Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Společenstvo je z celé trilogie nejpohádkovější, v tom nejlepším slova smyslu. Příjezd Gandalfa do Hobitína, to je mistrovská ukázka pohody, kterou si dokázal tenhle malý, pro ostatní neznámý, nárůdek vytvořit. Vždycky se těším na šibalský úsměv starýho hobita, který si vzpomněl na dětská léta, když ho pobavil Gandalfovo ohňostroj pro děti. Až na nabručenou manželku za zády:) Následné obrovské tempo filmu mě vždy posadí do sedla..Hůrka, Větrov, úprk Arwen s Frodem v sedle před Devítkou..ještě že mě vždycky sklidní srdeční tep nádherná odpočinková atmosféra v magické Roklince. Zasedání Rady je jedním z vrcholů filmu. Úžasná dobroudružství v Caradhrasu a temné Morii nádnerně prokreslují genialitu, jakou oplýval tým tvůrců pod vedením Sira Petera Jacksona. Film mě dostane do takových emocí,že na konci při slibech věrného Sama Frodovi, že jej nikdy neopustí, mě hrknou do očí slzy. Ano, stalo se tak poprvé, i po desáté...

Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

Peter Jackson tvrdí, že napsat scénář na Dvě věže byl nejtvrdší oříšek. Protože se nám dějová linka postupně rozvinula na tři linie, bylo velmi těžké udržet návaznosti. Povedlo se dokonale. Prostřední díl trilogie je nádherně syrový, tvrdý, s pohlcující atmosférou. Poznáme Rohan včetně překrásného Edorasu, zažijeme monstrózní bitvu u Helmova žlebu, zažijeme úskoky schizofrenního Gluma, vedoucího Froda se Samem do Mordoru, a objevíme překvapivé spojence, enty, kteří pomohou našim hrdinům zničit Železný pas..Nejkrásnější zážitky co se týče LOTRa prožijete u prodloužených verzí, to je opravdový orgasmus pro ty, kteří tuhle "nezfilmovatelnou" trilogii páně J.R.R.Tolkiena milují. BRAVO PJ!

Hobit: Šmakova dračí poušť

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)

K Vánocům bych si přál, aby na mě z obalu vyskočilo ještě neexistující bluray a já si mohl tu nádheru užít potřetí...Mezi náma , to co předvádí Martin Freeman a Benedict Cumberbatch, to nemá obdoby...A na otevřený konec se vykašlete, aspoň Vás třetí díl posadí tak na prdel, že po odchodu z kina koupíte rovnou další lístek a dáte si repete. Jen doufám, že si na podzim v prodloužené verze užiju víc Medděda!! Jinak, co jsem viděl na Nově TV spoty, lidi neblbněte a nechoďte na dabing!!!....Díky PJ, za neuvěřitelný zážitek ze Středozemě!!!