Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Melancholie (2011) 

Přiznám se, že před návštěvou tohoto filmu jsem si přečetl pár recenzí, abych neskončil jako ti, kteří se domnívali, že Justine v půli filmu nasedne do raketoplánu a dynamitem odpálí ve svatebních šatech zlověstnou planetku blížící se k zemi. Dvě části, dvě sestry. První část - dekonstrukce povrchní svatby, kde Justine jako nevěsta opravdu trpí v každém záběru. Je naprosto bez zájmu, odevzdaná, depresivní a bez chuti do života...oproti tomu její starostlivá sestra, která pragmaticky řídí celou svatbu. Bohužel pro mě místy trošku nuda. Oproti tomu druhá část - blížící se katastrofa. Čím více se planetka blíží k Zemi, tím více Justine ožívá (viz chuť k jídlu), naopak její sestra Claire upadá do bezmocnosti a paniky. Karta se obrací. Viz můstek - nejprve se přes něj nedaří dostat Justine, v závěru ho nepřejede Claire. Subjektivně nejkrásnější momenty filmu - úvodní intermezzo, noční záběr na zahradu ozářenou Měsícem a Melancholií, naprosto emotivní a gradující závěr! Navíc krásná hudba (Wagner). Apatičnost Justine by se dala vysvětlit i tak, že již od začátku filmu (svatba) o konci světa věděla. Pokud věděla přesný počet fazolí ve sklenici, proč by nemohla vědět i tohle? Prostě takový novodobý Nostradamus... P.S. Rozhodně nejlepší ztvárnění konce světa. Opravdu monstrózní finále.

plakát

Hlídač č. 47 (2008) 

Tento film působí již po prvních pár minutách drsně a syrově, stejně jako prostředí, ve kterém se děj filmu odehrává. Neustále projíždějící vlaky jakoby naznačovaly neustále se vracející a valící se nemilosrdné válečné vzpomínky, doprovázené pískáním v uších hlavního hrdiny – válečného veterána. Nejvíce na mě nejspíš zapůsobila scéna, kdy Douša seřezal hrobníka řemenem přes holý zadek, z celého záběru srší ponížení a stud.Jednoznačně vyzdvihuji výkon Rodena a Dlouhého. Výtky k filmu: místy špatně zvolená (ale jinak skvělá) hudba, možná až příliš časté flashbacky. Tři a půl *, zaokrouhleno dolů kvůli zbytečnému záběru na amulet v závěru filmu...

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Perfektní film, který vás okamžitě zaujme svou originalitou, strhujícím tempem, svérázným humorem, ale i drsnou a krutou realitou. Teda až na ten plakát, ten vypadá jako z nějakého slaďáku...:)

plakát

Ordinace v růžové zahradě (2005) (seriál) 

Jasně...holka co povinně čůrá do zkumavky, ještě k tomu drzá, že bych jí dal pár facek jen za to, jak blbě čumí... Puberťák starající se o malého Vietnamce co vždycky všechno zkazí...Dialogy typu já mluvím-ty mluvíš-já mluvím-ty mluvíš-já mluvím-ty odejdeš / dáš mi facku / rozbrečíš se (popř. já odejdu / dám facku / rozbrečím se)..jo, ještě jsem zapomněl, před střihem cinknutí skleničky s vínem nebo naprosto debilní výraz typu "kde jsem si včera nechal ponožky".. ale jooo nechme je žít.

plakát

Ulice (2005) (seriál) 

No, co dodat...sem tam se i zasměju.

plakát

Zlomené květiny (2005) 

Souhlasím s komentářem Kleopatry.. Nekonečné záběry na Billa Murraye mají něco do sebe! Ten chlapík dokáže skvěle mluvit, i když nic neřekne.. Opravdu povedené, nenásilné.

plakát

Saw: Hra o přežití (2004) 

I když tomuto žánru zrovna neholduji, tak tohle bylo něco! Perfektní nápad se šíleným nemocným člověkem, který chystá ty nejpodivnější a nejbrutálnější pasti pro lidi, kteří si neváží života. Chceš žít? Tak ukaž, jak moc o to stojíš... Chladná a špinavá místnost, uvnitř zamčení a připoutaní 2 lidé, uprostřed mrtvola a kaluž krve...V této chvíli bych dával 4* ....Závěr je možná trochu nedomyšlený do detailů, avšak při závěrečné scéně a skvělé doprovodné hudbě mi běhá mráz po zádech ještě teď...takže 5* :)

plakát

O Schmidtovi (2002) 

Jeden z mých velmi oblíbených filmů, kdy jednomu člověku končí dlouhá éra života a on najednou neví, co bude dělat dál. Dalším levelem je potom hloubání nad tím, jaký smysl měl vlastně jeho život, komu pomohl, co dobrého po něm zůstane. Smysl a vysvobození nakonec nalezne v malém Ndugu - pomocí dopisů adresovaných tomuto černouškovi se vykecává ze svých pocitů a problémů..Skvělý film a tradičně skvělý Nicholsonův výkon.

plakát

Návrat idiota (1999) 

Je s podivem, jak se docela obyčejný a na první pohled nezajímavý příběh dá zfilmovat..Herecké výkony zaslouží pochvalu, zvláště Pavel Liška (František) byl tradičně skvělý. Zjišťuje, jak povrchní jsou vztahy jednotlivých hrdinů, stává se svědkem událostí, o kterých nemůže nikomu říci - přitom vše chce urovnat tak, aby každý došel ke své spokojenosti..Je však otázkou, zda o takovou starost má vůbec někdo zájem.

plakát

Co žere Gilberta Grapea (1993) 

Opět naprosto souhlasím s Kleopatrou...DiCapria nějak nemusím, ale tohle opravdu stálo za to. Jeho výkon byl excelentní, ani na minutu jsem neváhal nebo mu to nevěřil...celý film je velmi koukatelný a tak nějak zvláštně dojemný...Určitě doporučuji