Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (5)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Emoce. Naděje. Lidskost. Pryč s rozumem v našich životech. Pryč a odhodit ho nejdál jak to jen jde. Přemýšlet o klidném moři, koukat z pláže na lodě, hlídat si svoje pomeranče u stánku. V budoucnosti s nadějí je obrovská síla, kterou má v sobě každý z nás. Neexistuje místo, věc, osoba ani pocit, kterého nelze dosáhnout. Protože naděje nikdy neumírá, je snadné promluvit do své budoucnosti stejně lehce, jako koukat na tento film, který je definitivní oslavou všeho lidského. Existuje spojení mezi doufáním, představou a realitou? Každý v hloubi duše NAŠTĚSTÍ ví, že ano. Nejoptimističtější a nejmelancholičtější film všech dob se slavnou závěrečnou promluvou pana Herce, Morgana Freemana.

Trosečník

Trosečník (2000)

Tom Hanks je nejen hollywoodská celebrita, ale taky nepřekonatelnej herec, člověk, duše... cokoliv příhodného si dosazujte. Robert Zemeckis je pak režisér, kterých je v hollywoodu poskrovnu a taky režisér točící filmy, jenž zahřejou u srdce a u kterých se člověk cítí při konci stejně jako hlavní protagonisté. Cast Away je kategorie, film, snímek, obraz dokonalosti a lidského smyslu pro žití. Závěrečné dvě scény filmu si řadím vysoko. Moc vysoko. Jsou odleskem něčeho, co jen stěží slovy dokážu popsat, natož sepsat sem. Hudba, scénář, režie, herecké výkony, hloubka filmu a jeho poselství je něco, co dokážu ocenit vždycky a taky něco, co třeba i z jinak všemi zavrhovaného filmu udělá u mě nepřekonatelnej skvost, klasiku, pohlazení po duši a hloubavou inspiraci. A takových filmů není nikdy dost.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Moc příjemná podívaná s mistrovským Hansem Zimmerem a stylizací kamery, jak ji ještě možná neznáte. A také velkolepý film s poselstvím o naději, vykoupení i lásce a s několika scénami, které mi navždy utkví v paměti jako jedny z nejlepších všeobecně. Proč se ostatní hádají nad obsahem tohoto filmu, mi zůstane nejspíš navždy záhadou. Např. záběry na "ruku v obilí" a do pozadí tlumené vokály mi přijdou vrcholnou formou a nejlepší způsobem jak sdělit něco, co nikde v žádném scénáři nikdy nenajdete. Vynikající Russel Crowe, sekundující démonický Joaquin Phoenix a Ridley Scott - co dodat víc. Pět hvězd bez pochyb, tady není o čem.