Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (321)

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Velkolepý film plný srandy, historických vylepšení, francoužštiny, nasraných Židů, narážek, ironie, skvělé "tarantinovské" hudby, "tarantinovských" kapitol a na neposledním místě Brad Pitt ve svém komicko-drsném převleku...

plakát

Hanele (1999) 

Trošku psycho film, ale jsou tam obsaženy cenné postřehy o střetu "nové víry" ateismu a nejstaršího monoteistického náboženství.

plakát

Hannibal (2001) 

Opravdu nevím, jak toto dílo ohodnotit. Stejně jako s z Haniballa mám z toho nejednoznačný dojem. Na jednu stranu velmi citlivý smysl pro krásu v podobě literárních a operních klasiků a na druhou stranu patologická záliba v kanibalismu. Tento rozpor pro mi trochu kazí ucelený dojem.

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Velká sranda. Myslím, že to vzali pevně do svých rukou lidé, kteří si uvědomili, že diváci Harryho pottera rostou a mají jiné požadavky, než infantilně blbě rádoby temnou, upřímnou a, jak říká můj brácha, "uslintanou" atmosféru. Pryč s ostatními díly! Tento díl je velice zdařilý. Sází (nejen) na studentský humor, který je nejlepší ze všech. Jinak pocit z filmu: Všechno je o dobrým fetu (lektvaru štěstí)

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Neurazí, ale ani nenadchne - tohle klišé se sem docela hodí... Spousta efektů, ale ten film nemá duši - nechytí vás a nevtáhne. Je to docela obyčejný obal bez náplně. Nicméně jako zfilmování toho, co jsem četl je to zajímavé - jak sem se shodl s bráchou - samostatný film by bez knihy předtím nebyl poměrně dobrá podívaná. Jsou to 4*, ale hodně neobjektivní. A ten had... nesnáším ho...

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Udělal dojem. Ačkoli jeden z řady působil na mě film jako velmi jedinečný. Je to pro mě nejlepší díl. Oběť Snapea - nenaplněná láska - velmi dojemné. Brumbál v nebi a projev Nevilla Longbottoma ("...Nezemřeli nadarmo, ale ty zemřeš, neboť se mýlíš...). McGonagallová vtipná i loajální stará dáma. Konečně se projevivší láska Rona a Hermiony a mohl bych asi asociovat mnohem déle a byly by to samé příjemné útržky vzpomínek. Přes všechnu temnotu a utrpení, bolest a beznaděj je to krásná pohádka, která pozvedá ideály humanismu, jak jej vyznávám a obdivuji. Člověk je schopen vytvářet veliké dobro i páchat veliké zlo a o tom je celý Harry Potter. Je pravdou, že společně s Harrym roste i jeho myšlění a s tím celé ovzduší filmu - musím uznat, že film dospěl až na místo, které můžeme nazvat závěr - nebo spíše než závěr - cíl.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Film opravdu nedrží pohromadě a některé scény, které jsou k pláči jsou směšné a některé co jsou směšné jsou k pláči. Trošku jako by se Jackson rozležel se svým kamarádem glumem na kanapi a byli líní do toho vložit nějakou hodnotu - navíc u autora filmového diamantu - triologie Pána prstenů to bohužel nabyde tragičnosti, kvůli očekávání, která může člověk od filmu mít. Nemám ale rád přehnanou kritiku, protože jde stejně o velmi dobrý film, co se vizuální zábavy týče. Šmak, boj Istari se Sauronem, některé Legolasovy bitevní i mimobitevní pohyby jsou prostě senzační. Nejslabší složkou je scénář - to je bez debat, ale nebudu kvůli tomu hanit ty ostatní.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Byla to pohádka! Peter Jackson hodil celý přeplněný sál do světa, ze kterého vzešly už 3 díly Pána prstenů a díky Tolkienově bohaté Středozemi mohl Jackson nastudovat další příběh - Hobita. Navíc po původní skepsi jsem nyní oblažen představou další triologie. Město pod Horou odpovídá ohromujícímu kolosálnímu zážitku, který zahřmí v kině a přehodí mysl každého člověka z všedních pesimistických myšlenek do světa ideálů. Každý najednou chápe pohnutky 13 trpaslíků jdoucích za záchranu hory Erebor. Celý film je natočen ve 3D, což podle mého není příliš velké terno, ale pár momentů tam bylo vážně dobrých - nejvíce bych vyzdvihl ten, kdy ve skřetím městě proběhne velkou rychlostí kamera po jednom z můstků. Bojové scény jsou velmi nápadité vtipně a dovedně korespondují s celou domácí a pohádkovou atmosférou. Dalším skvělým prvkem je "důsledná" rozmanitost, která je Hobitovi typická - elfové mluví elfsky, trpaslíci pokřikují své trpasličí výrazy, dokonce skřeti mají svůj vlastní jazyk. Můžeme si být jisti, že s Hobitem se mnohem více, než v Pánovi prstenů dostaneme do kulturních hlubin a řádů Středozemě. Detailní zpracování a vytvoření jedinečné komplexní atmosféry dělá z Hobita jeden z nejlepších filmů a jediné co mohu vyjádřit je vděk, že žijeme ve věku Petera Jacksona a J.R.R. Tolkiena - Hobit nemá slabé místo.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Postavy od prvního dílu prorostly dějem a příběh pokračuje po své lince. Martin Freeman s Benedictem Cumberbatchem tvoří skvělou dvojici nejen v Sherlockovi !

plakát

Hodiny (2002) 

Je to hrozný film plný "čirého NIC", které násobí depresivní účinek, který má bát zobrazen i vyvolán... Témata filmu jsou již od začátku jasná - prázdnota, prázdnota a prázdnota kombinující se s velikou neochotou cokoli s tím dělat. Nevědomá snaha "zabřednout" je to slovo, co nejlépe vystihuje sebelítostivé, šťouralské kázání vyšinuté Virginie Wolfové. Opravdu strašných 114 minut - ale kamera se mi velice líbila...