko za sebou. Nebudu zmiňovat, že temný rytíř je opravdu temný a ponurý jak všude uvádějí a píšou. Je a co? Ani velmi povznášející výkon Heath Ledgera, který si oscara určitě zaslouží za své totální ponoření do role. Také se nechci rozsáhle rozpisovat o výkonu Christiena Bale, M.Freemana či G. Oldmena a ostatních ) jako v každém filmu úžasné výkony. Ale ten děj, ten děj ten je skvělý nenechá Vás na chvíli v klidu, furt se něco děje (pořád nějáká akce či zajímavý dialog). A ten konec to je fakt mazec ten ve vás zanechá dlouhé mrazení. I při opakovaném zkouknutí pořád stejný zážitek. Fakt mazec dávám pět hvězdiček a Všem doporučuji se kouknout!!! A to nejen fandům comicsu ale všem fandům filmu. Po shlédnutí sběratelské edice včetně bonusů lze konstatovat jenom jedno Christopher Nolan je genius a patří mezi nejlepší režisérské esa současnosti!!! Oscara by měl dostat.

Drive

Drive (2011)

Nebudu nic rozebírat prostě jen - to musíte vidět!!!. To je nářez tohoto roku. Žádné pozlátko, žádné klišé na nic si nehraje jen dokonalý film díky hercům, scénáři, režii, hudbě. Při prvním zhlédnutí, které není rozhodně mé poslední jsem tohoto filmu plný. Tak jsem na tento film kouknul znovu a je to fakt bomba, ale přišel jsem na to, že se nelíbí film všem. Hold né každý si umí vychutnat pořádné filmové umění v době popcornové zábavy a rychlých střihů a šílených trikových scén. Pro mně každopádně film v mém top ten.

Kmotr II

Kmotr II (1974)

Lehké obavy s pokračování se naprosto rozplinuly do nenávratna. Kmotr jede dál jako naprosté umění.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Včera jsem tento film viděl asi po páté a je to prostě klasa!!! Jack Nicholson je prostě dokonalý. Trefil roli famózně a při všech pěti shlédnutích se to jenom utvrdilo. Louise Fletcher roli uchytila také skvostně. Je asi jeden z největších padouchů co jsem kdy viděl , ale největší nepřítel na té celé věci je systém který něco takové připustí (myslím tu sestru). A režie tohoto díla v podání Miloše Formana je ve výši neměřitelných čísel!

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Co k filmu dodat. Naprosto úžasná plejáda herců (samozřejmně jejich výkony bez chybičky). Hlášky, které se nesmazatelně zapsaly do análů, filmových. Režisersky bravůrně zvládnuté. Kdo neviděl tento film má velké mezery ve vzdělání.

Čtyři pokoje

Čtyři pokoje (1995)

Tento film jsem viděl již nespočetněkrát a vždycky se u něj bavím naprosto dokonale. Hned jak uvidím připitomělí výraz Tima Rotha ( kterému se role náramně povedla) tak se chechtám. Jeho projev ,mimika obličeje a vůbec jeho pohyb těla, je pro roli dokonalý. Celá plejáda herců (rovněž dobře zahrané) akorát božský Antonio B. se mi zdál poněkud prkenný. Nejlepší scéna je jak poslíček usekne ten prstík ( na závěr) bez mrknutí oka sbalí prachy a jde svým obvyklým stylem pryč. Trhám se smíchy.

Leon

Leon (1994)

Nejlepší film od Luca Bessona. Geniální scénář a režie společně s perfektním pojetím rolí Jeana Rena, Natalie Portman, Garyho Oldmana. Také Danny Aiello byl sice jen okamžiky vidět , ale zhostil se dobře své role. skvělý příběh, kterému nechybí snad nic. Zábavný, napínavý, smutný, svižný a těch superlativ bych tu mohl napsat tuny. Také hudba Stinga a Björk byla velmi trefná. každý musí vidět tento filmový skvost. Po shlédnutí Director's cut dostal film větší rozměr. Co se týče vztahu Leona a Matyldy hlavně. V jednom okamžiku bych řekl, že jejich vztah lehce překračuje čáru, ale nakonec vše navíc dokonalé doladilo příběh. Více hezkých chvil.